Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Νέα φεμινιστική φαεινή ιδέα: Καρέκλα κατά του“manspreading”...

Εάν είστε τόσο ανημέρωτος ώστε να μην ξέρετε τι είναι το “manspreading”, τότε να σας ενημερώσουμε ότι αποτελεί για τις φεμινίστριες ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς. Όμως τώρα, φαίνεται ότι μία φεμινίστρια βρήκε επιτέλους την λύση να τον νικήσει.

Ως manspreading λένε την "πρακτική κατά την οποία ένας άντρας υιοθετεί μια στάση καθίσματος με τα πόδια του σε μεγάλη απόσταση, με τέτοιο τρόπο ώστε να εισβάλει σε ένα γειτονικό κάθισμα".

Η Laila Laurel (φώτο), πτυχιούχος 3D Design & Craft του Πανεπιστημίου του Μπράιτον, έχει σχεδιάσει μια καρέκλα που έχει τριγωνική βάση που αναγκάζει τους άνδρες να κάθονται με τα πόδια τους κλειστά, δημιουργώντας μια
πιθανή λύση στη «μάστιγα» του manspreading.


Η Laurel δημιούργησε επίσης μια δεύτερη καρέκλα που προορίζεται για γυναίκες, η οποία χρησιμοποιεί ένα μικρό κομμάτι ξύλου στο κέντρο του καθίσματος για να ενθαρρύνει τις γυναίκες που κάθονται να ξεκουραστούν με τα πόδια τους ανοικτά, επιτρέποντάς τους να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. [Φυσικά, οι φεμινίστριες δεν φορούν φούστες, ένα άλλο αμαρτωλό σύμβολο της πατριαρχίας και των σκοτεινών εποχών].


Μιλώντας στην Independent, η Laurel λέει: «Η πρακτική μου στο σχεδιασμό εντάσσεται στο πλαίσιο του φεμινισμού του τέταρτου κύματος και μια άλλη τεράστια πηγή έμπνευσης για αυτά τα κομμάτια ήταν το Project Everyday Sexism της Laura Bates, μια πλατφόρμα στην οποία οι γυναίκες μπορούν να μιλήσουν για τον σεξισμό που έχουν βιώσει.

Η δουλειά της Laurel έτυχε πολλών επαίνων και η ίδια βραβεύτηκε με το βραβείο Belmond ως «ταλέντο». Στο πλαίσιο του βραβείου της, ανατέθηκε στην Laurel να δημιουργήσει ένα προϊόν για την ξενοδοχειακή και ψυχαγωγική εταιρεία Belmond, που έχει έδρα το Λονδίνο, ενώ θα λάβει υποτροφία ύψους £ 1.000.

Το 2017, η Μαδρίτη έλαβε θέση εναντίον του “manspreading”, απαγορεύοντας στους άνδρες να ανοίγουν τα πόδια τους στα τρένα και τα λεωφορεία. Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της πόλης εγκατέστησε μια σειρά πινακίδων σε όλα τα βαγόνια και οχήματά της, που έδειχναν έναν άνδρα με απλωμένα τα πόδια του σε ένα κάθισμα του μετρό με ένα γιγάντιο κόκκινο "Χ".

Είχε προηγηθεί η Νέα Υόρκη με την εκστρατεία “Dude, please stop the spreading” στο δίκτυο μετρό της πόλης, ενώ οι αρχές προέβησαν και σε συλλήψεις παραβατών που δεν συμμορφώθηκαν.



ΚΟ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »