Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Έξω οι ΗΠΑ: η δεύτερη επανάσταση του Ιράκ!


Τεράστιος αριθμός Ιρακινών διαδήλωσαν εχθές στη Βαγδάτη, ζητώντας τον τερματισμό της παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα, μετά από τις δολοφονίες υψηλόβαθμων στελεχών και τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον αντιτρομοκρατικών δυνάμεων.

Ο Sayed Sadiq al-Hashemi, Δ/ντής του Κέντρου Μελετών του Ιράκ, είπε ότι πάνω από 2,5 εκατ. συμμετείχαν στις

διαδηλώσεις της Παρασκευής.



Από νωρίς την Παρασκευή, τεράστιο πλήθος ανδρών, γυναικών και παιδιών, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Τζεντρίγια, κοντά στο Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα που ζητούσαν την αποχώρηση των ΗΠΑ. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν "Έξω, έξω, οι κατακτητές" και "Ναι στην εθνική κυριαρχία!"

Το ειδησεογραφικό δίκτυο al-Ahd μετέδωσε ότι Ιρακινοί από όλες τις περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν στην πόλη.

Η τεράστια αυτή διαδήλωσε έγινε μετά από κάλεσμα του Muqtada al-Sadr, σημαίνοντος κληρικού, ο οποίος κάλεσε τον λαό του Ιράκ να οργανώσει "ειρηνική και ενωτική συγκέντρωση εκατομμυρίων, για να καταδικάσει την παρουσία των Αμερικανών και τις παραβιάσεις" που αυτοί διαπράττουν.




Ο Muqtada al-Sadr εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή, ζητώντας το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων και του εθνικού εναέριου χώρου του Ιράκ για τα μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ. Προειδοποίησε ότι η παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα θα αντιμετωπιστεί ως δύναμη κατοχής, αν η Ουάσιγκτον δεν συμφωνήσει με το αίτημα του Ιράκ για αποχώρηση.

Ο ανώτατος κληρικός Ayatollah Ali al-Sistani, μέσω αντιπροσώπου του, απηύθυνε μήνυμα στην προσευχή της Παρασκευής, στο οποίο καλούσε τις πολιτικές δυνάμεις του Ιράκ να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διαφυλάξουν την εθνική ακεραιότητα της χώρας. Ζήτησε επίσης από τις διάφορες Ιρακινές ομάδες να παραμείνουν ενωμένες και μακριά από ξένες επιρροές, για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα.

Πριν από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις, την Πέμπτη, ο Sadr κάλεσε τους Ιρακινούς να κινητοποιηθούν και να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία της χώρας.

"Γυναίκες, άνδρες και νεολαία της χώρας, ήρθε τώρα η ώρα να υπερασπιστούμε τη χώρα, την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία" έγραψε στο twitter ο Sadr. "Διαδώστε το μήνυμα για ένα ανεξάρτητο μέλλον του Ιράκ, με ενάρετη διακυβέρνηση. Ένα Ιράκ που δεν θα γνωρίζει διαφθορά και επιθετικότητα" πρόσθεσε, ζητώντας από τους Ιρακινούς να εκδιώξουν τους "τυράννους".

Πολλές Ιρακινές, αντιστασιακές ομάδες, συνδεόμενες με τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, υποστήριξαν την αντι-αμερικανική διαδήλωση.


"Ώρα μηδέν για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις ΗΠΑ"

Μιλώντας στο Λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι, al-Mayadeen, ο Jaafar al-Husseini, εκπρόσωπος της αντιστασιακής ομάδας Kata'ib Hezbollah, είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν "άλλα μέσα" αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν το Ιράκ. Η αμερικανική παρουσία, είπε, έχει οδηγήσει στη διαφθορά και την αποσταθεροποίηση της χώρας.




Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν, Tasnim, μέλος του πολιτικού γραφείου της ιρακινής Harakat Hezbollah al-Nujaba είπε ότι οι διαδηλώσεις της Παρασκευής σηματοδοτούν ένα "νέο κεφάλαιο" στις σχέσεις της αραβικής χώρας με τις ΗΠΑ και ότι οι αντιστασιακές ομάδες του Ιράκ υποστηρίζουν τη στάση της θρησκευτικής ηγεσίας, η οποία δεν ανέχεται "την θεωρία της εξάρτησης και του εξευτελισμού" του Ιράκ από την Ουάσιγκτον.

"Πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει στην ώρα μηδέν για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μας με τις ΗΠΑ", δήλωσε, προσθέτοντας ότι η πυραυλική επίθεση στη βάση Ain al-Assad στο δυτικά της επαρχίας Anbar, που έγινε αυτόν τον μήνα, ήταν το "πρελούδιο" της αποπομπής των δυνάμεων των ΗΠΑ από τη χώρα.

Ο ηγέτης της Asa'ib Ahl al-Haq, η οποία ανήκει στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις της Παρασκευής ως "δεύτερη επανάσταση", έναν αιώνα μετά τη Μεγάλη Ιρακινή Επανάσταση του 1920 εναντίον των Βρετανικών δυνάμεων.

Πηγή: presstv.com

Μετάφραση: Μαντάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »