Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Εμφανής η αποτυχία του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Κατέθεσα σήμερα μία ακόμα ανακοπή κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 933 του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Κ.Πολ.Δ.) "Η συζήτηση της ανακοπής προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την κατάθεσή της...".

Η δικάσιμος που δόθηκε είναι η 16-1-2024...
Οι εξήντα ημέρες έγιναν τέσσερα χρόνια παρά έναν μήνα. Μάλιστα με τους ρυθμούς που εκδίδονται οι διαταγές πληρωμής και ακολουθούν οι κατασχέσεις από τα funds και εν συνεχεία οι πλειστηριασμοί το χρονικό όριο των τεσσάρων ετών εύκολα θα ξεπεραστεί τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Το εισφέρω μετά λόγου γνώσεως, αφού η προηγούμενη ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής που προσέβαλα κατατέθηκε την 8-1-2020 και πήρε δικάσιμο (δηλαδή ημερομηνία συζήτησης) την 31-10-2023.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, επισημαίνω ότι


τόσο οι ανακοπές κατά των διαταγών πληρωμής (των άρθρων 632 και 633 Κ.Πολ.Δ.), όσο και οι ανακοπές κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης βάσει αυτών (του άρθρου 933 Κ.Πολ.Δ.) δικάζονται με την ίδια διαδικασία, αυτή των περιουσιακών διαφορών.

Ενώ λοιπόν οι φωστήρες που κατόπιν των υποδείξεων της ΕΕ και της τρόικα επεδίωκαν την επίσπευση των δικών περί την αναγκαστική εκτέλεση (για να περαιώνονται συντομότερα οι πλειστηριασμοί...), έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά αγγίζει το όριο της αρνησιδικίας.


Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο πολίτης μένει ουσιαστικά απροστάτευτος, αφού εκείνος που έχει πετύχει την έκδοση διαταγής πληρωμής έχει τη δυνατότητα να προβεί σε κατάσχεση την τέταρτη εργάσιμη ημέρα μετά την επίδοση της διαταγής πληρωμής και να επισπεύσει πλειστηριασμό μετά πάροδο επτά μηνών από την ημερομηνία της κατάσχεσης. Συνεπώς το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ετών είναι αρκετό για τη διενέργεια όχι ενός αλλά δεκάδων πλειστηριασμών πριν την έκδοση απόφασης για τη νομιμότητα της διαταγής πληρωμής!


Μόνη άμυνα του πολίτη είναι η διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, στην οποία όμως αν χάσει, χάνεται. Μάλιστα οι φωστήρες που εισηγήθηκαν και θέσπισαν τον νέο Κ.Πολ.Δ. έχουν καταργήσει το άρθρο 938 Κ.Πολ.Δ., βάσει του οποίου μπορούσε ο οφειλέτης να αναστείλει την εις βάρος του αναγκαστική εκτέλεση με ασφαλιστικά μέτρα.

Για συνεχεια της ανάρτησης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »