Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ερωτήματα από τη δήλωση Τσίπρα για Αλβανία: Ανέφερε ΑΟΖ και σύνορα (βίντεο)

Πέραν της ΑΟΖ απομένει το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων...δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός.

Προβληματισμός επικρατεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσιπρα, για τα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Αλβανία. Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση, ωστόσο, εκτός από την αναφορά του στην ΑΟΖ, έκανε λόγο για τα σύνορα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, κατά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου έγινε η πρόσκληση στα Σκόπια για ένταξη στην Συμμαχία, ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:



«Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων.


«Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».


πηγή:parapolitika.gr 
το είδα

Σας υπενθυμίζουμε ότι πρίν από λίγες ημέρες ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν είχε δηλώσει : Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, θα υπάρξει αλλαγή των συνόρων.





Η Ελλάδα προδίδεται και ξεπουλιέται τυχαίως ή όλα είναι προγραμματισμένα εδώ και πολλά έτη;

Δείτε και ένα βίντεο από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν (8/2/2005).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ