Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Υπερσυνωστισμός στο Παρίσι. Χιλιάδες άτομα γέμισαν τις πλατείες κατά του νόμου Ολοκληρωτικής Ασφάλειας.

Η φωτογραφία πάρθηκε από τον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας από την οποία βλέπεις τη πλατεία της Δημοκρατίας επάνω από το Ινδίανα, μεταξύ 14-14:30 ώρα, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 –για να απαντήσουμε σε όσους αμφιβάλουν ότι πρόκειται για πρόσφατη φωτογραφία

Για μια ακόμη φορά παρά το lockdown χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τις πλατείες στο Παρίσι ζητώντας την απόσυρση του νόμου ολοκληρωτικής ασφάλειας που δίνει προνόμια κι υπεραρμοδιότητες στην αστυνομία.
.
Υψηλή ένταση και συγκρούσεις σώμα με σώμα στην πλατεία Βαστίλης και στην place de la Republique στις 28 Νοέμβρη.  46.000 πολίτες συμμετείχαν σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών στην διαδήλωση στο Παρίσι. Oι διοργανωτές μιλούν για 200.000. Σημειώθηκαν επεισόδια κάποιες φορές εκτεταμένα, έγινε χρήση δακρυγόνων αντλιών νερού και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις.
.
Πάνω από 70 κινητοποιήσεις μαζικές σε πολλές γαλλικές πόλεις της Γαλλίας σημειώθηκαν σήμερα..Xάος και πολιτική ανυπακοή, κάηκαν τράπεζες ,καταστράφηκαν βανδαλίστηκαν αμάξια, ξεριζώθηκαν οδοδείκτες σήμανσης.  Άγριο κυνηγητό , ξυλοδαρμοί αστυνομική βία ενώ

οι διαδηλωτές έσπασαν και πολλές κάμερες παρακολούθησης, πέταξαν μολότοφ ακολούθησε πετροπόλεμος και Οδομαχίες.Χιλιάδες αστυνομικοί ρίχθηκαν στη μάχη της καταστολής.
.
Μπανανία η Ευρώπη θυμίζει λατινοαμερικάνικη χούντα – Χιλή 2. Αστυνομοκρατία στρατοκρατία ολοκληρωτισμός……..

Image

O Yπ. Εσωτερικών ανακοινώσε πως 37 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν, μια γυναίκα στο κεφάλι που αρχικά την φρόντισαν οι ομάδες street medics, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP. Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Oι διαδηλωτές φωνάζουν το σύνθημα ”όλος ο κόσμος μισεί την αστυνομία”

Image
από γκλομπ αστυνομικών

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Στις Rennes,Μοntpellier, Τουλούζη, Νάντη, Στρασβούργο κ.α το ίδιο σκηνικό μαζικές διαδηλώσεις χωρίς φυσική απόσταση κατά αστυνομικής βίας και του νόμου εκτρώματος της Ολοκληρωτικής Ασφάλειας.. Στο Bordeaux 6.000 διαδηλωτές σύμφωνα με τις αρχές δηλ. τουλάχιστον 10.000..
.
Τα πορτραίτα των βουλευτών που ψήφισαν τον αντιδραστικό νόμο..

Image
Εικόνα

Πάνω από 130.000 σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών και περισσότεροι από 500.000 κατά τους διοργανωτές διαδήλωσαν σήμερα σε 70 πόλεις στη Γαλλία κατά του νόμου “sécurité globale” και την αστυνομική βία.Toυλάχιστον 46 συλλήψεις στο Παρίσι..

Image

dimpenews.com

το είδα


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ