Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Οι Εθνοκτόνοι

Ακόμη και αν δεν είναι Έλληνας κανείς, ακόμη και αν δεν αγαπάει την πατρίδα του, είναι αδύνατον να μην θλίβεται και να μην εξοργίζεται με τα εγκλήματα των κυβερνήσεων της – μέσω των οποίων κατάφεραν αφενός μεν να χρεοκοπήσουν μία πλούσια, πολλαπλά προικισμένη χώρα, ενοχοποιώντας ανερυθρίαστα τους Πολίτες της που έχουν δυστυχώς πεισθεί πως η ευθύνη είναι δική τους, αφετέρου να τοποθετήσουν τα θεμέλια για τον εξαφανισμό της ως Έθνος. Δυστυχώς δε, επιβεβαιώνεται πως καμία χώρα δεν καταστρέφεται από εξωτερικούς κινδύνους, αλλά από το εσωτερικό της – από τις ενδοτικές πέμπτες φάλαγγες που την αποδυναμώνουν σταδιακά απομυζώντας τα πάντα, έως ότου κάποιος εχθρός της αναλάβει τα υπόλοιπα. Έτσι σήμερα η Ελλάδα κατάντησε να είναι υπό την οικονομική κατοχή της Γερμανίας με μνημόνια στο διηνεκές και υπό τη στρατιωτική κατοχή των Η.Π.Α. – οπότε, εάν θελήσει είτε η μία δύναμη, είτε η άλλη να «εξευμενίσει» την Τουρκία για οποιονδήποτε λόγο, η Ελλάδα θα σκλαβωθεί ξανά, μόλις 200 χρόνια μετά την απελευθέρωση της από 400 χρόνια δουλείας.


Άποψη

Ακούγοντας κανείς τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, κυριολεκτικά απογοητεύεται – αφού δεν είναι δυνατόν να προτείνει ξανά ως πρόεδρο έναν από τους πολλούς Εθνοκτόνους της πατρίδας μας, όπως το
σημερινό (άρθρο) που δεν υπέγραψε μόνο τα μνημόνια, αλλά και την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ακόμη χειρότερα, δεν μπορεί να αναφέρεται στην καθυστέρηση της αναβάθμισης των F16 – όταν γνωρίζει πολύ καλά πως κινδυνεύει η Ελλάδα σήμερα από την Τουρκία, η οποία αναζητάει ευκαιρία για να δημιουργήσει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, εάν όχι έναν συμβατικό πόλεμο. Πόσο μάλλον όταν διεξάγει ήδη έναν υβριδικό, μεταναστευτικό πόλεμο εναντίον μας – δρομολογώντας το βίαιο εποικισμό μας.

Από την άλλη πλευρά ο άλλος απογοητευτικός πολιτικός, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στο θέμα του μεταναστευτικού προσπαθεί να εφεύρει ξανά τον τροχό, όπως δυστυχώς η πλειοψηφία των κομμάτων της χώρας μας ανέκαθεν, όταν ο καθένας μας γνωρίζει πως η νούμερο ένα λύση είναι το κλείσιμο των ΜΚΟ, προτείνει την αγορά των F35 – παρά το ότι δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει πως (α) η Ελλάδα έχει τα χρήματα για να αγοράσει τόσο πανάκριβα αεροπλάνα και ότι (β) τα χρειάζεται.



Ασφαλώς η Ελλάδα δεν χρειάζεται αεροπλάνα για μεγάλες αποστάσεις, όπως τα F35, αφού δεν είναι επιθετική χώρα – αλλά το μόνο που θέλει είναι η προστασία της απέναντι στην προκλητική Τουρκία. Στα πλαίσια αυτά, τα αναβαθμισμένα F16 και ειδικά τα Mirage, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να πετούν χαμηλά αποφεύγοντας τα ραντάρ, είναι ότι καλύτερο – ενώ αυτό που μας λείπει είναι τα ανταλλακτικά και για τους δύο τύπους, λόγω της έλλειψης των οποίων ένας σημαντικός αριθμός τους έχει καθηλωθεί (για να μην αναφέρουμε τον «κανιβαλισμό», με την έννοια πως για να πετούν κάποια έχουν αφαιρεθεί ανταλλακτικά από ορισμένα άλλα).

Γιατί συνέβη αυτό; Απλούστατα, επειδή οι Εθνοκτόνοι (πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας συνεννοούνται απόλυτα μεταξύ τους – μπροστά παίζουν θέατρο) δεν εξαίρεσαν τις αμυντικές μας δαπάνες από τη λιτότητα των μνημονίων, όπως η Τουρκία το 2001 που χρεοκόπησε – με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στη σημερινή, άθλια θέση. Αντί δε να αυξήσουμε αμέσως τις εξοπλιστικές μας δαπάνες «λελογισμένα», αναβαθμίζοντας τα F16, επιδιορθώνοντας τα Mirage και αγοράζοντας drones με στόχο την τοποθέτηση τους σε όλα μας τα νησιά που αποτελούν τη νούμερο ένα προστασία μας λειτουργώντας ως αεροπλανοφόρα, με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι τα F35, επιλέγουμε το ακριβώς αντίθετο – απλά και μόνο για να δώσουμε ακόμη περισσότερη «γη και ύδωρ» στις Η.Π.Α., παρά το ότι τους έχουμε παραχωρήσει ήδη τα πάντα.

Στρατιωτικές βάσεις δηλαδή σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τις οποίες έχουν τη δυνατότητα οι Αμερικανοί να κάνουν τα πάντα στη Μέση Ανατολή – με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ήδη στο στόχαστρο χωρών όπως το Ιράν, ειδικά μετά τη συμφωνία μας με το Ισραήλ. Εν προκειμένω, ασφαλώς ήταν μία περισσότερο αμυντική και λιγότερο ενεργειακή συμφωνία – αφού ο East Med δύσκολα θα κατασκευασθεί, λόγω του ότι είναι οικονομικά ασύμφορος.

Με δεδομένη όμως τη θέση του Ισραήλ, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να επέμβει σε περίπτωση σύγκρουσης μας με την Τουρκία, καθώς επίσης τη μη συνυπογραφή της συμφωνίας από την Αίγυπτο και την Ιταλία, εύλογα αναρωτηθήκαμε εάν χρησιμοποιούμαστε ξανά ως χρήσιμοι ηλίθιοι (ανάλυση) –  εξυπηρετώντας τα συμφέροντα άλλων.

Κάτι ανάλογο άλλωστε συμβαίνει και στην υπόλοιπη ενεργειακή μας πολιτική, όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόωρη αποχώρηση μας από το λιγνίτη – η ίδια κυβέρνηση που το 2013 είχε συμφωνήσει με τη ρήτρα ρύπων (δεν την έχει υπογράψει ούτε η Πολωνία, ούτε η Βουλγαρία παρά το ότι είναι χώρες της ΕΕ), η οποία κόστισε στη ΔΕΗ 1,6 δις € και την έφερε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ποιός ωφελείται από τη ρήτρα αυτή; Για παράδειγμα η Δανία, την πράσινη ενέργεια της οποίας επιδοτεί η χρεοκοπημένη Ελλάδα με τη ρήτρα ρύπων, η Γερμανία που παράγει ανεμογεννήτριες κλπ. – καθώς επίσης οι εγχώριοι επιχειρηματίες με τα αιολικά πάρκα.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε εδώ πως η ΔΕΗ, αν και ήταν η πρώτη που ξεκίνησε τις ΑΠΕ, σταμάτησε από κάποια στιγμή να επενδύει – προφανώς προς όφελος της εγχώριας ελίτ, η οποία επί πλέον επιδοτούνταν αγοράζοντας ηλεκτρική ενέργεια από τη ΔΕΗ, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το κόστος της (πηγή). Παρά το ότι δε θα μπορούσε να επενδύσει στην πιο πράσινη ενέργεια που υπάρχει, στα υδροηλεκτρικά, πάντοτε εμποδιζόταν – χωρίς να εξαιρείται η σημερινή κυβέρνηση που προωθεί ιδιώτες στην παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο, ενώ ταυτόχρονα θέλει να ξεπουλήσει την εξαιρετικά κερδοφόρα ΔΕΠΑ, καθώς επίσης τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ: τα δίκτυα του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ποιός δρομολογεί το νέο έγκλημα; Μία ακόμη αδίστακτη κυβέρνηση μας, η οποία δεν διαφέρει καθόλου από τις προηγούμενες. Ειδικά ο κ. Χατζηδάκης, ο εκτελεστής και εκκαθαριστής της Ελλάδας, ο οποίος δεν θα αφήσει τίποτα που να μην ξεπουλήσει – έχοντας βάλει στο στόχαστρο επί πλέον τα κερδοφόρα ΕΛΠΕ, το επίσης κερδοφόρο Ε. Βενιζέλος, τα υπόλοιπα λιμάνια μας κοκ.

Εγκλήματα επί εγκλημάτων δηλαδή από τους συνήθεις Εθνοκτόνους – από τις κυβερνήσεις μας που επικαλούνται μεταξύ άλλων τη δήθεν κλιματική αλλαγή, την «πράσινη απάτη» καλύτερα (ανάλυση) για τις αποφάσεις τους, θεωρώντας ηλίθιους τους Έλληνες. Άτομα τόσο ανόητα ώστε να μην γνωρίζουν πως


(α) πριν από μερικά χρόνια επικρατούσε η άποψη περί έλευσης μίας εποχής παγετώνων, ενώ σήμερα το ακριβώς αντίθετο – η υπερθέρμανση του πλανήτη,

(β) η Κίνα κατασκευάζει στη Σερβία εργοστάσιο παραγωγής λιγνίτη, ενώ καμία από τις γειτονικές μας χώρες δεν πληρώνει ρήτρα ρύπων,

(γ) η Ελλάδα είναι τόσο μικρή, ώστε να είναι πολύ κάτω του 1% η συμβολή της στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα – όταν η Κίνα συμβάλει με 27% και οι Η.Π.Α. με άνω του 15% ενώ δεν έχουν υπογράψει για ρήτρες ρύπων,

(δ) η Γερμανία δήλωσε πως θα σταματήσει τη χρήση λιγνίτη το 2038, όταν δηλαδή τελειώσουν τα αποθέματα της ενώ εμείς θα τα αχρηστεύσουμε κοκ.

Ολοκληρώνοντας, ακόμη και αν δεν είναι Έλληνας κανείς, ακόμη και αν δεν αγαπάει την πατρίδα του, είναι αδύνατον να μην θλίβεται και να μην εξοργίζεται με όλα αυτά τα εγκλήματα των κυβερνήσεων της, με αφετηρία το 1981 – μέσω των οποίων κατάφεραν αφενός μεν να χρεοκοπήσουν μία εξαιρετικά πλούσια, πολλαπλά προικισμένη χώρα, ενοχοποιώντας ανερυθρίαστα τους Πολίτες της που έχουν δυστυχώς πεισθεί πως η ευθύνη είναι δική τους, αφετέρου να τοποθετήσουν τα θεμέλια για τον εξαφανισμό της ως Έθνος, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής.

Δυστυχώς δε, επιβεβαιώνεται πως καμία χώρα δεν καταστρέφεται από εξωτερικούς κινδύνους, αλλά από το εσωτερικό της – από τις ενδοτικές πέμπτες φάλαγγες που την αποδυναμώνουν σταδιακά απομυζώντας τα πάντα, έως ότου κάποιος εχθρός της αναλάβει τα υπόλοιπα. Έτσι σήμερα η Ελλάδα κατάντησε να είναι υπό την οικονομική κατοχή της Γερμανίας με μνημόνια στο διηνεκές και υπό τη στρατιωτική κατοχή των Η.Π.Α. – οπότε, εάν θελήσει είτε η μία δύναμη, είτε η άλλη να «εξευμενίσει» την Τουρκία για οποιονδήποτε λόγο, η Ελλάδα θα σκλαβωθεί ξανά, μόλις 200 χρόνια μετά την απελευθέρωση της από 400 χρόνια δουλείας.

 analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ