Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Θέλουν απαγόρευση μετακινήσεων – Yuval Noah Harari: «Σταματήστε να ταξιδεύετε για το καλό του… περιβάλλοντος»

  «Αλλάξτε τρόπο ζωής - Να είστε ευτυχισμένοι στο σπίτι σας»

 Ο Yuval Noah Harari, μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και ο κορυφαίος σύμβουλος του ιδρυτή του Klaus Schwab και εκ τον φανατικότερων υποστηρικτών της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» μιλώντας στην σύνοδο του Warwick Economics Summit του 2022, είπε πως στο μέλλον οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύουν σε μακρινά νησιά για να είναι ευτυχισμένοι και ότι δεν θα χρειάζεται να ξοδεύουν χρήματα σε προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον για να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.

Με άλλα λόγια οι εμπνευστές της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» θέλουν να περιορίσουν την βασική ελευθερία του ατόμου μαζί με αυτήν της ελευθερίας του λόγου, που είναι να πηγαίνει όπου θέλει όποτε θέλει.
 
Κι όλα αυτά για το «καλό» της Γης. Αύριο θα είναι κάτι άλλο.
Φυσικά εννοείται πως οι πλούσιοι θα συνεχίσουν να διατηρούν τα δικά τους προνόμια στο να ταξιδεύουν και να περνούν καλά.

Ο Harari πρότεινε στα έθνη του κόσμου να καταναλώνουν επιπλέον 2% του ΑΕΠ τους ετησίως για να αποτρέψουν ένα «καταστροφικό» κλιματικό γεγονός.
 
«Ακούτε τις διαφημίσεις στην τηλεόραση και αποκτάτε αυτήν την ιδέα ότι ”Αν θέλω ήσυχο το κεφάλι μου, πρέπει να πετάξω στην άλλη άκρη του πλανήτη σε κάποιο ειδυλλιακό νησί και να ξοδέψω πολλά χρήματα” και να δημιουργήσω τεράστια ποσά ρύπανσης στην διαδικασία αυτή προκειμένου να αποκτήσω γαλήνη. Κι αυτό είναι απλά ανοησία.
 
Εννοώ, δεν χρειάζεται να αλλάξετε την βασική σας επιθυμία να έχετε γαλήνη αλλά μπορείτε να την επιτύχετε ακριβώς εδώ. Δεν χρειάζεται να πετάξετε στην άλλη άκρη του πλανήτη.
 
Συνεπώς, τις βασικές επιθυμίες των ανθρώπινων όντων, ναι είναι πολύ δύσκολο να τις αλλάξουμε και δεν χρειάζεται να τις αλλάξουμε.
 
Πρέπει να αλλάξουμε τον ακραία έμμεσο και ορισμένες φορές γελοίο τρόπο με τον οποίο κυνηγάμε αυτές τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες και ανθρώπινες επιθυμίες».
 
Με λίγα λόγια προτείνει οι άνθρωποι να ζουν μία «μετρημένη» ζωή και να περνούν καλά μόνο με όσα διαθέτουν.
 
Δηλαδή να μένουν στο σπίτι τους και να ζουν σε μία «εικονική πραγματικότητα».
Σημειώνεται ότι ο Yuval Noah Harari είναι συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει για την χρησιμότητα του Covid-19 και προφανώς τώρα και της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς θα πείσουν τους πολίτες του πλανήτη να αποδεχτούν διαρκή και αδιάκοπη παρακολούθηση από τις κυβερνήσεις!
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά πριν λίγους μήνες η πανδημία (άρα κι όλες οι πανδημίες) «πείθει τους ανθρώπους να δεχθούν νομιμοποίηση απόλυτης βιομετρικής παρακολούθησης». 

 
«O covid είναι αποφασιστικής σημασίας επειδή αυτός είναι που πείθει τους ανθρώπους να αποδεχθούν την νομιμοποίηση της απόλυτης βιομετρικής παρακολούθησης.

Αν θέλουμε να σταματήσουμε αυτή την επιδημία, δεν αρκεί απλώς να παρακολουθούμε τους ανθρώπους, πρέπει να παρακολουθούμε τι συμβαίνει κάτω απ’ το δέρμα τους.

Αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι εταιρείες και κυβερνήσεις να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με το πού πηγαίνουμε, ποιους συναντάμε, ποιες ταινίες βλέπουμε.

Η επόμενη φάση είναι η παρακολούθηση να περάσει κάτω απ’ το δέρμα μας. Τώρα βλέπουμε συστήματα μαζικής παρακολούθησης να έχουν καθιερωθεί ακόμη και σε δημοκρατικές χώρες που παλαιότερα τα απέρριπταν!

Προηγουμένως, η παρακολούθηση ήταν κυρίως πάνω από το δέρμα. Τώρα πάει κάτω απ’ το δέρμα.

Οι κυβερνήσεις θέλουν να γνωρίζουν όχι μόνο πού πηγαίνουμε ή ποιον συναντάμε. Πάνω απ’ όλα θέλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει κάτω απ’ το δέρμα μας, ποια είναι η θερμοκρασία του σώματός μας, ποια είναι η αρτηριακή μας πίεση, ποια είναι η ιατρική μας κατάσταση».

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις διευκολύνει ακόμα περισσότερο την διαρκή παρακολούθηση και τον εύκολο έλεγχο…
 
ΠΗΓΗ 
«Πᾶνος»

ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ

1 σχόλιο:

  1. Πόσο πιο καθαρά να στο πει?????

    http://sinomosiologos.blogspot.com/2022/04/blog-post_4.html?m=1

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ