Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Johnson & Johnson: Σταματάει τις πωλήσεις του παιδικού ταλκ σε ΗΠΑ - Καναδά μετά από χιλιάδες αγωγές


Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 19.000 αγωγές από καταναλωτές και στενών συγγενών τους που υποστηρίζουν ότι το προϊόν προκάλεσε καρκίνο καθώς είναι επιμολυσμένο με αμίαντο.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις του παιδικού ταλκ στις ΗΠΑ και τον Καναδά, υποστηρίζοντας ότι η ζήτηση έχει «κατρακυλήσει» μετά την «παραπληροφόρηση», όπως τη χαρακτηρίζει, για την ασφάλεια του προϊόντος και το μπαράζ αγωγών.

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 19.000 αγωγές από καταναλωτές και
στενών συγγενών τους που υποστηρίζουν ότι το προϊόν προκάλεσε καρκίνο καθώς είναι επιμολυσμένο με αμίαντο, γνωστή καρκινογόνος ουσία. Αρκετοί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια στο Νιού Τζέρσεϊ.

«Μακάρι να ζούσε  η μητέρα μου για να δει αυτή την ημέρα» δήλωσε η Κρίσταλ Ντεκάρντ, η μητέρα της οποίας, Νταρλίν Κόκερ, νόσησε με μεσοθηλίωμα, που, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια, προκλήθηκε από το ταλκ. Απέσυρε την αγωγή κατά της εταιρείας το 1999 καθώς έχασε τον δικαστικό αγώνα που θα υποχρέωνε την Johnson & Johnson να αποκαλύψει εσωτερικά έγγραφα. Η Κόκερ κατέληξε το 2009.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία δηλώνει ότι «παραμένει σταθερά σίγουρη για την ασφάλεια του ταλκ Baby Powder» επικαλούμενη «επιστημονικές έρευνες δεκαετιών».

Εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, ένορκες καταθέσεις και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον από το 1971 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το ακατέργαστο ταλκ και οι σκόνες της κάποιες φορές βγήκαν θετικές σε μικρές ποσότητες αμιάντου.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »