Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΦΟΒΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... Συμμαχία Πούτιν-Τραμπ κατά Facebook-Google - Μόσχα: «Δεν θα περάσει η λογοκρισία»


Άτυπη συμμαχία έχουμε από Τραμπ και Πούτιν κατά των social media, που πλέον ελέγχουν τα πάντα και έφθασαν στο σημείο να ''φιμώσουν'' μέχρι και τον πρόεδρο των ΗΠΑ!

Η Μόσχα εξαπέλυσε επίθεση κατά του αμερικανικού ''deep state'' και όλα δείχνουν πως τώρα ξεκινάει μία μεγάλη σύγκρουση.

Ο Ρώσος απεσταλμένος του ΟΑΣΕ, μετά από προεδρική εντολή από τον Β.Πούτιν συνέχισε αυτό που άρχισε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα κοινωνικά δίκτυα, ξεκινώντας ένα ιδιότυπο ''πόλεμο'' εναντίον τους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι “το Facebook, το YouTube και η Google λογοκρίνουν με «ανεπιθύμητα» μέσα”.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, με το πρόσχημα των συνθημάτων για την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου, υπάρχει μια συστηματική λογοκρισία του παγκόσμιου χώρου των πληροφοριών από ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ διαδικτυακές πλατφόρμες και αυτό ονομάζεται ''δημοκρατία αμερικανικού τύπου”, αναφέρει μεγάλο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

“Οι εταιρείες του Facebook, του YouTube και της Google έχουν μεταβάλει την πλήρη ελευθερία σε ένα σκληρό σύστημα ελέγχου των πληροφοριών, με λογοκρισία των "ανεπιθύμητων" μέσων μαζικής ενημέρωσης”, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Αλέξανδρος Λουκασίσιτς, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης της μόνιμης επιτροπής του ΟΑΣΕ.

«Πριν από 15 περίπου χρόνια, όταν το Facebook, το YouTube και η Google άρχισαν να μπαίνουν στο πεδίο των πληροφοριών και να κερδίζουν συνδρομητές, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποια στιγμή αργότερα αυτές οι εταιρείες θα άλλαζαν την πολιτική της πλήρους ελευθερίας, σε ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου της ροής πληροφοριών και λογοκρισίας ανεπιθύμητων μέσων ενημέρωσης", δήλωσε ο Λουκασίτβιτς.

Ο Ρώσος απεσταλμένος σημείωσε ότι "στις 20 Μαΐου η πλατφόρμα βίντεο του YouTube που ελέγχεται εκ των πραγμάτων από τις ΗΠΑ, διέγραψε τους λογαριασμούς του τηλεοπτικού καναλιού της Κριμαίας “Krym-24”, καθώς και δύο ρωσικών πρακτορείων ειδήσεων, του Anna News και του News Front.''

"Τονίζω ότι αυτό έγινε χωρίς προειδοποίηση και εξήγηση των λόγων του αποκλεισμού. Ξαφνικά, χιλιάδες συνδρομητές δεν είχαν πρόσβαση σε βίντεο που είχαν δεκάδες εκατομμύρια προβολές.

Αυτή η πολιτική αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων για διασφάλιση δωρεάν και ανεμπόδιστης πρόσβασης σε πληροφορίες, ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και έκφραση απόψεων.


Βασικά, μιλάμε για άμεση λογοκρισία, αλλά τώρα σε παγκόσμια κλίμακα. Σημειώνουμε ότι αυτό το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα οξύ κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19, όταν ο πληθυσμός εξαρτιόνταν περισσότερο από ποτέ από την ψηφιακή μέθοδο απόκτησης πληροφοριών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μας έκαναν de facto χαρακτήρες του μυθιστορήματος "1984" του George Orwell", δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Εκτιμάται ότι μόλις τώρα ξεκίνησαν τα “όργανα” για τα παγκόσμια κοινωνικά δίκτυα και την ακολουθούμενη πολιτική τους, μιας και οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν από πολλές χώρες του κόσμου, δημοκρατικές και μη. όπως το Ιράν , η Κίνα κά.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »