Σελίδες

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Έρχεται το νέο παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα, υλοποιείται το Great Reset

Οι υποστηρικτές της ατζέντας Great Reset του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ «βλέπουν» μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα. Σχέδια που κάποτε θα είχαν απορριφθεί ως καθαρές εικασίες ή θεωρίες συνωμοσίας ωθούνται ανοιχτά τώρα από ανθρώπους που κατέχουν τα υψηλότερα επίπεδα εξουσίας. Οι οικονομικές πολιτικές του Προέδρου Τζο Μπάιντεν …εμβολιάστηκαν απευθείας από τη γλώσσα των συγγραφέων του Great Reset. Η ατζέντα του Μπάιντεν για την οικονομία καθοδηγείται τώρα από την υπουργό Οικονομικών Janet Yellen. Ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξάλειψη των κρυπτονομισμάτων και την επέκταση της εμβέλειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) – το οποίο θα μπορούσε τελικά να είναι ο εκδότης ενός νέου παγκόσμιου ψηφιακού νομίσματος.


Η πρόσφατη άνοδος του Bitcoin σε αξία 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων (από τότε έχει αποσύρει μερικούς) εξοργίζει τους κεντρικούς τραπεζίτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ενώ έχουν από καιρό παραπονεθεί ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν, υποτιθέμενα, σημαντικό όχημα για

απάτη και άλλες παράνομες συναλλαγές, οι αξιωματούχοι εστιάζουν τώρα την οργή τους στην ενεργειακή χρήση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Δεδομένου ότι το Great Reset ορίζει μια μετάβαση σε μια «βιώσιμη» οικονομία, οτιδήποτε συνδέεται με την κατανάλωση πόρων υπόκειται τώρα σε επίθεση. Η Yellen χλευάζει το Bitcoin ως «εξαιρετικά αναποτελεσματικό τρόπο διεξαγωγής συναλλαγών» επειδή «η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται κατά την επεξεργασία αυτών των συναλλαγών είναι συγκλονιστική». Μια έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε τη Δευτέρα από τη Citi (“Bitcoin: At the Tipping Point”) αναφέρει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να γίνει το νόμισμα επιλογής για το διεθνές εμπόριο εντός επτά ετών. Αυτό προϋποθέτει ότι οι κυβερνήσεις δεν θα ενεργήσουν από κοινού για να απαγορεύσουν ή να επιλέξουν την τεχνολογία για να διασφαλίσουν ότι διατηρούν τα μονοπώλια «νόμιμου χρήματος».


Κατ ‘αρχήν, η Yellen και οι παγκόσμιες κεντρικές ομάδες σχεδιασμού της υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του χρήματος. Στην πραγματικότητα, είναι ενθουσιώδεις για τις προοπτικές αντικατάστασης κυκλοφορούντων χαρτονομισμάτων με ψηφιακά κουπόνια. Απλώς θέλουν να διασφαλίσουν ότι αυτά τα ψηφία εκδίδονται και ελέγχονται από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες.


«Νέο σχέδιο για τον παγκόσμιο πληθωρισμό»
Την περασμένη Πέμπτη, η Yellen δήλωσε στο G20 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν μια νέα έκδοση του διεθνούς αποθεματικού του ΔΝΤ, γνωστό ως Special Drawing Right (SDR). Η κίνηση, η οποία αντιστρέφει την αντιπολίτευση της κυβέρνησης Τραμπ, θα κατευθύνει τη ρευστότητα σε φτωχές χώρες που αγωνίζονται να ανακάμψουν από μόνη τους από την πτώση του κοροναϊού. Τα SDR εκδόθηκαν για τελευταία φορά το 2009, εν μέρει για την αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας, εν μέρει για τη δημιουργία προηγούμενου για κάτι μεγαλύτερο στο δρόμο. Το 2011, το ΔΝΤ εξέδωσε το πρώτο του σχέδιο για την αντικατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα με ένα παγκόσμιο καθεστώς SDR. Και το 2016, το ΔΝΤ πρόσθεσε το κινεζικό γιουάν στο καλάθι SDR, ανεβάζοντας την κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας σε εξέχουσα θέση στην παγκόσμια νομισματική σκηνή.


Εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ίσως σε συντονισμό με το ΔΝΤ, αποκτήσει την ικανότητα να εισάγει ερεθίσματα απευθείας σε ψηφιακά πορτοφόλια, τότε η Ποσοτική Διευκόλυνση θα μπορούσε να πάρει ένα εντελώς νέο νόημα. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα μπορούσαν να παρακάμψουν το Κογκρέσο και να διανείμουν τη δική τους βοήθεια όπως το κρίνουν σκόπιμο.


Ο υπουργός Οικονομικών Yellen είπε πρόσφατα στους New York Times:

«Πολλοί Αμερικανοί πραγματικά δεν έχουν πρόσβαση σε εύκολα συστήματα πληρωμών και σε τραπεζικούς λογαριασμούς και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει ένα ψηφιακό δολάριο – ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας. Νομίζω ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε γρηγορότερες, ασφαλέστερες και φθηνότερες πληρωμές. “
Ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στην επιβολή αρνητικών επιτοκίων ή στην αυτόματη αφαίρεση των φόρων χωρίς τρόπο για τους κατόχους να ξεφύγουν… εκτός από την πλήρη έξοδο από το χρηματοοικονομικό σύστημα σε δολάρια. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, δήλωσε στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ότι η Fed «κοιτάζει προσεκτικά» στην έκδοση ενός ψηφιακού δολαρίου, αποκαλώντας το «έργο υψηλής προτεραιότητας για εμάς». Όποιος ανησυχεί για την προοπτική να ενταχθεί σε ένα νέο καθεστώς ψηφιακού νομίσματος, θα πρέπει να έχει υψηλή προτεραιότητα την κατοχή απτών χρημάτων που υπάρχουν εκτός του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Καμία τεχνολογική ή κυβερνητική εντολή δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι ο χρυσός και το ασήμι έχουν παγκόσμια αναγνωρισμένη, ανθεκτική στον πληθωρισμό αξία.

πηγή: humansarefree.com

Image by Gerd Altmann from Pixabay

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου