Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Πρόστιμο 1,49 δισ. στη Google επέβαλε η ΕΕ


Πρόκειται για το τρίτο πρόστιμο που επιβάλει η Κομισιόν στον αμερικανικό κολοσσό. Τον περασμένο Ιούλιο επιβλήθηκε στην Google πρόστιμο ύψους 4,34 δισ. ευρώ για «παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων».

Πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. επιβλήθηκε στην Google από την ΕΕ για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού με την
υπηρεσία διαφήμισης AdSense. Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο πρόστιμο σε τρία χρόνια.



​Ανακοινώνοντας την απόφαση, η επίτροπος της Κομισιόν για θέματα ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε ότι η Google περιόρισε τους αντιπάλους της από το να εμφανίζονται στην online αναζήτηση διαφημίσεων.

«Δεν πρέπει να το κάνουν αυτό καθός αρνούνται στους καταναλωτές το δικαίωμα της επιλογής, καινοτόμα προϊόντα και δίκαιες τιμές» δήλωσε η επίτροπος.

Η υπηερσία AdSense είναι ένα από τα διαδικτυακά διαφημιστικά προγράμματα της Google που επιτρέπει στους ιστότοπους να προβάλλουν αυτόματα στοχευμένες διαφημίσεις και θεωρήθηκε ότι ήταν ανεπτυγμένο με τέτοιο τρόπο που απέτρεπε την εμφάνιση αντιπάλων στις διαφημίσεις.


«Η Google παραβίασε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά με την επιβολή περιοριστικών όρων στα συμβόλαια με τρίτες ιστοσελίδες. Αυτό εμπόδισε τους ανταγωνιστές από την τοποθέτηση των διαφημίσεών τους σε αυτές τις ιστοσελίδες. Επιβάλουμε πρόστιμο 1,49 δισ. ευρώ για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» αναφέρει.

Όπως διευκρίνισε η Κομισιόν βρήκε τρεις τρόπους παραβίασης των κανόνων στα συμβόλαια καθώς η εταιρεία ζητούσε η διαφημίσεις της να έχουν πριμοδότηση στην τοποθέτησή τους.

«Δεν υπήρχε άλλος λόγος για να περιληφθεί αυτός ο όρος στα συμβόλαια παρά για να κρατήσει τους ανταγωνιστές εκτός αγοράς» πρόσθεσε.

Πρόκειται για το τρίτο πρόστιμο που καλείται να καταβάλει η Google σε διάστημα δύο ετών, πέρσι η τεχνολογικός γίγαντας κλήθηκε να πληρώσει 4,34 δις ευρώ μετά από έρευνα για το σύστημα Android και 2,42 δισ. ευρώ το 2017 για χειρισμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης για αγορές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ