Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Οι"μετριοπαθείς" αποκεφαλιστές που στηρίζει η Δύση στη Συρία (βίντεο)


Οι ηγέτες της Ε.Ε. ζητούν τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει ο Συριακός στρατός στην επαρχία Ιντλίμπ. Στηρίζοντας απόλυτα τις τρομοκρατικές οργανώσεις που εδώ και χρόνια καταστρέφουν τη Συρία και την Τουρκία που πολεμά στο πλευρό τους, τους ενισχύει και τους εκπαιδεύει.

Για τους "συμμάχους" μας στην ΕΕ, το να πολεμά μια χώρα για την εθνική της ανεξαρτησία και ακεραιότητα, είναι απαράδεκτο: "Η νέα στρατιωτική επιχείρηση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην Ιντλίμπ, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στους αμάχους, είναι απαράδεκτη", κατήγγειλαν οι ηγέτες της ΕΕ, από τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Ανάμεσά τους, βέβαια, και ο Έλληνας πρωθυπουργός. Το επίσημο, εθελόδουλο καθεστώς της Ελλάδας είναι συμμέτοχο και συνένοχο για τη συνεχιζόμενη δολοφονία του συριακού λαού!

Εκτός από τα άπειρα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα όλα αυτά τα χρόνια του πολέμου, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν τα παρακάτω βίντεο, τα οποία δίνουν μια πολύ γλαφυρή εικόνα για το ποιοι είναι οι λεγόμενοι "αντάρτες" ή "αντιπολίτευση" της Συρίας

Στο πρώτο βίντεο, το

οποίο κυκλοφόρησε προχθές (21/2) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Σύρους ακτιβιστές, ένας τζιχαντιστής τρομοκράτης, των δυνάμεων που στηρίζει η Δύση και η Τουρκία στη Συρία, παίρνει το κινητό του στρατιώτη που μόλις έχει αποκεφαλίσει και τηλεφωνεί στη μητέρα του, για να τη βασανίσει ανακοινώνοντας με καμάρι τον θάνατο του γιου της!

"Ο ιδιοκτήτης αυτού του τηλεφώνου ήταν σωματώδης" λέει ο αποκεφαλιστής στη μητέρα του στρατιώτη. "Φορούσε μαντήλι στο λαιμό του και τον αποκεφάλισα μαζί μ' αυτό."

Σε άλλο βίντεο, βλέπουμε τρομοκράτη της οργάνωσης Hayaat Tahrir al-Sham (HTS), αιχμάλωτο του Συριακού Αραβικού Στρατού, να ομολογεί ότι συμμετείχε στην HTS και ότι εκπαιδεύτηκαν από Τούρκους εκπαιδευτές και ότι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν αμάχους για να σκηνοθετήσουν επίθεση με χημικά, για να κατηγορήσουν τον Συριακό Στρατό και την κυβέρνηση Άσσαντ. 


Όλη η συνέντευξη του αιχμάλωτου τζιχαντιστή έχει ως εξής:

- Ονομάζομαι Walid Ahmad Ali. Το όνομα της μητέρας μου είναι Rasmeyyeh. Γεννήθηκα το 1993 στο Tal Dahab.

- Από όταν εντάχθηκες στις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες μέχρι τώρα...

- Συμμετείχαμε σε διαδηλώσεις στην αρχή της κρίσης. Μετά τις διαδηλώσεις, μπήκα στην HTS, το 2014. Το 2014 μου έδωσαν όπλο. Ξεκίνησα ως φρουρός της Χομς και ήμουν φρουρός και σε άλλες περιοχές (Ailon, Delaq, Amryyeh, Tasnin, Salameyyeh). 

- Μέχρι πότε;

- Μέχρι το 2018. Μετά, τελειώσαμε, το 2018.

- Τι συνέβη το 2018;

- Η HTS ήθελε να φύγει, όταν έγιναν διακανονισμοί. Εγώ ήθελα να μείνω, αλλά μετά πήγα μαζί τους. 
- Πού;

- Στο Ιντλίμπ. Μετά πήγαμε στο Ιντλίμπ, πρώτα στη Morek, από τη Morek στην Hersh Msibin. Από την Hersh Msibin στην Hersh Batenta και μετά στην Al-Hamameh. Εκπαιδευτήκαμε από Τούρκους. Μόνο Τούρκοι μας εκπαίδευαν εκεί. 

- Τι είδους εκπαίδευση;

- Στρατιωτική και αθλητική.

- Οι εκπαιδευτές;

- Ένας για τα στρατιωτικά και ένας για τα αθλήματα. 

- Εθνικότητας;

- Τούρκοι.

- Θυμάσαι τα ονόματά τους;

- Ο ένας λεγόταν Abu Al-Yaman. Ο άλλος είχε ένα περίεργο όνομα που δεν μπορούσα να το διαβάσω. Όταν τελειώσαμε, κάναμε ένα πρόγραμμα 10 ημερών για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Μετά μας έβαλαν σε βάρδιες για να φρουρούμε και μετά άρχισα να ακούω ότι η Al-Hayaa, η λεγόμενη Hayaa (HTS) θα χρησιμοποιούσε το χημικό αέριο Σαρίν και ένα άλλο είδος με μακροχρόνιες επιπτώσεις...

- Τι;

- Που οι επιπτώσεις του διαρκούν για πολύ καιρό. 'Ηθελαν να το χρησιμοποιήσουν στην Kafar Battikh. Σχεδίαζαν να μαζέψουν αρκετά άτομα, δελεάζοντάς τους ότι θα γύριζαν πίσω στα σπίτια τους.

- Επανάλαβέ το αυτό.

- Ήθελαν να συγκεντρώσουν αρκετό κόσμο, αρκετές οικογένειες, να τους βάλουν εκεί να μείνουν μαζί τους εκεί, και να χτυπήσουν το χωριό κάνοντάς το να μοιάζει ότι χτυπήθηκε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, και να κατηγορήσουν τον ΣΑΣ ότι χτυπά αμάχους, ενώ στην πραγματικότητα το έκαναν αυτοί. Θα λέγαμε ότι θέλαν να σκηνοθετήσουν μια παράσταση και να το κάνουν σε αμάχους.

- Τι διαταγές είχες από τους διοικητές σου;

- Μας διέταξαν, σε περίπτωση οπισθοχώρησης να αποσυρθούμε στην κοντινότερη τουρκική περιοχή, να φύγουμε μέσω της τουρκικής περιοχής. Και μετά, αφού θα φεύγαμε, θα έρχονταν να μας πάρουν να μας πάνε εκεί που έπρεπε να είμαστε.

- Πού πολέμησες στο Ιντλίμπ και που αιχμαλωτίστηκες;

- Στην Tal Khatar.

- Τι έκανες εκεί;

- Ήμουν στην άμυνα.

- Σε διέταξαν να επιτεθείς;

- Όχι, δεν επιτέθηκα ποτέ. Ήμουν πάντα στην άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ