Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Όταν Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ΕΕ «καθοδηγούσαν» το BBC

Το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση του BBC, στο οποίο υποστηρίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει «μακεδονική μειονότητα», μπορεί να …«ξάφνιασε» ορισμένους, αλλά δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. 

Το δημοσίευμα του BBC ήταν ξεκάθαρα στοχευμένο. Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να βγει στον «αέρα» δεν ήταν τυχαία. Λίγο μετά την επικύρωση της υπαγορευμένης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα Συμφωνίας των Πρεσπών, ήρθε για να ανακινήσει θέμα μειονοτικού ζητήματος. Να συντηρήσει μια επιχείρηση που μεθοδευμένα συντηρούν εδώ και δεκαετίες ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τη λογική του “διαίρει και βασίλευε”. Της αξιοποίησης  στην προκειμένη περίπτωση ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων  για να υπηρετούν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους σε βάρος των λαών.

Στην πραγματικότητα το BBC δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αναμασά και να επαναφέρει θέματα που είχαν ανοίξει το προηγούμενο διάστημα ΗΠΑ και ΕΕ.

Γινόμαστε συγκεκριμένοι:

  • Τον Φλεβάρη του 1997 έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει λόγο για «μακεδονική μειονότητα» που καταπιέζεται στην Ελλάδα. Λίγες μέρες αργότερα Αμερικανοί αξιωματούχοι καταφθάνουν στη χώρα για να ελέγξουν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχουν επαφές με μέλη του «Ουράνιου Τόξου».
  • Τον Φλεβάρη του 1998 νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρεται στην ύπαρξη 50.000 Σλαβομακεδόνων που αποτελούν μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα.
  • Τον Νοέμβριο του 2006 ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τ. Κάουντριμαν, είχε αναφερθεί στην ύπαρξη «εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα» και είχε τονίσει ότι οι ΗΠΑ έχουν διαφορετική ερμηνεία από την Ελλάδα ως προς τον όρο «μειονότητα».
  • Τον Μάρτη του 2008 νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2007 στην Ελλάδα ανακάλυψε στη Βόρεια Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα» , η οποία ομιλεί μάλιστα και τη «μακεδονική γλώσσα». Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «αριθμός πολιτών αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, Πομάκοι, Βλάχοι, Αθίγγανοι, Αρβανίτες ή Μακεδόνες» και διευκρινίζεται ότι «ορισμένοι εξ αυτών θεωρούν ότι πρέπει να αναγνωριστούν ως «μειονότητες» ή «γλωσσικές μειονότητες». 
  • Στις 17 Απριλίου 2008 στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, υπό την αιγίδα της ΕΕ πραγματοποιήθηκε εκδήλωσης με θέμα “Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες”.
  • Στις 23 Φεβρουαρίου 2000, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επανέρχεται σε έκθεση του και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει επισήμως το καθεστώς ύπαρξης και “μειοψηφίας” εθνικών ομάδων, κυρίως σλαβόφωνων, εκτός από τη μουσουλμανική μειονότητα που ορίζεται στη Συνθήκη της Λωζάνης και σημειώνει ότι «ως αποτέλεσμα έχει ορισμένα άτομα που ορίζονται ως μέλη μιας μειονότητας δυσκολεύονται να εκφράσουν ελεύθερα την ταυτότητά τους και να διατηρήσουν τον πολιτισμό τους». Η Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζεται στην έκθεση «φιλοξενεί έναν απροσδιόριστο αριθμό (από 10.000 έως 50.000 ή και περισσότερο) πολιτών που προέρχονται από τους Σλαβόφωνους, οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμά τους σε καθεστώς μειονοτήτων». (Δείτε την έκθεση εδώ: https://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/1999/332.htm)
  • Τον Φεβρουάριου του 2014 επίσης έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την σλαβική διάλεκτο στην ΒΔ Ελλάδα ως «μακεδονική», ότι αξιωματούχοι και δικαστήρια δεν επιτρέπουν σε σλαβικές ομάδες να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και ότι έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, τον Μάρτιο 2009, έχει καλέσει την κυβέρνηση να απεμπλακεί από τη διαμάχη εάν υφίσταται ή όχι «μακεδονική» ή «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα και να εστιασθεί στα θέματα προστασίας δικαιωμάτων αυτο-προσδιορισμού και ελευθερίας έκφρασης, επιτρέποντας την χρήση των όρων «μακεδονικός» ή «τουρκικός» σε σωματεία και οργανώσεις!
Μετά τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι το ρεπορτάζ του BBC δεν έρχεται να καλύψει …δημοσιογραφικές αναζητήσεις στην περιοχή αλλά να ανακινήσει αυτά που επί τάπητος θέτουν επίσημα εδώ και δεκαετίες ΗΠΑ και ΕΕ. 

Γίνεται επίσης αντιληπτό ότι η «κοκορομαχία» που στήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC, θα περιοριστεί σε τσιτάτα χωρίς ποτέ να θίξει την ουσία. Το γεγονός δηλαδή ότι οι «ευρωατλαντικοί» σύμμαχοι των δύο κομμάτων είναι αυτοί που κρατούν «ζωντανά» τα δήθεν «μειονοτικά ζητήματα» προς …αξιοποίηση στο μέλλον. 


Η επιστολή διαμαρτυρίας, λοιπόν της ελληνικής κυβέρνησης προς το BBC για το ρεπορτάζ περί «μακεδονικής μειονότητας» θα είχε …αξία, αν δεν είχαν προηγηθεί τα συγχαρητήρια από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Τα συγχαρητήρια δηλαδή του Αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών, που πολύ νωρίτερα χρονικά από το BBC έθετε προκλητικά το ζήτημα της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.   

πηγή


Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το έτος 2018 αναγνωρίζει «τουρκική» και «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »