Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Η Google παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των παιδιών στην Αμερική

Ο εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού έχει δίκιο: Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τον «πλήρη έλεγχο των δεδομένων μας».Ο Tim Berners-Lee, ο οποίος επινόησε τον πρώτο internet browser πριν από 30 χρόνια, μίλησε αυτή την εβδομάδα για τις αυξανόμενες απειλές προς «την ιδιωτική ζωή, την ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Για να σηματοδοτήσει την επέτειο, υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη  η ύπαρξη της διαφάνειας. Ο Berners-Lee μίλησε συγκεκριμένα για τους κινδύνους που σχετίζονται με το γεγονός ότι ο internet browser παρακολουθεί τις αγορές μας. «Ο κορυφαίος browser παγκοσμίως είναι το Google Chrome». Αλλά η κατασκοπεία των αγορών μας είναι το λιγότερο για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε. Τα στελέχη της εταιρείας χρησιμοποιούν εφαρμογές παρακολούθησης που συλλέγουν δεδομένα τοποθεσίας ακόμη και όταν οι χρήστες έχουν απενεργοποιημένη την εφαρμογή παρακολούθηση τοποθεσίας, αποκρύπτουν και υποβαθμίζουν τις τεράστιες παραβιάσεις ασφαλείας και άλλα πολλά. Ωστόσο αυτό δεν
είναι το χειρότερο. Η Google εισβάλλει στην ιδιωτική ζωή των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας: των παιδιών. Η Google συνεργάζεται με δημόσια σχολεία σε ολόκληρη την Αμερική.

Η μάθηση δεν ξεκινά πλέον με τα Α, Β, C αλλά με G, G, G: G Suite, Gmail, Google Cloud, Google Drive, Google Docs, Φύλλα Google, Google Slides, Google Hangouts, Google Chrome Google Classroom. Μην ξεχνάτε: Η Google έχει τώρα 80 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το G Suite for Education, 40 εκατομμύρια μαθητές και δασκάλους στο Google Classroom και 30 εκατομμύρια άτομα που χρησιμοποιούν τα Google Chromebooks μέσα και έξω από την τάξη.

Παρά την έκθεση του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Παιδείας των Ηνωμένων Πολιτειών για τις συνεχείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής παιδιών και γονέων, το περασμένο φθινόπωρο, ο Trump δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση που είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Obama.

Από τότε άνοιξε ο δρόμος για την κοινή χρήση των προσωπικών δεδομένων των παιδιών με κυβερνητικά πρακτορεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ιδιωτικούς πωλητές εκπαιδευτικών τεχνολογιών. Έτσι η Google κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα  μαθητών και να προχωρήσει σε στοχευμένες διαφημίσεις με βάση τη δραστηριότητα των μηχανών αναζήτησης, το ιστορικό περιήγησης και άλλα ιδιωτικά δεδομένα σε συσκευές και λογαριασμούς που ανήκουν σε μαθητές και οικογένειες, που δεν γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται από προεπιλογή. Οι μαθητές σε δεκάδες χιλιάδες σχολεία ξεκίνησαν το ακαδημαϊκό έτος  κάνοντας ουρές έξω από τη βιβλιοθήκη για να δημιουργήσουν λογαριασμούς Gmail και Google Classroom logins χωρίς άδεια από τους γονείς ή έστω ενημέρωσή τους. Δεν υπάρχει διαφυγή: Χωρίς Google δεν υπάρχει πρόσβαση. Χωρίς πρόσβαση, δεν υπάρχει εκπαίδευση. «Κάποιοι δάσκαλοι δεν διδάσκουν καν τα παιδιά», παραπονέθηκε ένας γονέας. Αντ ‘αυτού, «παρακολουθούν βίντεο στο Canvas στα Chromebook τους».

Το Canvas είναι ένα από τα χιλιάδες «συστήματα διαχείρισης μάθησης» που αποθηκεύει τους βαθμούς των μαθητών, τις εργασίες για το σπίτι, βίντεο, κουίζ και tests – όλα ενσωματωμένα στην παντοδύναμη και πανίσχυρη Google. Οι εφαρμογές της Google, όπως το ClassDojo, συλλέγουν προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και ψυχολογικά προφίλ που περιλαμβάνουν πληροφορίες για την οικογένεια, προσωπικά μηνύματα, φωτογραφίες και φωνητικές σημειώσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, τους κινδύνους δημόσιας ασφαλείας, την κλοπή δεδομένων-για να μην αναφέρουμε τις ψυχικές διαταραχές στους νέους της Αμερικής,που συνδέονται με τα social media – θα πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο να εξαλειφθεί πλήρως η Google από τα δημόσια σχολεία. Οι γονείς πρέπει να πάρουν τον έλεγχο και να δράσουν ενάντια σε αυτό το σύστημα που θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των παιδιών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »