Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Λευκά Κράνη: Ο συνιδρυτής τους φέρεται να έκλεψε οικονομική βοήθεια που προοριζόταν για τη Συρία

Στόχος οικονομικής έρευνας έγινε η οργάνωση Mayday Rescue που συγκέντρωσε χρήματα για την αντικυβερνητική ομάδα διάσωσης στη Συρία και στην οποία φέρεται να εμπλεκόταν και ο Τζέιμς Λε Μεσουριέρ, συνιδρυτής της ομάδας «Λευκά Κράνη»

Η αμφιλεγόμενη «ομάδα διάσωσης» στη Συρία, «Λευκά Κράνη», σύμφωνα με ολλανδικό δημοσίευμα, ερευνάται καθώς ο συνιδρυτής της, Τζέιμς Λε Μεσουριέρ, φέρεται να έκλεψε οικονομική βοήθεια που προοριζόταν για τη Συρία.

Ειδικότερα, ο προαναφερθείς απεβίωσε, πέρσι, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είχε παραδεχθεί ότι εξαπάτησε τη Mayday Rescue, μια οργάνωση που συγκέντρωσε χρήματα για την αντικυβερνητική ομάδα διάσωσης στη Συρία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «De Volkskrant», ο Λε Μεσουριέρ είπε σε
έναν λογιστή που στάλθηκε για να ελέγξει τα βιβλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης ότι πλαστογράφησε εισπράξεις ύψους 50.000 δολαρίων, προσποιούμενος ότι το ποσό αξιοποιήθηκε για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση εκκένωσης στη Συρία. Αντ’ αυτού, τα χρήματα καταβλήθηκαν στον ίδιο.

Έτσι, εκτός από τον μισθό των 24.000 ευρώ τον μήνα, ο Λε Μεσουριέρ φέρεται να καταχράστηκε μετρητά για να χρηματοδοτήσει έναν πολυτελή γάμο στην Κωνσταντινούπολη το 2018 και για να βγάλει δάνειο στη νέα του σύζυγο και πρώην διπλωμάτη, Έμα Γουίνμπεργκ.

Ο λογιστής που στάλθηκε για την έρευνα της Mayday Rescue, διαπίστωσε ότι «δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά» είχαν αναληφθεί και είχαν χρησιμοποιηθεί για έναν «παραμυθένιο γάμο».

Εν τω μεταξύ, κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο υποστηρίζουν τη Mayday Rescue και διοχετεύουν χρήματα στα «Λευκά Κράνη». Σύμφωνα με μια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, το 2018, η οργάνωση έλαβε 127 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2014 και 2018, από τα οποία μόλις τα 19 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από μη κρατικούς δωρητές.

Πιο αναλυτικά, η ολλανδική κυβέρνηση κατέβαλε σχεδόν 11,5 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο αυτή, ενώ παρόμοιες δωρεές προέρχονταν από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, το Κατάρ και άλλες χώρες.

Τα «Λευκά Κράνη» κατηγορούνται για συνεργασία με την Αλ Κάιντα, καθώς δρουν αποκλειστικά σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες.

Μάλιστα, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας έχουν φωτογραφηθεί με τζιχαντιστές και έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις με χημικά όπλα ώστε να προσελκύσουν τις δυνάμεις της Δύσης εναντίον του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα εφημερίδα, σε μια επιστολή προς τους δωρητές, ο Λε Μεσουριέρ παραδέχθηκε ότι τους εξαπάτησε, αλλά υποστήριξε ότι αυτό δεν διαπράχθηκε σκόπιμα.

Αφού οι δωρητές ανακάλυψαν ότι τα μετρητά τους είχαν εξαφανιστεί, κρατούσαν την έρευνα για τη Mayday Rescue μυστική. Η ολλανδική κυβέρνηση απέσυρε τη χρηματοδότησή της από την οργάνωση σχεδόν έναν χρόνο πριν ο Λε Μεσουριέρ παραδεχθεί την απάτη και αυτοκτονήσει.

Ο Πρόεδρος Άσαντ ισχυρίστηκε, τον περασμένο Νοέμβριο, ότι ο θάνατος του Λε Μεσουριέρ δεν ήταν τυχαίος, δηλώνοντας ότι ο πρώην στρατιώτης και μισθοφόρος μπορεί να σκοτώθηκε επειδή «γνώριζε μεγάλα μυστικά».

sputniknews.gr
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »