Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

“Μακεδονικά” κρασιά στη Γερμανία: “Ευτυχώς” υπογράψαμε στις Πρέσπες…


Ως «μακεδονικά» συνεχίζουν να εμφανίζονται διάφορα κρασιά της Βόρειας Μακεδονίας, όπως καταγγέλλει Έλληνας οινοπαραγωγός, εν όψει της διεθνούς έκθεσης οίνου «PROWEIN 2020» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, ο Φεδερίκο Λαζαρίδης, σε επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης, καταγγέλλει την «ασύστολη καπηλεία του όρου “Macedonian wines” από τη γειτονική χώρα».

«Διαπιστώνουμε ότι παρά τα διαβήματα διαμαρτυρίας που έχουν γίνει από διάφορους φορείς και επιχειρήσεις προς τους διοργανωτές, συνεχίζουν και παρατηρούνται φαινόμενα όπου υιοθετείται η ψευδεπίγραφη ονομασία “Macedonian Wines”» σημειώνει, μεταξύ άλλων, όπως γνωστοποιεί η ιστοσελίδα «thessnews.gr».

Αξίζει να σημειωθεί ότι
η διεθνή έκθεση οίνου «PROWEIN» θα διεξαχθεί στις 15, 16 και 17 Μαρτίου του 2020, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται μάλιστα, για τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού παγκοσμίως, προσελκύοντας χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες.

«Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα της έκθεσης “PROWEIN 2020” γίνεται ορθά αναφορά στους οίνους της Βόρειας Μακεδονίας ως “Association Wines of North Macedonia”. Ωστόσο ταυτόχρονα προβάλλονται εκδηλώσεις, όπου γίνεται αναφορά για “Macedonian Wines“, “Macedonian Big Reds” (τίτλος Masterclass) και “Meet us at the Macedonian booth”».

Και καταλήγει: «Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια έντονη σύγχυση στο ξένο καταναλωτικό κοινό ως προς την πραγματική προέλευση του προϊόντος, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μονίμως στην δυσάρεστη θέση να διευκρινίζουμε ότι το ΠΓΕ Μακεδονία, αφορά ελληνικά και μόνο κρασιά που παράγονται στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας, όπως και ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».


Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε το εμπορικό σήμα των προϊόντων της ελληνικής Μακεδονίας, το οποίο πλέον είναι το «M-Macedonia the Great».
Ωστόσο, η γειτονική χώρα, σε αρκετές εμπορικές εκθέσεις του εξωτερικού, παρουσιάζει τα προϊόντα της ως «μακεδονικά», γεγονός το οποίο έχει επανειλημμένως προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »