Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σαουδαραβικά μαχητικά βομβάρδισαν νοσοκομείο στην Υεμένη

Φωτογραφία Αρχείου: Ένας κρατήρας που άφησε πίσω της μια αεροπορική επιδρομή Σαουδαραβικών μαχητικών σε νοσοκομείο στην επαρχία Χατζιά στην Υεμένη στις 16 Αυγούστου 2016 © Reuters / Abduljabbar Zeyad

Νοσοκομείο βομβάρδισαν οι Σαουδάραβες φίλοι του Τσίπρα και του Νετανιάχου σκοτώνοντας μικρά παιδιά. Και πόσοι άλλοι χιλιάδες αθώοι δολοφονούνται αθόρυβα και καθημερινά από τις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε και τα Σκόπια αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Προσηλωμένοι στην εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης μέχρι τέλους.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και
άλλα οκτώ τραυματίστηκαν από πύραυλο που έπληξε αγροτικό νοσοκομείο στη βορειοδυτική Υεμένη κατά την τέταρτη επέτειο της σύγκρουσης, δήλωσε η φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children (Σώστε τα Παιδιά) την Τρίτη.

Η ΜΚΟ, η οποία χρηματοδοτεί τις εγκαταστάσεις, δήλωσε ότι ο πύραυλος έπληξε ένα βενζινάδικο κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου Kitaf γύρω στις 9.30 τοπική ώρα, μόλις μισή ώρα μετά την έναρξη λειτουργίας, όταν εξυπηρετούσε ασθενείς και το προσωπικό έφτανε για την έναρξη της βάρδιας. Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας, τέσσερα παιδιά και ένας φύλακας ασφαλείας είναι μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν. Η Save the Children δήλωσε ότι ο πύραυλος προσγειώθηκε λιγότερο από 50 μέτρα από το κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομαγμένοι από αυτή την αποτρόπαια επίθεση», δήλωσε η Carolyn Miles, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Save the Children. «Αθώα παιδιά και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την απ’ ό,τι φαίνεται αδιάκριτη επίθεση σε νοσοκομείο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή».

Η Miles σημείωσε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις αποτελούν «παράβαση του διεθνούς δικαίου» και κατακεραυνώνουν την «πλήρη αδιαφορία» όλων των αντιμαχόμενων μερών στην Υεμένη σχετικά με «τους βασικούς κανόνες του πολέμου». Επαναλαμβάνοντας τα στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί στο παρελθόν ότι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από «αλλοδαπές» βόμβες κατά μέσο όρο 37 παιδιά στην Υεμένη το τελευταίο έτος, η φιλανθρωπική οργάνωση ζήτησε άμεση παύση των πωλήσεων όπλων σε όσους μάχονται στην Υεμένη και να ερευνηθεί η πρόσφατη επίθεση.

Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πολεμά τους Σιίτες αντάρτες Χούτι από το 2015, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Abdrabbuh Mansour Hadi πέρυσι. Από τις μάχες έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι ενώ οι χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα και οι ασθένειες έχουν κατέστησαν το 80% των 24 εκατομμυρίων ανθρώπων της Υεμένης να χρειάζονται βοήθεια, σύμφωνα με τον επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Mark Lowcock.

Έχοντας σχεδόν τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Υεμένης και υποστηριζόμενες από τη Δύση με όπλα, συλλογή πληροφοριών και διοικητική υλικοτεχνική υποστήριξη, οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από τη Σαουδική Αραβία έχουν τακτικά πλήξει σχολεία, αγορές και ιατρικές εγκαταστάσεις στην Υεμένη. Ακόμη και αν διεξάγονται έρευνες από τη Σαουδική Αραβία αναφορικά με βομβαρδισμούς μη στρατιωτικών στόχων, αυτές έχουν επικριθεί από φιλανθρωπικούς οργανισμούς στο παρελθόν.
Με πληροφορίες από rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »