Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Χάος (καὶ πάλι) ἀπὸ τὰ «Κίτρινα Γιλέκα»…

Φυσικά, ἐλάχιστα θὰ διαβάσετε στὰ ΜΜΕ, ἕως καθόλου.

Πληροφορίες ἀπὸ τὴν Μαρία Δεναξᾶ:

Τὸ Παρίσι φλέγεται καὶ ὁ Μακρὸν ποζάρει στοὺς φωτογράφους ἀπὸ τὶς χιονοδρομικὲς πίστες ὅπου κάνει σκὶ αὐτὸ τὸ Σαββατοκύριακο. Ἐξακολουθεῖ νὰ τροφοδοτῇ τὴν ὀργὴ καὶ τὴν ἀγανάκτηση ὅσων ἐπὶ
18 Σαββατοκύριακα διαδηλώνουν.



Τὸ 61% τῶν Γάλλων ἐξακολουθοῦν νὰ στηρίζουν τὰ Κίτρινα Γιλέκα.

Πεδίο μάχης τὸ Παρίσι σὲ συγκρούσεις τῆς ἀστυνομίας μὲ τὰ «Κίτρινα Γιλέκα» – Δεκάδες συλλήψεις.

82 συλλήψεις αὐτὴ τὴν ὥρα. Ἀπόπειρα πυρκαγιᾶς σὲ τράπεζα. Μία γυναίκα καὶ τὸ μωρό της σώθηκαν στὸ παρὰ πέντε ἀπὸ τὶς φλόγες.

Βίαια ἐπεισόδια, πυρπολημένα αὐτοκίνητα, καταστροφές, πολλὲς συλλήψεις καὶ δεκάδες τραυματίες στὰ Ἠλύσια Πεδία, στὴν 18η κινητοποίηση τῶν Κίτρινων Γιλέκων στὴ γαλλικὴ πρωτεύουσα

Μία τράπεζα, καταστήματα εἰδῶν πολυτελείας, τὸ διάσημο ἑστιατόριο τῶν πλουσίων Fouquet’s ἔγιναν συμβολικοὶ στόχοι καταστροφῶν καὶ εἶναι ἄλλο ἕνα ἀποδεικτικὸ στοιχεῖο γιὰ τὸ πόσο βαθειὰ εἶναι ἡ κοινωνικὴ κρίσις στὴν Γαλλία.

Εἰκόνες ἀπὸ τὴν συγκέντρωση τῶν Κίτρινων Γιλέκων στὸ Παρίσι. Εἶναι ἀπορίας ἄξιο πὼς ἡ ἐκτελεστικὴ ἐξουσία βλέπει καὶ ὑπερασπίζεται διαδηλωτὲς π. χ. στὴν Ἀλγερία ἢ τὴν Βενεζουέλα καὶ ἀγνοεῖ ἐπιδεικτικά τους δικούς της πολίτες καὶ τὰ αἰτήματά τους.

Ὅσο ἡ ἐξουσία θὰ τὴν ἀγνοῆ τόσο αὐτὴ θὰ ἐπιδεινώνεται.

Εἰκόνες ἀπὸ τὴν τράπεζα ποὺ ἔγινε στάκτη νωρίτερα στὴν Λεωφόρο τῶν Ἠλυσίων ὅπου συνεχίζονται οἱ συγκρούσεις μεταξὺ ἀστυνομίας καὶ Κίτρινων Γιλέκων.



Πάντα Κατερίνα

Εικόνες απο την τράπεζα που έγινε στάχτη νωρίτερα στην Λεωφόρο των Ηλυσίων όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και Κίτρινων Γιλέκων





Κίτρινα Γιλέκα, Χάος στο Παρίσι






  • Χάος και την απόλυτη καταστροφή γνώρισε σήμερα η διάσημη λεωφόρος των Ηλυσίων.
    Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τα όσα διαδραματίσθηκαν νωρίτερα κατά την διάρκεια της 18ης κινητοποιήσεως των Κίτρινων Γιλέκων, που είχαν απευθύνει τελεσίγραφο στον Μακρόν και έκαναν κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα.
  • Μεταξύ των διαδηλωτών με τα Κίτρινα Γιλέκα βρέθηκαν όπως υποστηρίζουν οι αρχές και δείχνουν πολλές εικόνες (video) μέλη της ομάδας Black Bloc (υπολογίζουν γύρω στα 1500) που έκαναν στόχο τους εμβληματικά σύμβολα του καπιταλισμού, όπως είναι μια τράπεζα που έγινε παρανάλωμα του πυρός, έκαψαν το διάσημο εστιατόριο των πλουσίων Fouquet’s (video) ενώ ανυπολόγιστες ζημιές έχουν υποστεί σχεδόν όλα τα καταστήματα με είδη πολυτελείας κατά μήκος της διασημότερης λεωφόρου της Γαλλίας.
  • Με τέτοια αστυνόμευση και με τον πρόσφατο αυστηρότατο νόμο κατά των διαδηλώσεων που ψηφίσθηκε για να αποτρέψει τους βανδαλισμούς, είναι απορίας άξιο πως ο κρατικός μηχανισμός δεν στάθηκε σήμερα στο ύψος των περιστάσεων, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
  • Την ίδια ώρα οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων σε πολλές πόλεις της χώρας όπως για παράδειγμα στo Mπορντό (video) είχαν και πάλι μεγάλη συμμετοχή, παρά τα όσα μεταδίδονται εβδομάδες τώρα για αποδυνάμωση του κινήματος.
  • Κι ενώ φλεγόταν το Παρίσι και ο κόσμος διαδήλωνε σε πολλές πόλεις της χώρας, ο Μακρόν πόζαρε στους φωτογράφους από τις χιονοδρομικές πίστες των Πυρηναίων όπου πήγε με την Μπριζίτ για να κάνει σκι, τροφοδοτώντας οργή και αγανάκτηση των διαδηλωτών αλλά και των αντιπάλων του. (Φωτογραφίες) Τελικά όπως έγινε γνωστό μάζεψε τα χιονοπέδιλα του και σπεύδει άρον άρον στο Παρίσι, όπου η κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει από τον κρατικό έλεγχο.
  • Παρά τις πολύμηνες προσπάθειες της κυβερνήσεως να αποκρύψει την βαθειά κοινωνική κρίση που αποκάλυψε το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και την συστηματική αποδόμηση τους με όλα τα μέσα, τελικά τα Κίτρινα Γιλέκα τους τέσσερις μήνες που διαδηλώνουν, έχουν εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη του Γάλλου προέδρου που κατηγορείται σήμερα στα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών, ότι οδηγεί την Γαλλία στην ακυβερνησία, αρνούμενος να δώσει απτές και ξεκάθαρες απαντήσεις στα αιτήματα των διαδηλωτών.
  • Εκεί που όλοι υποστηρίζουν ότι το κίνημα «τελείωσε», τα Κίτρινα Γιλέκα στέλνουν ως απάντηση μια επίδειξη δυνάμεως και συνεχίζουν…έχοντας την υποστήριξη του 61% των Γάλλων οι οποίοι χαρακτηρίζουν «αδιάφορη» και «fake» την Εθνική Διαβούλευση του Μακρόν για έξοδο από την κρίση. Πολύς κόσμος τον κατηγορεί πως επινόησε την Εθνική Διαβούλευση για να την χρησιμοποιήσει για τις προεκλογικές του εμφανίσεις ενόψει των ευρωεκλογών. (H δημοσκόπηση ἐδῶ.)
  • Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών σήμερα διαδήλωσαν σε ολόκληρη την χώρα 32.200 Κίτρινα Γιλέκα. Τα επίσημα νούμερα αμφισβητούνται πάντα απο τους διαδηλωτές.
  • Τα Κίτρινα Γιλέκα και τα Ακρα
  • Σε έρευνα της ερευνητικής ιστοσελίδας Mediapart,που δημοσιεύθηκε στις 8 Μαρτίου, προέκυψε πως ο Γάλλος πρόεδρος συνειδητά έλεγε ψέματα στους συμπατριώτες του πως μεταξύ των Κίτρινων Γιλέκων υπάρχουν περίπου 40.000 με 50.000 διαδηλωτές «ultra» που ανήκουν στα άκρα.
  • Την ώρα που διαβεβαίωνε για την σχέση άκρων – Κίτρινων Γιλέκων τους συμπολίτες του, η μυστική υπηρεσία της χώρας DGSI σε ενημερωτικά σημειώματα προς το Ελιζέ, διαβεβαίωνε το αντίθετο. «Η ακροδεξιά είναι σχεδόν ανύπαρκτη στους κόλπους του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα σημείωμα.
  • Δυο λόγοι εξηγούν αυτή την απουσία σύμφωνα με τη DGSI: η ακροδεξιά απέτυχε να ηγηθεί του κινήματος και ορισμένοι πυρήνες της που είναι κατά του Ισλάμ, αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τα Κίτρινα Γιλέκα γιατί μέσα στο κίνημα συμμετείχαν και μουσουλμάνοι. Από την άλλη ένα κύμα συλλήψεων στις αρχές Δεκεμβρίου αποθάρρυνε πολλούς ακροδεξιούς να εκφράσουν υποστήριξη.
  • Σχεδόν το ίδιο συνέβη και με την άκρα αριστερά. «Η άκρα αριστερά ενεπλάκη με περιορισμένο τρόπο σε ένα κίνημα το οποίο χαρακτηρίσθηκε ως λαϊκιστικό και αντιδραστικό» γράφει ένα σημείωμα.
  • Η Mediapart που πραγματοποίησε την έρευνα, εκτιμά πως δεν ξεπερνούσαν τα 300 άτομα από τον χώρο της ακροδεξιάς και της ακροαριστερά, οι διαδηλωτές που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις στο πιο μεγάλο ξέσπασμα των Κίτρινων Γιλέκων στις αρχές Δεκεμβρίου. Σήμερα φαίνεται πως έχουν απομείνει μερικές δεκάδες όπως αναφέρει.»
  • Η Mediapart εξέτασε επίσης και το ζήτημα της υποτιθέμενης ρωσσικής παρεμβάσεως που προέβαλαν τα ΜΜΕ τα οποία καλύπτουν τις κινητοποιήσεις και σύμφωνα με την DGSI «Δεν υπάρχει κανένα ίχνος ρωσικής παρεμβάσεως. Το δημοσιεύμα: ἐδῶ.
Μαρία Δεναξᾶ.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ