Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Οι 198 ημέρες εργασίας το χρόνο από τις 365 πάνε σε φόρους και εισφορές… «ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!»

Στην αδιέξοδη φορομπηχτική πολιτική επιμένει η Κυβέρνηση, αν και όλοι οι παράγοντες της οικονομίας επισημαίνουν ότι η μείωση της φορολογίας θα φέρει αύξηση της ανταγωνιστικότητας

• Η φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μια θλιβερή πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2018, γεγονός που… πιστοποιούν όλοι οι δείκτες και οι έρευνες, που συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Κι αυτά παρά την συντονισμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσει επικοινωνιακά στους πολίτες την δήθεν θριαμβευτική έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο.

Ούτε η κόκκινη γραβάτα που φόρεσε ο  Πρωθυπουργός στάθηκε… ικανή να κερδίσει η Κυβέρνηση το παιχνίδι των εντυπώσεων και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα. Η ουσία είναι ότι ο λογαριασμός συνεχώς μεγαλώνει. Και την… λυπητερή όλων αυτών των δυσβάστακτων μέτρων καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει φτάσει να δουλεύει για να πληρώνει το ανύπαρκτο Κράτος!

Απογοητευτική εικόνα…

Φόροι και εισφορές έχουν τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με την εικόνα της πραγματικής οικονομίας να είναι απογοητευτική! Οι μικρομεσαίοι αδυνατούν να
πληρώσουν υπέρογκα ποσά που ζητά το Κράτος, την ώρα που η πτώση της κατανάλωσης είναι κατακόρυφη! Τα χρέη σε Ταμεία, Εφορία και Τράπεζες διογκώνονται, με το λουκέτο να μοιάζει για πολλούς ως η ύστατη «λύση», ενώ οι πιο τολμηροί αποφασίζουν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε γειτονικές χώρες που το επενδυτικό περιβάλλον είναι περισσότερο ελκυστικό!


Αν και όλοι οι παράγοντες της οικονομίας επαναλαμβάνουν ότι μείωση της φορολογίας σημαίνει αύξηση της ανταγωνιστικότητας και βελτίωση όλων των μεγεθών της οικονομίας, η Κυβέρνηση επιμένει στην αδιέξοδη φορομπηχτική πολιτική.


Δουλεύουμε για το Κράτος!


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία ετήσιας έρευνας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ), που αποδεικνύει με αριθμούς την υπερφορολόγηση που υφίστανται στην Ελλάδα οι πολίτες.


Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως όπως προκύπτει από την ετήσια μελέτη για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, ο μέσος Έλληνας θα εργαστεί φέτος μέχρι τις 18 Ιουλίου, δηλαδή 198 από τις 365 ημέρες του χρόνου, για να πληρώσει μόνο φόρους και εισφορές στο Κράτος. Στην περίπτωση αυτή ισχύει το «κάθε πέρυσι και καλύτερα», αφού το 2017 η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας έπεφτε στις 6 Ιουλίου, ενώ φέτος οι φορολογούμενοι θα εργαστούν 12 ημέρες παραπάνω για το Κράτος, παρά την αισιόδοξη πρόβλεψη του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5% το 2018.


Φέτος λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα θα δουλέψουμε 50 ημέρες για άμεσους φόρους, 67 για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές.


Η φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων είναι αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών και μεγαλύτερη από αυτή των Σουηδών, των Φιλανδών και των Ιταλών. Ταυτόχρονα, η ικανοποίηση των Ελλήνων από τις κρατικά παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, καθώς και από τη δικαιοσύνη, είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των κρατών μελών του ΟΟΣΑ.


Στρέφονται στο εξωτερικό
Το εχθρικό επενδυτικό περιβάλλον με τους υψηλούς φόρους και το ασταθές φορολογικό σύστημα μοιραία αναγκάζει όλο και περισσότερους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, αναζητώντας καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η  χώρα μας κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των ξένων επενδυτών στη Ρουμανία και το 2017 βρέθηκε στην 18η θέση ως πελάτης ρουμανικών προϊόντων και στην 20η θέση ως προμηθεύτρια χώρα της Ρουμανίας, σύμφωνα με το έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι. Εντός του 2017 ιδρύθηκαν 410 νέες εταιρίες ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία. Στο τέλος του 2017 ήταν εγγεγραμμένες 6.988 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων!


Χρειάζεται επανεξέταση
Ίδια περίπου είναι τα συμπεράσματα και της έκθεσης της Εrnst & Young, που σημειώνει ότι μετά τις αλλαγές των τελευταίων ετών, δεν προβλέπεται μεταβολή των βασικών φορολογικών συντελεστών (εταιρική φορολογία, φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ) το 2018 για την Ελλάδα. Ωστόσο, η έκθεση διαπιστώνει ότι ενδέχεται να υπάρξει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης σε τομείς όπως η φορολόγηση των κεφαλαιουχικών κερδών, η παρακράτηση φόρων και η φορολόγηση των ψηφιακών δραστηριοτήτων.


Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έκθεσης, ο κ. Στέφανος Μήτσιος, Επικεφαλής του Φορολογικού Τμήματος της ΕΥ Ελλάδος, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται ο διεθνής φορολογικός ανταγωνισμός, καθώς μια σειρά από χώρες μειώνουν τους συντελεστές τους, με στόχο να γίνουν ελκυστικότερες από φορολογική σκοπιά, η χώρα μας διατηρεί ιδιαίτερα υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, χωρίς, ωστόσο, να εισπράττει τα αντίστοιχα έσοδα.


Είναι ανάγκη να επανεξετάσουμε την πολιτική αυτή, η οποία περιορίζει την ανάπτυξη, αποθαρρύνει τις επενδύσεις και οδηγεί, τελικά, στη γιγάντωση της παραοικονομίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »