Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Απόσυρση ανεμογεννητριών: η οικολογία στα καλύτερά της!

Ένα αιολικό πάρκο στο Γκλένροκ και δύο στη Σαρατόγκα έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία Casper Regional Landfill για την απόσυρση πτερυγίων των παλιών ανεμογεννητριών.

Περισσότερα από 900 πτερύγια θα μεταφερθούν για υγειονομική ταφή, από τώρα μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Η μάνατζερ στερεών αποβλήτων της της Casper, Cynthia Langston, είπε ότι παρότι τα περισσότερα πτερύγια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, υπάρχουν κάποια που απλώς είναι μη ανακυκλώσιμα.

"Το 90% των πτερυγίων είναι απολύτως αξιοποιήσιμα, ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα, αλλά υπάρχει ένα 10% που είναι από υαλοβάμβακα και αυτά έρχονται σ' εμάς από διάφορα αιολικά πάρκα της πολιτείας."

Η Langston είπε επίσης ότι

οι κινητήρες μπορούν να συνθλιβούν, αλλά τα πτερύγια είναι πολύ σκληρά.

Για να κερδίσουν χώρο, κόβουν το κάθε πτερύγιο σε τρία κομμάτια, τα μεταφέρουν και τα στοιβάζουν, προκειμένου να θαφτούν.





Η Langston είπε επίσης ότι η εταιρεία Casper είναι η μόνη στην πολιτεία που μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα. "Συμβαίνει η Casper να είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση υγειονομικής ταφής στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ. Αυτά τα πτερύγια είναι πολύ μεγάλα, καταλαμβάνουν πολύ χώρο, η δική μας περιοχή είναι πολύ πολύ μεγάλη και πρόκειται να κρατήσει για εκατοντάδες χρόνια."

Ανέφερε επίσης ότι η Casper είναι η μόνη εταιρεία υγειονομικής ταφής στην πολιτεία που έχει πιστοποίηση περιβαλλοντικής ευθύνης, αλλά η περιβαλλοντική ευαισθησία δεν είναι ο μόνος λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να αναλάβει το έργο στην πόλη. Έχουν ένα αρκετά μεγάλο κέρδος από τη συμφωνία, για την ακρίβεια, 675.485 δολάρια.

"Έτσι, τα έσοδα από τα ειδικά έργα που πηγαίνουν στην περιοχή, συμβάλλουν στο συνολικό κόστος της εγκατάστασης, ώστε να κρατούνται τα ποσοστά μας χαμηλά. Συμβάλλει η πηγή εσόδων, ναι, φυσικά, βγάζουμε χρήματα από αυτό."

Το να κρατούν χαμηλά τις τιμές είναι σημαντικό για την εταιρεία, καθώς είναι η οικονομικότερη υγειονομική ταφή της πολιτείας, σε μεγάλο βαθμό χάρη σε έργα τέτοιου είδους.

Οπότε, περιμένετε περισσότερα πτερύγια να καταλήξουν στην υγειονομική ταφή, καθώς όλο και περισσότερες ανεμογεννήτριες αντικαθίστανται ή παροπλίζονται. 

Πηγή: wyomingnewsnow.tv 

Μετάφραση: Μαντάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »