Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Tι πρεσβεύει ο ΠΟΥ για τις εκτρώσεις, την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την οικογένεια;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
Ενώ ο κόσμος έχει επικεντρωθεί στις διαμάχες που αφορούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως προς τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι η κρυφή ατζέντα του Οργανισμού για τις εκτρώσεις και τα (λεγόμενα) «σεξουαλικά δικαιώματα» που έχει διευρυνθεί περαιτέρω υπό τον Γενικό Διευθυντή του τον Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Πολλά από τα γεγονότα που αποκαλύπτουμε παρακάτω είναι ελάχιστα γνωστά ακόμη και από ορισμένες Κυβερνήσεις που χρηματοδοτούν τον ΠΟΥ. Ελπίζουμε ότι γνωστοποιώντας ευρύτερα αυτές τις πληροφορίες οι κυβερνήσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ για την αναστολή χρηματοδότησης στον ΠΟΥ και την περαιτέρω διερεύνηση της εκτεταμένης κατάχρησης κεφαλαίων και πόρων που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για την προώθηση των αμβλώσεων αλλά και άλλων σεξουαλικών προγραμμάτων.
Oι οκτώ (8) τρόποι με τους οποίους ο ΠΟΥ προωθεί την επιβλαβή ατζέντα του:

1. Η ηγεσία του ΠΟΥ έχει ιστορικό προώθησης των αμβλώσεων.
Οι ηγέτες του ΠΟΥ δεσμεύονται να νομιμοποιήσουν τις αμβλώσεις. Για παράδειγμα, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής, Tedros Adhanom Ghebreyesus, κατηύθυνε μια προσπάθεια νομιμοποίησης της άμβλωσης σε όλη την Αιθιοπία, όταν ήταν υπουργός υγείας αυτής της χώρας από το 2005 έως το 2012. Έχει αναφερθεί ότι «οι προσπάθειες εισαγωγής και κλιμάκωσης της ασφαλούς και νόμιμης άμβλωσης έγιναν με επικεφαλής το Υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας – με προϊστάμενο τον τότε υπουργό Tedros – με συνεισφορές πολλών διεθνών ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένης της IPAS». (Πρέπει να σημειωθεί ότι η IPAS είναι ο κατασκευαστής του “EasyGrip”, της φορητής συσκευής άμβλωσης με αναρρόφηση). Σύμφωνα με τη ριζοσπαστική ομάδα αμβλώσεων Women Deliver, ο Υπουργός Adhanom Tedros υπήρξε «πρωταθλητής της ισότητας των φύλων» πετυχαίνοντας ρεκόρ μιας «εντυπωσιακά αυξανόμενης συχνότητας αντισύλληψης και νομιμοποίησης της άμβλωσης» κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργού Υγείας της Αιθιοπίας.
2. Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros, έχει επίσης προωθήσει τα αμφιλεγόμενα «σεξουαλικά δικαιώματα» εις βάρος της σεξουαλικής υγείας
Ενώ υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών στην Αιθιοπία το 2012, ο Tedros υπήρξε ο ανώτερος αξιωματούχος αφρικανικής κυβέρνησης που χρησιμοποιήθηκε από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας και των Κάτω Χωρών, για να προωθήσει την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ατζέντα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και δικαιωμάτων (SRHR). Ο Tedros έγινε γνωστός ως μέλος ενός αυτοαποκαλούμενου ως «υψηλού επιπέδου» οργάνου, του ICPD (Διεθνής Διάσκεψη για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη) πέραν της ειδικής ομάδας του 2014 που είχε ως στόχο να τροποποιήσει ή να θεσπίσει «νόμους και πολιτικές που σέβονται και προστατεύουν τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα» μέσω:
· «Αναθεώρησης των νόμων και των πολιτικών ώστε η ασφαλής άμβλωση να είναι προσβάσιμη και νόμιμη»
· «Απαγόρευσης πρακτικών που παραβιάζουν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και των εφήβων κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων γονικής συγκατάθεσης»
· «Ανάκλησης νόμων και απαγόρευσης πρακτικών που ποινικοποιούν συναινετικές σεξουαλικές συμπεριφορές και σχέσεις ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων εκτός γάμου, σχέσεων ίδιου φύλου… εθελοντική σεξουαλική εργασία»
Η αφοσίωση του Tedros στη ριζοσπαστική ατζέντα της άμβλωσης του SRHR είναι πιθανώς αυτό που εξασφάλισε την άνοδό του στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με την υποστήριξη των κρατών της ΕΕ, παρόλο που δεν είναι ιατρός. Είναι αμφίβολο αν η πλειοψηφία των αφρικανικών κυβερνήσεων που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Tedros γνώριζαν την αφοσίωσή του σε ζητήματα που αντιβαίνουν έντονα στον πολιτισμό και τους νόμους των περισσότερων αφρικανικών εθνών.
3. Υπό τον Tedros ο ΠΟΥ συνεχίζει επιθετικά να προωθεί την άμβλωση διεθνώς
Ο ΠΟΥ υποστηρίζει την άμβλωση υπό την παραπλανητική προμετωπίδα της «ασφαλούς» άμβλωσης και ως μέρος των «υπηρεσιών σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας». Ένα έγγραφο του ΠΟΥ του 2018 επισημαίνει:
· «Σχεδόν κάθε άμβλωση και ο θάνατος και η αναπηρία θα μπορούσαν να προληφθούν μέσω της σεξουαλικής εκπαίδευσης, της χρήσης αποτελεσματικής αντισύλληψης, της παροχής ασφαλούς και νόμιμης άμβλωσης και έγκαιρης φροντίδας για τυχόν επιπλοκές»
· «Οι αμβλώσεις είναι ασφαλείς εάν γίνονται με μια μέθοδο που συνιστά ο ΠΟΥ, κατάλληλη την περίοδο της εγκυμοσύνης και εάν το άτομο που παρέχει ή υποστηρίζει την άμβλωση είναι εκπαιδευμένο»
· «Τέτοιες αμβλώσεις μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας δισκία (ιατρική άμβλωση) ή μια απλή διαδικασία για εξωτερικούς ασθενείς κατά την οποία δεν απαιτείται νοσηλεία»
· «Η μη ασφαλής άμβλωση μπορεί να προληφθεί μέσω μιας ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και παροχής ασφαλούς και νόμιμης άμβλωσης»
· «Τα εμπόδια στην πρόσβαση στην ασφαλή άμβλωση είναι:
– περιοριστικοί νόμοι
– κακή διαθεσιμότητα υπηρεσιών
– υψηλό κόστος
– στιγματισμός
– συνειδητή αντίρρηση των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και περιττές απαιτήσεις, όπως… εξουσιοδότηση τρίτων» (π.χ. απαιτήσεις γονικής συγκατάθεσης).
Ο ΠΟΥ διατηρεί επίσης πληροφορίες για τους νόμους περί αμβλώσεων για να βοηθήσει το προσωπικό του να παρακολουθεί την διεθνή νομοθεσία περί αμβλώσεων.
Οι εκδόσεις του ΠΟΥ που προωθούν την άμβλωση περιλαμβάνουν: ·
  1. Ασφαλή άμβλωση: τεχνική και πολιτική καθοδήγηση για συστήματα υγείας ·
  2. Εγχειρίδιο κλινικής πρακτικής για ασφαλή άμβλωση ·
  3. Ρόλους των εργαζομένων στον τομέα της υγείας για την παροχή ασφαλούς φροντίδας για την άμβλωση και αντισύλληψη μετά την έκτρωση.
Επιπλέον, ο διευθυντής του ΠΟΥ Tedros, εμφανίστηκε στο πιο ριζοσπαστικό ετήσιο συνέδριο για τα δικαιώματα των αμβλώσεων, το Women Deliver, όπου ζήτησε «υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, πέρα από τη μητρική υγεία», συμπεριλαμβανομένων των «υπηρεσιών άμβλωσης όπου είναι νόμιμες». Στην πραγματικότητα λίγο μετά την εκλογή του στη θέση του στον ΠΟΥ εστάλη μια επιστολή καλωσορίσματος στον Tedros που υπογράφηκε από 122 ΜΚΟ υπέρ της άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένης της IPPF, της Marie Stopes International, της Ipas και των Catholics for Choice.
Εκτός από την προώθηση της άμβλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο γενικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιεί την κρίση του κορωνοϊού για να προωθήσει την άμβλωση με τους ακόλουθους τρόπους: ·
  1. Στο νέο εγχειρίδιο COVID-19 ο ΠΟΥ αναφέρει στην πραγματικότητα ότι «οι επιλογές και τα δικαιώματα των γυναικών στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη πρέπει να γίνονται σεβαστά ανεξάρτητα από το καθεστώς COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην αντισύλληψη και της ασφαλούς άμβλωσης στο σύνολο του νόμου». ·
  2. Σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που μεταδόθηκε σε πάνω από 5.000 άτομα με τίτλο «COVID-19: Ποιες οι επιπτώσεις στα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα παγκοσμίως;» η ιατρός του ΠΟΥ, η Δρ. Antonella Lavalanet, υποστήριξε στην πραγματικότητα ότι οι γυναίκες μπορούν να διαχειριστούν τις δικές τους «ασφαλείς αμβλώσεις » χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες τις πρώτες 12 εβδομάδες.
4. Ο ΠΟΥ υποστηρίζει μια ριζική και ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (CSE) για παιδιά που προωθεί την άμβλωση, τον αυνανισμό, την ομοφυλοφιλία, τον τρανσέξουαλισμό κ.α.
Το 2018, ο ΠΟΥ δημοσίευσε από κοινού με άλλους οργανισμούς του ΟΗΕ και τη βοήθεια του IPPF τον ριζοσπαστικό «Διεθνή Τεχνικό Οδηγό για την Σεξουαλική Εκπαίδευση».
Αυτός ο οδηγός επιδιώκει να θέσει τα πρότυπα εκπαίδευσης σεξουαλικής υγείας για όλα τα παιδιά του κόσμου. Να σημειωθεί ότι ο ΠΟΥ ορίζει τη «σεξουαλικότητα» που περιλαμβάνει το «φύλο, τις ταυτότητες και τους ρόλους του φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τον ερωτισμό, την ευχαρίστηση, την οικειότητα και την αναπαραγωγή», και με αυτόν τον τρόπο ο ΠΟΥ υποστηρίζει τέτοια αμφιλεγόμενα θέματα που διδάσκονται στα παιδιά.
Δείτε προσεκτικά τους ακόλουθους μαθησιακούς στόχους που υποστηρίζονται από τον ΠΟΥ για παιδιά από τον Διεθνή Τεχνικό Οδηγό για την Σεξουαλική Εκπαίδευση:
·    Η «σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει «την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την σεξουαλική οικειότητα, την ευχαρίστηση» (σελ. 17, 2.1)
·     «Επιδεικνύουν σεβασμό σε διάφορες πρακτικές που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα» (σελ. 48, μαθησιακοί στόχοι 9-12 ετών)
·      Αναγνωρίζουν ότι η απόφαση κάθε ατόμου να είναι σεξουαλικά ενεργό είναι προσωπική, η οποία μπορεί να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και πρέπει να τηρείται πάντοτε (σελ. 71, μαθησιακοί στόχοι 12-15 έτη)
·     «Οι μη διεισδυτικές σεξουαλικές συμπεριφορές δεν έχουν τον κίνδυνο μιας ακούσιας εγκυμοσύνης, προσφέρουν μειωμένο κίνδυνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων συμπεριλαμβανομένου του HIV και μπορεί να είναι ευχάριστες». (σελ. 72, μαθησιακοί στόχοι 12-15 έτη)
·        «Υποστηρίζει το δικαίωμα για όλους να εκφράσουν τα σεξουαλικά τους συναισθήματα» (σελ. 78)
·        «Εξηγήστε πώς η ταυτότητα φύλου κάποιου μπορεί να μην ταιριάζει με το βιολογικό φύλο του» (σελ. 50)
·       «Αναλύστε τους κοινωνικούς κανόνες που συμβάλλουν στην ομοφοβία και την τρανσφοβία και τις συνέπειές τους» (σελ. 50)
·        «Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να αγαπούν όποιους θέλουν» (σελ. 50)
·       «Η ομοφοβική και τρανσφοβική βία είναι μια μορφή σχολικής βίας που βασίζεται στο φύλο». (σελ. 23)
·     «Διάκριση και βλάβη βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της ταυτότητας φύλου ή της έκφρασης» (σελ. 25)
·       «Η ομοφοβία και τρανσφοβία θέτουν τις βάσεις για πιο εκδικητικές και βίαιες μορφές εκφοβισμού» (Σελ. 25)
·     «Θυμηθείτε παραδείγματα προκατάληψης φύλου κατά ανδρών, γυναικών και ατόμων διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου» (σελ. 50)
·      «Ποικιλομορφία στον τρόπο με τον οποίο οι νέοι διαχειρίζονται τη σεξουαλική τους έκφραση» (σελ. 18)
·     «Πολλά αγόρια και κορίτσια αρχίζουν να αυνανίζονται κατά την εφηβεία ή μερικές φορές νωρίτερα…» (σελ. 71, μαθησιακοί στόχοι 9-12 ετών)
·     «Ο αυνανισμός δεν προκαλεί σωματική ή συναισθηματική βλάβη, αλλά πρέπει να γίνεται ιδιωτικά…». (σελ. 71, μαθησιακοί στόχοι 9-12 ετών)
·     «Περιγράψτε τις ανδρικές και γυναίκες απαντήσεις στη σεξουαλική διέγερση» (σελ. 71, μαθησιακοί στόχοι 9-12 ετών)
·     «Συνοψίστε τα βασικά στοιχεία της σεξουαλικής ευχαρίστησης» (σελ. 72)
·    «Λόγω των νομικών περιορισμών στην πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις που υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου, οι έφηβοι καταφεύγουν συχνά σε ανασφαλείς διαδικασίες που διαχειρίζονται ανειδίκευτοι πάροχοι» (σελ. 23)
·    «Οι έφηβες γενικά γνωρίζουν λιγότερα σχετικά με τα δικαιώματά τους σχετικά με την άμβλωση και τη φροντίδα μετά την άμβλωση». (σελ. 23)
·   «Σεβασμός, αποδοχή, ανοχή και ενσυναίσθηση, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την έκφραση» (σελ. 17, 2.1)
·  «Προσδιορίστε πολιτισμικές, θρησκευτικές ή κοινωνικές πεποιθήσεις και πρακτικές που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα που έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου» (σελ. 48, μαθησιακοί στόχοι 9-12 ετών)
·  «Αμφισβητήστε τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς κανόνες που επηρεάζουν τη σεξουαλική συμπεριφορά στην κοινωνία» (σελ. 48, μαθησιακοί στόχοι 12-15 ετών)
·  «Διάκριση μεταξύ αξιών που κατέχουν και των γονέων/κηδεμόνων τους για τη σεξουαλικότητα» (σελ. 46)
· «Αναγνωρίστε ότι ορισμένες από τις αξίες τους μπορεί να διαφέρουν από τους γονείς / κηδεμόνες τους» (σελ. 46)
Τα πρότυπα της ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης του ΠΟΥ για τα παιδιά της Ευρώπης, τα οποία είναι ακόμη χειρότερα, ξεκινούν με τη διδασκαλία περί αυνανισμού σε μικρά παιδιά. Γίνεται επίσης αναφορά σε 9χρονους κατά το IPPF για να μάθουν για τα «σεξουαλικά τους δικαιώματα», κάτι που αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της στενής συνεργασίας του ΠΟΥ με το IPPF.
5. Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με το κακόφημο IPPF
Το IPPF, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς αμβλώσεων στον κόσμο, είναι η μοναδική ΜΚΟ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (HRP) μαζί με το UNDP, το UNFPA, την UNICEF και την Παγκόσμια Τράπεζα. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Πρόγραμμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (HRP) εργάζεται για την προώθηση της άμβλωσης παγκοσμίως με το πρόσχημα της «πρόληψης της μη ασφαλούς άμβλωσης» και της παρακολούθησης «του παγκόσμιου βάρους της μη ασφαλούς άμβλωσης και των συνεπειών του».
Ενδεχομένως το πιο ριζοσπαστικό έγγραφο που έχει δημοσιεύσει ποτέ ο ΠΟΥ είναι το «Σεξουαλική Υγεία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Νόμος», το οποίο προωθεί επιθετικά τις αμβλώσεις, την ολιστικής σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την πορνεία και τις πολιτικές ατζέντες των ΛΟΑΤ ατόμων ως ατζέντες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας ορμονών μεταξύ των φύλων, των χειρουργικών επεμβάσεων και της νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλοφίλων ως «δικαιώματα» που σχετίζονται με τη σεξουαλική υγεία.
Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι ο Γενικός Διευθυντής του IPPF γιόρτασε την εκλογή του Tedros στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΠΟΥ και τον επαίνεσε για το έργο που έκανε στην προώθηση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγειονομικής περίθαλψης ενώ διετέλεσε υπουργός υγείας της Αιθιοπίας, πιθανότατα αναφέρεται στο έργο του στη νομιμοποίηση της άμβλωσης.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Νational Right for Life, «ενώ διατελούσε Υπουργός Υγείας στην Αιθιοπία, ο Tedros υπήρξε ο πάτρωνας μιας διάσκεψης του ΙPPF, η οποία έφερε μια ολόκληρη ατζέντα σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων ξεκινώντας από τη νομιμοποιημένη άμβλωση. Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα το 2010, διοργανώθηκε από διάφορες ομάδες υπέρ της άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Αναπαραγωγικών Δικαιωμάτων.
Είναι προφανές ότι το IPPF διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συγγραφή και την παραγωγή πολλαπλών αμφιλεγόμενων δημοσιεύσεων του ΠΟΥ που προωθούν τις πολιτικές για τις αμβλώσεις, την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τα σεξουαλικά δικαιώματα. Πρόκειται για σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων επειδή το IPPF ωφελείται οικονομικά από τις αμβλώσεις και άλλες σεξουαλικές υπηρεσίες.
6. Ο ΠΟΥ προωθεί τη νομιμοποίηση και τον αποστιγματισμό της πορνείας με το πρόσχημα της πρόληψης του HIV.
Αποκαλώντας την πορνεία «σεξουαλική εργασία», ο ΠΟΥ προωθεί τη νομιμοποίηση της πορνείας ισχυριζόμενος ότι «η αποποινικοποίηση της σεξουαλικής εργασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε 46% μείωση των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV σε σεξουαλικούς εργαζόμενους σε διάστημα 10 ετών». Ωστόσο, ακόμη και αν αυτό ήταν αλήθεια, οι πόρνες εξακολουθούν να έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά HIV (ακόμα και όταν η πορνεία είναι νόμιμη) μαζί τους ομοφυλόφιλους άνδρες καθώς και τους χρήστες ναρκωτικών. Επιπλέον, η προσβολή από HIV συνιστά έναν από τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την πορνεία. Όπου η πορνεία είναι νόμιμη οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης, βίας και εμπορίας. Μελέτη του 2013 σε 150 χώρες από το London School of Economics διαπίστωσε ότι όπου η πορνεία ήταν νόμιμη, η σεξουαλική εμπορία τείνει να αυξάνεται και όχι να μειώνεται». Δείτε την έρευνα που δημοσιεύτηκε εδώ.
7. Ως Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ, ο Tedros προωθεί πρωτοβουλίες για την ομαλοποίηση, την οριστικοποίηση και την νομιμοποίηση των διαφυλικών (transgender) συμπεριφορών και ταυτοποίησης.
Για παράδειγμα, ο Tedros επέβλεψε τον αποχαρακτηρισμό της δυσφορίας του φύλου ως κατάσταση ψυχικής υγείας. Μετονόμασε την κατάσταση ως «ασυμφωνία των φύλων», διασφαλίζοντας παράλληλα ότι παρέμεινε στην 11η έκδοση της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Ασθενειών, έτσι ώστε τα τρανσέξουαλ άτομα να μπορούν να απαιτήσουν ασφαλιστική κάλυψη για την υγειονομική περίθαλψη που «επιβεβαιώνει το φύλο», έναν ευφημισμό για την ακριβή θεραπεία μέσω ορμονών (cross-sex) και τις γεννητικές επεμβάσεις. Ο Tedros ενέκρινε επίσης την είσοδο του ΠΟΥ στη νομική συζήτηση, υποστηρίζοντας επίσης ότι «Η αναγνώριση του φύλου από το νόμο, που εκπροσωπείται μέσω εγγράφων που αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα του φύλου ενός ατόμου, είναι σημαντική για την προστασία, την αξιοπρέπεια και την υγεία». Δείτε περισσότερα εδώ.
Επιπλέον, ο ΠΟΥ συνεχίζει «να εργάζεται προς ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης προστατευτικών νόμων και πολιτικών, της αποποινικοποίησης της συναινετικής συμπεριφοράς του ίδιου φύλου και της νομικής αναγνώρισης των διαφυλικών ταυτοτήτων».
Ο Tedros εργάστηκε επίσης «για την αποποινικοποίηση του διασταυρούμενου ντυσίματος, της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς, της σεξουαλικής εργασίας και της χρήσης ναρκωτικών». Δείτε επίσης τη μελέτη «Αξίες και προτιμήσεις των τρανσέξουαλ ατόμων» του ΠΟΥ. Ένα ενημερωτικό δελτίο του ΠΟΥ αποκαλύπτει ότι ο οργανισμός έχει υιοθετήσει την μη επιστημονική ιδεολογία των τρανσέξουαλ, δηλώνοντας ότι είναι «σημαντικό να αναγνωρίσουμε ταυτότητες που δεν ταιριάζουν στις δυαδικές κατηγορίες ανδρών ή γυναικών».
8. Ο ΠΟΥ προωθεί τη νομική αναγνώριση διαφορετικών σεξουαλικών συμπεριφορών και εκφράσεων ως (δήθεν) σημαντικές για την υγεία, όταν στην πραγματικότητα οδηγούν σε περισσότερες (όχι λιγότερο) ασθένειες
Ο ΠΟΥ ισχυρίζεται ότι «η ανθρώπινη σεξουαλικότητα περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές μορφές συμπεριφοράς και έκφρασης. Αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ότι η αναγνώριση της ποικιλομορφίας της σεξουαλικής συμπεριφοράς και της έκφρασης συμβάλλει στη συνολική αίσθηση ευεξίας και υγείας των ανθρώπων». Ο ΠΟΥ εξηγεί επίσης τί θεωρεί ως αρνητική πτυχή της ετεροφυλοφιλίας: «Η αντίληψη του διαφορετικού φύλου περιγράφει μια παγκόσμια άποψη που προωθεί την ετεροφυλοφιλία ως τον κανονικό ή προτιμώμενο σεξουαλικό προσανατολισμό».
Το Family Watch ελπίζει ότι ανησυχείτε επαρκώς από αυτό που έχουμε τεκμηριώσει εδώ σχετικά με τις σεξουαλικές ατζέντες που έχει προχωρήσει και συνεχίζει να προχωρά υπό τον σημερινό ηγέτη του, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Σίγουρα ολόκληρο o θεσμικός ρόλος του ΠΟΥ πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ξεκινώντας από κορυφαίους αξιωματούχους της ΠΟΥ που συμμετείχαν στην προώθηση μιας επιβλαβούς για την (υγιή) σεξουαλικότητα ατζέντα με πρόσχημα την δημόσια υγεία.
Πηγή: https://familywatch.org/newsletter-archive/family-watch-special-report-the-world-health-organization-exposed-abortion-sexual-rights-and-cse/?fbclid=IwAR2tvG0QVKPo4qnJeYIOqprZXVQUKgaDIU_ZY1mq3kItxzEjnYcUu9QPfEs#.XxLwvudRVPa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ