Σελίδες

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ο εμβολιασμός είναι έγχυση filioque...

 Α. Η απλοϊκή αντίθεση "πιστων" και "αρνητων" απηχεί βαθυτατες και ασυνειδητες κοινωνικές διαδικασίες μετάβασης στη νέα εποχή της 4ης βιομηχανικής επαναστασης. Στην αναρτησή μου 24-11ου προσπάθησα να δώσω ορισμένα χαρακτηριστικά αυτού που ερχεται. Εδώ, θέλω να επισημάνω ότι ο υστερος καπιταλισμός με την ανήκουστη υπερσυσσώρευση πλούτου και την ψηφιακή υπερσυγκεντρωση απειρων πληροφοριών σε κβαντικές κουκίδες (νέφη), δημιουργεί τους όρους αναίρεσης των οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικων-ανθρωπολογικων δεδομένων της νεωτερικοτητας (τουλάχιστον από την επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα μέχρι το 2000). Δεν πρόκειται απλώς για μετάβαση, κατά το μαρξικο σχήμα του ιστορικού υλισμου, αλλά για ολική αλλαγή του "παραδείγματος" (T. Kuhn).


Πρεπει να προσεχθει, ότι η αλλαγή αυτή, δανείζεται το βασικό υπόδειγμα της προνεωτερικης περιόδου, δηλαδή της φεουδαρχιας: 1) στο θεολογικό-μεταφυσικό του υπόβαθρο, του οποίου φορέας 2) είναι μια νέα Edra catholica, τρανς-κρατική, υπέρ-κρατική, επιστημονικοφανης και υπερψηφιοποιημενη, που λειτουργει ως εντολοδοχος θεοθεν αληθείας, 3) κρατικών οντοτήτων, των οποίων η εξουσία νομιμοποιειται από την προηγούμενη, ελέω Θεού, κατά θεία ιεραρχία. Η νέα "Εδρα καθόλικα" και τα κράτη σηματοδοτούν τη νέα dumplex principum, σε επαναβιωση της θεωρίας των "δύο ξιφων" και του παποκαισαρισμου! 4) το αίτημα του θρησκευτικού οικουμενισμου, 5) τη δικτυωτη φεουδαρχικη διαρθρωση των κοινωνιών και του διακρατικου περιβάλλοντος, στον άξονα της αναδειξης μιας νεοελίτ "αθανατων" νεοευγενων υπερεφυων υπερανθρωπων και ενός διαβαθμισμενου πλήθους βασαλων ολοσχερώς ελεγχόμενου, μέχρι τα νευρωνικα τους δίκτυα και τις ορμονικές τους αποθήκες.

Φαίνεται ότι το ανώτατο στάδιο ανάπτυξης του -κρατικομονοπωλιακου- καπιταλισμού δεν είναι ο κομμουνισμός, αλλά, η φεουδαρχια. Οι αστοί πήραν τη ρεβάνς από τους ευγενεις με καθυστέρηση 500 ετων!

Το κοβιντ-φαινομενον, θα το λέω, μέχρι θανάτου, είναι ένας επιταχυντής των παραπάνω μεταλλάξεων, θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Β. Ηδη, δημιουργούνται οι θεσμικές αποκρυσταλλωσεις, σωστότερα, ξεθαβονται ιεροκρατικοι θεσμοί της Δυτικής παράδοσης, με υγειο-νομικο μανδύα. Νομικά πλέγματα προστασίας της δημόσιας υγείας (Summae desirantes), ως παπικες βούλες (ΠΟΥ, EMA, FDA, ΕΟΔΥ), για δημιουργία Ιεράς Εξετασης (inquisitio) για την καθαρτηρια εκδίκαση συγγνωστων και θανασιμων αμαρτηματων υπο του πλεονασματος της καλοσύνης των Αγιων, δηλαδή, εναντίον των "αποστατικών", αιρετικών εγκλημάτων (αρνητές)! Σώματα ντετέκτιβ μαγισσων και εκτελεστών, μετενσαρκωσεις των μεγάλων ιεροεξεταστων Σπρεγκερ, Κράμερ, Τορκουεμαδα, Χοπκιν κα. (Πιερρακακης, Χρυσοχοιδης, Κικιλιας, Χαρδαλιας, Τσιοδρας, Συψας, Παγωνη, Μαγιορκινης, Γώγος κα.), που θα ζητούν autodafe (ομολογία πίστεως) επί ποινή καθαρτηριου πυρός, συνοδικων επιτιμιων (αφορισμοί), όπως και τότε, μόνο επί βαπτισμενων (πολίτες έχοντες ελληνική ιθαγένεια!) και φυσικά, ιντουλγκεντζες (συγχωροχαρτια) για τους ανανηπτοντες!

Γ. Όλο αυτό που περιγράφω, για όσους παρατηρούν χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες, ήρθε. Η επόμενη μέρα δεν θα έρθει ποτέ. Είναι σαν τη Δευτερα Παρουσία, για τους ηλιθιους διαρκώς αναμένεται. Για τους ευφυείς, είναι ενθαδε και νυν!

Αυτοί που εμφανίζονται ως κανονικοί, ευπειθεις και ρεαλιστές σκίζουν τα ιματιά τους με τους αρνητές. Είναι απολύτως βέβαιοι ότι όλο αυτό είναι πρόσκαιρο και ότι, μετ ου πολύ, θα ξαναγυρισουμε στο καθεστώς ante. Δεν συμφέρει κανέναν, λένε, η διαρκής επιτήρηση. Δεν συμφέρει τις κυβερνήσεις η οικονομική αποτελμάτωση! Προσωπικά, εκτίθεμαι και πάω στοίχημα! 

Αρκεί να κοιτάξουν τους τελευταίους καταστροφικότατους πόλεμους και τα μεταναστευτικα ρευματα. Εγιναν επάνω στις νέες αλυσίδες διανομής αγαθων (στρατηγικές αλυσίδες αξίας), που σηματοδοτούν τις πραγματικές παγκόσμιες τάσεις. Τους λέω με πολλή συμπάθεια ότι θα είναι οι αναλώσιμοι της νέας εποχής. Μόνο ελάχιστοι από αυτούς θα χρειαστούν στη νέα μισθωτη δουλοπαροικία. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ότι το "δικό" τους κράτος δεν υπηρετεί πια ουτε την ντόπια ολιγαρχία, ούτε τα μεσοστρωματα-πελατες, ούτε την κρατική υπαλληλια. Ότι το κράτος στις νέες συνθήκες μπορεί να φάει τον ξενιστή του!

Καλύτερη θα είναι η τύχη των πσεκασμενων! Θωρακιζονται! Οι πρώτοι θα πάνε σαν το σκυλί στ αμπέλι!

Δ. Σε τέτοιες συνθήκες απόλυτου, ολοσχερους ελέγχου των μαζων, καθε σκέψη ή απόπειρα εξέγερσης είναι σκέτος δονκιχωτισμος. Δεν είδατε τη σύμπνοια των ηγετών των κομμάτων για τον εμβολιασμό? Δεν είδατε τη συμβολική υποταγή συμπασας της αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη? Με τι ξευτιλισμενο τρόπο συρθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία και απεκδυθηκαν κάθε εξουσίας μπροστά στη νοσηλευτρια, η οποία τους έκανε και χιούμορ? Διασώθηκε, κάπως, ο Τσιπρας, που απέφυγε το tv σόου. Ο λαός δεν εχει να περιμενει τίποτα από αυτούς. Είναι ακέφαλος. Όποιος κουνηθεί, έχει σφαγιαστει επί τόπου.

Ε. Η λύση υπάρχει, τη φέρνει μαζί της η ίδια η τεχνολογία! Εναλλακτικες-Αλληλεγγυες μορφες Κοινών σε μικροτοπικο, ατοπικο επίπεδο, βασισμένες σε προσωποπαγεις, μη κερδοσκοπικες δράσεις στη βάση της αμοιβαιτητας. Μη βιαστείτε να θεωρήσετε την άποψη αυτή ουτοπία. Ήδη, λαμβάνει χώρα σε απίστευτα μεγάλη κλίμακα.

Θα επανέλθω...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου