Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Μπλέξαμε, ο Γκέϊτς φτιάχνει προγράμματα και για το νέο μοντέλο λειτουργίας των σχολείων!

Φανατικός υποστηρικτής του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο οποίος είχε αναρωτηθεί, «γιατί να υπάρχουν ακόμα άραγε τα σχολικά κτίρια;»

Ένα από τα μεγάλα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι να προωθήσει όλα τα … «τηλε». Τηλεκπαίδευση, τηλεαγορές, τηλεδιασκέψεις, τηλεργασία και πάει λέγοντας. Είναι κάτι που το ζούμε έντονα σε παγκόσμιο επίπεδο, στην εποχή του νέου κορωνοϊού. Και προφανώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει έκτακτα μέχρι να περάσει …η μπόρα. Είναι κάτι που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από εδώ και πέρα, είτε με κορωνοϊό, είτε όμως και χωρίς αυτόν.

Το πιο σοκαριστικό θα έλεγε κανείς πως είναι η τηλεκπαίδευση. Το γεγονός ότι τα παιδιά μας, από τη μια στιγμή στην άλλη τοποθετήθηκαν μπροστά σε μια οθόνη, κάνοντας μάθημα απομακρυσμένα, κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο που μόνο εποικοδομητικό δεν το λες. Και το πιο τραγικό ακόμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που οραματίζονται την κατάσταση αυτή ως μόνιμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό αποτελεί ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew M. Cuomo.

Πριν μερικούς μήνες είχε κάνει κάποιες δηλώσεις οι οποίες προκαλούν …τρόμο χωρίς καμία δόση υπερβολής. Τι είχε πει μεταξύ άλλων; Εξέφρασε την απορία του για το πώς εξακολουθούν να υπάρχουν σχολικά κτίρια (!) ενώ είχε

ανακοινώσει πως θα συνεργαστεί με τον …περιβόητο Bill Gates (χωμένος και εδώ;) προκειμένου να δημιουργήσουν το νέο …μοντέλο εκπαίδευσης. Το οποίο θέτει την τεχνολογία στην πρώτη γραμμή και φυσικά ακυρώνει τις σχολικές αίθουσες! Ο Cuomo, και στο παρελθόν έχει εξοργίσει τους εκπαιδευτικούς υποστηρίζοντας αμφιλεγόμενες σχολικές μεταρρυθμίσεις που χρηματοδοτούνται από τον Γκέιτς.

Οι δηλώσεις του σχετικά με τον κορωνοϊό και τα σχολεία δεν είναι καινούργιες ωστόσο είναι ακόμα νωπές στις μνήμες μας και εξακολουθούν να προκαλούν έντονους προβληματισμούς. Παράλληλα είχε πει ότι «ο κορωνοϊός προσφέρει μια ευκαιρία να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται οι μαθητές και χαρακτήρισε τον Γκέιτς «οραματιστή» του οποίου οι «σκέψεις για την τεχνολογία και την εκπαίδευση» πρέπει να προχωρήσουν. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Φωτογραφία από Wokandapix
από το Pixabay

photo credit: World
Economic Forum
Bill Gates – World Economic Forum Annual
Meeting 2011
via photopin (license)

πηγή

2 σχόλια:

  1. αδειαστε πανω του ενα smith wesson 500

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλούμε να απέχετε από σχόλια υποκίνησης παράνομης βίας. (Θα μπορούσατε εναλλακτικά να το αδειάσετε πάνω στην φωτογραφία του!)

      Διαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »