Σελίδες

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Θα μας λύσει κάποιος την απορία, πώς οι ειδικοί βρίσκουν τον κορωνοϊό στα λύματα;

Δεν είμαστε μικροβιολόγοι για να έχουμε τέτοιες εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά ούτε και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ακούν καθημερινά για τις αυξομειώσεις του Covid στα αστικά λύματα. Η μεγάλη απορία μας πηγάζει καθαρά, από δημοσιογραφικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.

Πώς μία ίωση, επιβιώνει από τα γαστρικά υγρά του οργανισμού και καταλήγει στο εντερικό σύστημα;

Πώς αυτός ο ιός επιβιώνει μέσα στο αποχετευτικό σύστημα των αστικών κέντρων, όταν καθημερινά μέσα σε αυτό εισέρχονται χιλιάδες τόνων χημικών και χλωριούχων ενώσεων;

Κάθε wc στην Ελλάδα διαθέτει στην λεκάνη απολυμαντικό-καθαριστικό που σκοτώνει όλα τα μικρόβια, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους.

Πώς γίνεται με το πλύσιμο τον χεριών να σκοτώνεται ο ιός, αλλά να επιβιώνει επί μέρες, ίσως και εβδομάδες μέσα στο αποχετευτικό σύστημα, όταν η κοινή λογική λέει, ότι ούτε το Άλιεν δε θα επιβίωνε μέσα στη χημική και υπέρτοξικη θάλασσα των αστικών λυμάτων;

Πραγματικά, θα επιθυμούσαμε από τους ειδικούς μία απάντηση, ώστε να

ενημερωθεί σωστά ο πολίτης. Από που συλλέγουν, για παράδειγμα, οι ειδικοί τα δείγματα; Ανοίγουν τα φρεάτια; Τα παίρνουν από τα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων; Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις πάνω σε αυτό το θέμα, ώστε να διασταυρώσουμε και εμείς, την αλήθεια των λεγομένων.

Πηγή: The Flag Report

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου