Σελίδες

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Το δόλιο μοντέλο του FDA για να δικαιολογήσει τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών

 Υπερβολή των επιπτώσεων του COVID-19 σε υγιή παιδιά

Ο FDA δημοσίευσε το σκεπτικό του για την αιτιολόγηση του εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών. 

Ο πίνακας, που αναπαράγεται παρακάτω, παρουσιάζει τις εκτιμήσεις τους για τον κίνδυνο εισαγωγών σε ΜΕΘ και θανάτων, σε υποθετικά μελλοντικά κύματα Covid, σε σχέση με τον εγγυημένο κίνδυνο από μυοκαρδίτιδα εάν πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός.

Στην Αγγλία, υπήρχαν 291 παιδιά σε εντατική θεραπεία με διάγνωση Covid έως τον Μάιο του 2021. Λίγο πάνω από τα μισά ήταν κάτω των 12 ετών και,

αν υποθέσουμε μια ομοιόμορφη ηλικιακή κατανομή, αυτό θα αντιπροσώπευε λιγότερους από 100 ασθενείς σε ΜΕΘ ηλικίας 5-11 ετών κατά τη διάρκεια ενός έτους. 

Αν αναγάγουμε σε έναν πληθυσμό ενός εκατομμυρίου παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, αυτό αντιστοιχεί σε 20 ανά εκατομμύριο παιδιά. 

Το γεγονός ότι μόνο το 30% των παιδιών που "εισήχθησαν" στη ΜΕΘ με Covid είχαν θετικό τεστ πριν από την άφιξή τους στην εντατική, θέτει υπό αμφισβήτηση τον αριθμό των γνήσιων εισαγωγών Covid στη ΜΕΘ PICU. 

Το Δίκτυο Ελέγχου Παιδιατρικής Εντατικής Θεραπείας (PICANet) αναφέρει ότι "τα παιδιά αυτά μπορεί να μην βρίσκονται κυρίως στη ΜΕΘ λόγω του Covid-19, αλλά όλα τα παιδιά βρέθηκαν θετικά στον ιό είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της εισαγωγής τους στη ΜΕΘ".

Ο FDA ισχυρίζεται ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να αποτρέψει 60 έως 80 εισαγωγές στη ΜΕΘ ανά εκατομμύριο παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών σε διάστημα μόλις 6 μηνών. Αυτό θα σήμαινε 120 έως 160 κατά τη διάρκεια ενός έτους ή 6 έως 8 φορές περισσότερες εισαγωγές από αυτές που παρατηρήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να καταλήξουμε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα πρέπει να έχουν γίνει οι ακόλουθες παραδοχές:

Δεν υπάρχει φυσική ανοσία στα παιδιά που έχουν μολυνθεί.

Δεν υπάρχει νοσοκομειακή μετάδοση σε παιδιά που είναι ήδη άρρωστα για άλλο λόγο.

Τα παιδιά με συννοσηρότητες δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα υγιή παιδιά.

Ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει τη συντριπτική πλειονότητα των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Δεν υπάρχει εξασθένιση του εμβολίου στα παιδιά

Αυτές οι υποθέσεις είναι τόσο ακραίες που η παρουσίαση των δεδομένων με αυτόν τον τρόπο για να δημιουργηθεί μια υπόθεση υπέρ του εμβολιασμού υγιών παιδιών ισοδυναμεί με αμέλεια, αν όχι καθαρή απάτη.

Το JCVI ήταν πιο προσεκτικό στους υπολογισμούς του. Πραγματοποίησαν έναν υπολογισμό που υπολόγιζε μόνο τον κίνδυνο για τους κατά τα άλλα υγιείς νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών. 

(Ένα υγιές παιδί που εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας για άλλη αιτία, π.χ. μηνιγγίτιδα, το οποίο στη συνέχεια προσβλήθηκε από Covid στο νοσοκομείο θα υπολογιζόταν ως εισαγωγή με Covid που μπορεί να προληφθεί). 

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση μιας δόσης σε όλα τα 2,7 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών στην Αγγλία θα μπορούσε να αποτρέψει 7 εισαγωγές υγιών παιδιών στη ΜΕΘ

Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους του εμβολιασμού, θεώρησαν επομένως ότι δεν μπορούσαν να συστήσουν τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας. Ήταν οι τέσσερις επικεφαλής ιατροί που έκαναν τη σύσταση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Ο FDA συγκρίνει τον κίνδυνο από την Covid με τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας

Ακόμη και με βάση τα δικά τους στοιχεία, ο κίνδυνος εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας για τα αρσενικά λόγω μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό (βλ. πίνακα) είναι της ίδιας τάξης με τις υποτιθέμενες προληπτικές εισαγωγές σε μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς πληροί τα κριτήρια του FDA για έγκριση έκτακτης ανάγκης:

"Τα γνωστά και δυνητικά οφέλη του προϊόντος, όταν χρησιμοποιείται για τη διάγνωση, πρόληψη ή θεραπεία της προσδιοριζόμενης σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή ασθένειας ή πάθησης, υπερτερούν των γνωστών και δυνητικών κινδύνων του προϊόντος"

Ο αριθμός που χρησιμοποιούν για τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας είναι 1 στις 10.000 με το ένα τρίτο να απαιτεί εντατική θεραπεία. 

Δεν είναι ασυνήθιστο ο κίνδυνος ανεπιθύμητης αντίδρασης ενός φαρμάκου να γίνεται υψηλότερος όσο περνάει ο καιρός, εν μέρει επειδή η προσοχή τραβάει την προσοχή στο θέμα και μετριέται με μεγαλύτερη ακρίβεια. 

Η δημόσια υγεία του Οντάριο εκτιμά ότι ο κίνδυνος ανά εκατομμύριο είναι υψηλότερος από αυτό, όταν προστίθεται ο κίνδυνος μετά την πρώτη δόση στον κίνδυνο μετά τη δεύτερη δόση, με σημαντικά υψηλότερο ποσοστό στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. 

Για παράδειγμα, το ποσοστό μετά τη δεύτερη δόση της Pfizer εκτιμάται ότι είναι 92 ανά εκατομμύριο σε άνδρες ηλικίας 12-17 ετών σε σύγκριση με 43 ανά εκατομμύριο σε άνδρες ηλικίας 18-24 ετών. 

Είναι πολύ πιθανό ότι ο κίνδυνος 1 στα 10.000 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι υποεκτιμημένος. 

Δεν ελήφθη υπόψη η μακροπρόθεσμη επίπτωση της μυοκαρδίτιδας ούτε ποια επίδραση έχει η προετοιμασία του ανοσοποιητικού συστήματος με τον εμβολιασμό στα ποσοστά μυοκαρδίτιδας στα παιδιά που στη συνέχεια έρχονται αντιμέτωπα με τον ιό. 

Με τα λόγια του FDA:

"Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες και τα αποτελέσματα στα προσβεβλημένα άτομα ή εάν το εμβόλιο μπορεί να σχετίζεται αρχικά με υποκλινική μυοκαρδίτιδα (και εάν ναι, ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες)".

Το έγγραφο του FDA τελειώνει με τη σημείωση ότι θα ξεκινήσει μια 5ετής δοκιμή 

"για τον χαρακτηρισμό της κλινικής πορείας, των παραγόντων κινδύνου, της επίλυσης, των μακροπρόθεσμων συνεπειών και της ποιότητας ζωής σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες <21 ετών με οξεία μετεμβολιαστική μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα".

Η μυοκαρδίτιδα δεν είναι η μόνη ανεπιθύμητη αντίδραση στην οποία θα εκτεθούν τα παιδιά που εμβολιάζονται. 

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας της γρίπης των χοίρων, η οποία φέρεται να σκότωσε 70 παιδιά στην Αγγλία, το εμβόλιο Pandemrix αποσύρθηκε από την αγορά όταν αποδείχθηκε ότι προκαλούσε ναρκοληψία σε 1 στους 50.000 λήπτες.

Δεδομένου ότι μόνο 20 παιδιά έχουν πεθάνει "με" το Covid στην ομάδα 5 έως 14 ετών, τα περισσότερα από τα οποία είχαν σοβαρές συννοσηρότητες, δεν υπάρχει απλώς κανένα λογικό επιχείρημα για τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας, δεδομένων των γνωστών κινδύνων ανεπιθύμητων ενεργειών.

Η απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι απερίσκεπτη και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα δεδομένα ως αντιπροσωπευτικά του κινδύνου για τα υγιή παιδιά είναι, είτε σκόπιμα είτε όχι, δόλιος.

πηγή

https://www.hartgroup.org/fdas-fraudulent-modelling-to-justify-vaccinating-5-11-year-olds/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου