Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Αλήθεια ελέγχει ο Putin τον Trump;

Σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο η δημοσιογράφος του “SoapBox” Rania Khalek προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση εάν και κατά πόσον ο Putin ελέγχει τον Trump. Επειδή το βίντεο είναι στην αγγλική γλώσσα, σας παραθέτουμε την μετάφραση:

Ακούσατε ποτέ ότι ο Putin ελέγχει τον Trump;

«Ο Donald Trump αποτελεί από το 1987 ρωσικό περιουσιακό στοιχείο».

«Είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη μιας Ρωσίδας τσούλας και το όνομά αυτής είναι Donald Trump. Και όπως και οι περισσότερες τσούλες ακούγονται πάντα τρομοκρατημένες όταν βρίσκονται με τον προαγωγό τους».

«Σε ένα σημείο της συνόδου θα είναι αυτός και ο Πρόεδρος Putin μόνοι σε ένα δωμάτιο χωρίς άλλους Αμερικανούς».

Ο ισχυρισμός ότι η Ρωσία, ο Putin ελέγχει τον Trump, έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Έχει
πλέον γίνει μια αποδεκτή πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Αλλά αν είναι αλήθεια ότι ο Putin είναι ο μαριονετίστας του Trump, τότε ο Putin είναι πραγματικά πολύ κακός σε αυτό.

Ας απαριθμήσουμε τους λόγους:

Πρώτος: Οι Η.Π.Α. αύξησαν την ανάπτυξη των στρατευμάτων τους στην Ανατολική Ευρώπη με το Πεντάγωνο να διαθέτει 6,5 δις δολάρια για ένα στρατιωτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της Ρωσίας. Αυτή είναι μια αύξηση κατά 91% σε σχέση με την περσινή επί Obama. Ένας ιδιαίτερα περίεργος τρόπος για να δείξει κανείς την υποτέλεια του Trump στον Putin. Και ενώ τα ΜΜΕ ξεμυαλίστηκαν από την γελοία συμπεριφορά του Trump κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι, φάνηκε να τους διαφεύγει το γεγονός ότι το Trump ζητούσε μια τεράστια αύξηση του προϋπολογισμού του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Trump, Mike Pompeo, μάλιστα κόμπαζε σχετικά με αυτό:


«Ο ίδιος πρόεδρος για τον οποίο φαίνεται να εκφράζετε τόσο βαθιά ανησυχία ασχολείται με μια τεράστια αμυντική συσσώρευση που απειλεί το καθεστώς του Vladimir Putin». Mike Pompeo

Δεύτερος: Στη συνέχεια, υπάρχει η Ουκρανία, όπου η κυβέρνηση του Trump έστειλε αντιαρματικές ρουκέτες. Μια κίνηση που απέφυγε ο Ομπάμα για να μη προκαλέσει την Ρωσία. Για να μην αναφέρουμε ότι τα αμερικανικά όπλα και η στρατιωτική υποστήριξη πηγαίνουν στους Ουκρανούς νεοναζί, ένα σκάνδαλο που αγνοήθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ (Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν και στηρίζουν τους νεοναζί στην Ουκρανία, παρά τα αρνητικά ψηφίσματα του Κογκρέσου). Τι να σκεφτόταν άραγε το μυστικό αφεντικό του Trump για το θέμα αυτό;

Τρίτος: Ο Trump αποχώρησε από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Κάτι που επέκρινε ο Putin κατά τη διάσημη διάσκεψη του Ελσίνκι. Αλλά τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης παραδόξως σιώπησαν σχετικά με αυτό το θέμα. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ζήτησε να τον επευφημήσουν για το γεγονός ότι κατάφερε να πείσει τον Trump να εγκαταλείψει τη συμφωνία, κομπάζοντας στα μέλη του κόμματός του ότι «Πείσαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ» να αποχωρήσει από τη συμφωνία με το Ιράν.


«Πείσαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ [να αποχωρήσει από τη συμφωνία] κι έπρεπε να ορθώσω το ανάστημά μου ενάντια σε ολόκληρο τον κόσμο και να καλέσω σε μαζική αποχώρηση από τη συμφωνία». Benjamin Netanyahu

Παραδόξως, δεν υπήρχαν τηλεοπτικά πάνελ στο CNN να συζητήσουν γι’ αυτή την παραδοχή ανάμειξης ενός ξένου κράτους. Επειδή αυτό είναι το είδος της ξένης ανάμειξης που υποτίθεται ότι πρέπει να αποδεχθούμε και να αγνοήσουμε, υποθέτω.

Τέταρτος: Μετά είχαμε την εποχή που ο Trump αύξησε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκαλώντας σοβαρές ζημιές στη Ρωσική οικονομία. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας μάλιστα αποκάλεσε τις κυρώσεις των ΗΠΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Πέμπτος: Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ημέρες εκείνες που ο Trump έδιωξε κλοτσηδόν εκείνους τους Ρώσους διπλωμάτες;


«Οι Ρώσοι που θα φύγουν αποτελούνται από 48 μέλη της ρωσικής πρεσβείας και 12 από τα Ηνωμένα Έθνη». Δημοσιογράφος του CNN

Έκτος: Ή μήπως όταν το Trump βομβάρδισε τη Συρία, περισσότερες από μια φορά, που ρίσκαρε μια κλιμάκωση με τη Ρωσία

Έβδομος: Για να μην αναφέρουμε ότι ο Trump προσπάθησε επανειλημμένα να υπονομεύσει τον αγωγό φυσικού αερίου της Ρωσίας Nord Stream 2.

Κοιτάξτε, η πραγματικότητα είναι ότι με τον Trump οι ΗΠΑ προωθούν μια μεγάλη αντι-ρωσική εξωτερική πολιτική, σίγουρα πιο επιθετική από ό, τι επιδίωξε ο Μπους, ο Κλίντον, ειδικά ο Ομπάμα. Ακόμα και ένας αποκαλούμενος «εμπειρογνώμονας» στο χρηματοδοτούμενο από το ΝΑΤΟ Ατλαντικό Συμβούλιο δήλωσε στο NPR ότι:


«… αυτή η διοίκηση ήταν πολύ πιο σκληρή στη Ρωσία από ό, τι στην εποχή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο». Daniel Vajdich (Ανώτερος Εξωτερικός Συνεργάτης)

Αυτός ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι επικίνδυνος για πολλούς λόγους. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ κατέχουν το 90% των 16.000 πυρηνικών όπλων στον κόσμο. Επομένως είναι απαραίτητο για την επιβίωση της ανθρωπότητας να βρουν οι δύο αυτές χώρες έναν τρόπο να τα πάνε καλά. Αλλά αντί να ενθαρρύνουμε τη διπλωματία υπάρχουν άνθρωποι που απαιτούν να ξεκινήσει ένας πόλεμος για να αποδείξει ότι δεν είναι η τσούλα του Putin.


«Εντυπωσιακό πράγμα για μένα είναι ότι παρόλο που είναι πρόθυμος να απειλήσει τη Βόρεια Κορέα, είναι πρόθυμος να απειλήσει το Ιράν, δεν απειλεί ποτέ τη Ρωσία». Ειδικός Αναλυτής στο CNN

Ύστερα υπάρχει και το Δημοκρατικό μέλος του Κογκρέσου από το Κεντάκι που έγινε ολίγον τι γενοκτονικό:

Ερώτηση Δημοσιογράφου: «Δηλαδή, θα θέλατε μαζικές διαδικτυακές επιθέσεις κατά του ρωσικού κράτους ώστε να παραλύσουν τον τραπεζικό τους κλάδο;»


Steve Cohen (Μέλος Κογκρέσου): «Να παραλύσουν τα πάντα. Μακάρι να θανατώνονταν όλοι κάτω από το Κρεμλίνο και να θάβονταν μαζί, να μη τους ξανάβλεπα».

Ο αντιπρόσωπος Cohen αργότερα μου διευκρίνισε ότι δεν αναφερόταν σε όλους τους Ρώσους μόνο «στους ηγέτες που λαμβάνουν προνόμια ταφής από το Κρεμλίνο».


«Σύμφωνοι. Μόνο οι ηγέτες που λαμβάνουν προνόμια ταφής από το Κρεμλίνο και όχι όλοι οι Ρώσοι». Steve Cohen (Αντιπρόσωπος Κογκρέσου)

Θα μπορούσατε να φανταστείτε το μαζικό εγκεφαλικό επεισόδιο που θα πάθαινε σύσσωμος ο αμερικανικός τύπος εάν ένας Ρώσος αξιωματούχος δήλωνε ότι όλοι οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα έπρεπε να θαφτούν ζωντανοί κάτω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Αλλά ξέρετε… δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Γιατί λοιπόν να επικεντρώσει κανείς τόση ενέργεια στην αντίληψη αυτή ότι ο Putin ελέγχει τον Trump, όταν είναι προφανές ότι είναι ψέμα; Είναι επειδή ενδιαφέρει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους; Ούτε κατά το ελάχιστο. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι «η κατάσταση με τη Ρωσία» είναι το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν τόσο μικρό που δεν μπορούσε να αποτυπωθεί αριθμητικά.

Εν τω μεταξύ, αυτή η υστερία εναντίον της Ρωσίας προκαλεί από την άλλη έξυπνα άτομα να βλέπουν τη Ρωσία πίσω από όλα τα κακά, αποσπώντας μας από πιο επείγουσες και πολύ πραγματικές κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως η καταστολή των ψηφοφόρων, ή το γεγονός ότι το 63% των Αμερικανών δεν έχει αρκετά χρήματα στο τραπεζικό του λογαριασμό για να καλύψει μια ιατρική δαπάνη 500 δολαρίων, ή ότι πάνω από 3.000 κομητείες έχουν υψηλότερα επίπεδα μολύβδου στο νερό από το Flint, το Μίτσιγκαν, ή το γεγονός ότι οι τρεις πλουσιότεροι Αμερικανοί διαθέτουν περισσότερο πλούτο από ολόκληρο το χαμηλότερο ήμισυ της χώρας μαζί.

Πιστεύω όμως, ότι αν ήμουν μέρος του κατεστημένου, αν ασκούσα ένα τέτοιο διεφθαρμένο και ανόμοιο και αρπακτικό σύστημα που ωφελεί μια χούφτα ελίτ, θα λάτρευα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχολούνται όλη την ημέρα με εμμονή κατά του Putin και τη Ρωσία, αντί για το ποιος και τι βρίσκεται πίσω από αυτό το άθλιο κατεστημένο.

Τώρα, σε μια προσπάθεια να προλάβω τα τρολ που χωρίς αμφιβολία θα πέσουν επάνω μου για να επισημάνω το προφανές, θα δώσω το λόγο στον καθηγητή Stephen Cohen για να τελειώνουμε:


«Δεν δυσφημίζω ανθρώπους. Κάνω σοβαρή ανάλυση σοβαρών προβλημάτων εθνικής ασφάλειας. Όταν άνθρωποι σαν εσάς αποκαλούν ανθρώπους σαν εμένα και όχι μόνο εμένα, αλλά και πιο επιφανών από εμένα, απολογητές της Ρωσίας, επειδή δεν συμφωνούμε με την ανάλυσή σας, ποινικοποιείτε τη διπλωματία και την détente (ΑΖ: η ύφεση στις διεθνείς σχέσεις, η ανακωχή) και αποτελείτε απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια. Τέλος της ιστορίας!» Stephen Cohen (Καθηγητής Ρωσικών Σπουδών)

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Αznews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »