Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ θα λεηλατήσουν το πετρέλαιο της κατεχόμενης Συρίας

Δίκτυο Βολταίρος


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στους Κούρδους μισθοφόρους τους στη βόρεια Συρία να εκμεταλλεύονται το πετρέλαιο και να το πουλήσουν στο Ισραήλ.

Η λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar δημοσίευσε το γράμμα αποστολής του Ισραηλινού επιχειρηματία Μορντεχάι Καχάνα. Αρχικά, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μαριονέτας της «Ροζάβας» (Δυτικού Κουρδιστάν) αρνήθηκε τη πληροφορία. Στη συνέχεια, ο κ Kahana την επιβεβαίωσε στον ισραηλινό Τύπο (και όχι των ΗΠΑ), διευκρινίζοντας ότι δεν ενεργούσε ως Ισραηλινός, αλλά ως Αμερικανός των ΗΠΑ. Κατά τα άλλα, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το Πεντάγωνο θα παραβίαζε τις Συμβάσεις της Γενεύης που απαγορεύουν σε οποιαδήποτε κατοχική δύναμη τη λεηλασία των πόρων της χώρας που κατέχεται (όπως έκαναν το Ντάες και η Τουρκία πριν).

Αν και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που ανακαλύφθηκαν καλύπτουν όλη τη Συρία, το 90% των πετρελαιοπηγών σε
λειτουργία βρίσκονται στην περιοχή που κατέχεται από τα αμερικανικά και γαλλικά στρατεύματα.

Η «Ροζάβα» είναι ένα ψευδο-Κουρδιστάν που βρίσκεται σε συριακό έδαφος και έξω από το χώρο που ανατέθηκε για δημιουργία του κουρδικού κράτους από την Επιτροπή King-Crane το 1919 και που εγκρίθηκε από τη Συνθήκη των Σεβρών το 1920. Κατά τη διάρκεια της δυτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν εθνοκάθαρση, απελαύνοντας χριστιανικούς και αραβικούς πληθυσμούς και ενθαρρύνοντας τη μετανάστευσης των Κούρδων από την Τουρκία και το Ιράκ.

Ο Μορντεχάι Καχάνα συμμετείχε στην αποδημία Σύρων Εβραίων κατά τη δυτική επίθεση του 2011. Χρηματοδότησε τα ταξίδια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν στη Συρία και αποκατάστησε συναγωγές στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Τύπο του Λιβάνου, ήταν ένας από τους υπεύθυνους του ισραηλινού προγράμματος για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στα ισραηλοσυριακά σύνορα. Επρόκειτο να δημιουργήσει ένα «Ντρουζιστάν» γύρω από τον Σύρο ταγματάρχη Khaldoun Zeineddine σύμφωνα με το μοντέλο του "Κουρδιστάν" στο βόρειο τμήμα της χώρας. Αλλά αυτό το σχέδιο ποτέ δεν λειτούργησε πραγματικά λόγω έλλειψης δωσίλογων συνεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »