Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πώς να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα του Facebook για να μάθετε τι γνωρίζει για εσάς;

Τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται όλο και περισσότερο ότι πρέπει να διαγράψουν το λογαριασμό τους στο Facebook για πάντα.

Πρώτος λόγος, ήταν η καταστροφή της Cambridge Analytica και ο επόμενος η συνήθεια της εταιρείας να συλλέγει τα δεδομένα χρηστών Android εδώ και χρόνια. Για πολλούς ανθρώπους, αυτοί οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί για να κλείσουν διαπαντώς το Facebook τους. Αλλά είναι τόσο εύκολο; Ειδικά, όταν έχετε αρκετούς λόγους να παραμείνετε στο μπλε δίκτυο!

Εάν θέλετε να είστε σαν τον συνιδρυτή της WhatsApp, Brian Acton ή το αφεντικό της Tesla, Elon Musk και να συμμετάσχετε στο κίνημα #deletefacebook, μπορείτε να το κάνετε. Αλλά πριν
προχωρήσετε στο μεγάλο βήμα, πρέπει να λάβετε υπόψη τα δεδομένα που έχει αποθηκεύσει το Facebook τα χρόνια που βρισκόσασταν στην πλατφόρμα και να ρίξετε μια ματιά στα όσα γνωρίζει η εταιρεία για σας.

Πώς να κατεβάσετε δεδομένα από το Facebook με απλά βήματα: 

Το να κατεβάσετε τα δεδομένα του λογαριασμού σας στο Facebook είναι ένα αρκετά εύκολο έργο.

Ακολουθούν τα βήματα για τη λήψη των δεδομένων Facebook:


  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook.

  2. Μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις Facebook.

  3. Στην ενότητα Γενικά, κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη αντιγράφου των δεδομένων σας στο Facebook”.

  4. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη αρχείου”.

  5. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook όταν σας ζητηθεί.

  6. Η λήψη του αρχείου θα ξεκινήσει αυτόματα ή ο σύνδεσμος λήψης θα σταλεί στο email σας.

  7. Αφού ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου, εξαγάγετε το αρχείο zip.

  8. Τώρα, εκτελέστε το αρχείο HTML που ονομάζεται ευρετήριο. Θα ανοίξει στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπου μπορείτε να δείτε όλα τα δεδομένα που έχετε λάβει από το Facebook.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook. Το ληφθέν αρχείο zip περιέχει όλα τα δεδομένα μέχρι τη στιγμή που ξεκινήσατε τη διαδικασία λήψης. Έτσι, αν επιστρέψετε μετά από λίγες μέρες και κάνετε λήψη των δεδομένων σας στο Facebook ξανά, θα περιέχει περισσότερες πληροφορίες. 

Τι υπάρχει στο αρχείο ένδειξης σφαλμάτων δεδομένων στο Facebook;

Το αρχείο δεδομένων Facebook περιέχει όλα τα στοιχεία του προφίλ σας, τα μηνύματα, τα βίντεο, τις φωτογραφίες, τις χρονολογικές αναρτήσεις, τη λίστα φίλων, τις λίστες ενδιαφερόντων σας κ.λπ. Περιλαμβάνει επίσης τη λίστα με τις προηγούμενες περιηγήσεις σας στο Facebook, τις συνδεδεμένες εφαρμογές και τα θέματα διαφήμισης που σχετίζονται με εσάς.

Πολλοί χρήστες Android ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν αρχεία καταγραφής κλήσεων και SMS στο αρχείο δεδομένων του Facebook τους. Πιστεύεται ότι η εταιρία εδώ και χρόνια μαζεύει τις πληροφορίες μέσω μιας δυνατότητας opt-in στην εφαρμογή Messenger. Οι χρήστες του Facebook με συσκευές iOS παραμένουν ανεπηρέαστοι.

Σημαντικό: Το αρχείο δεδομένων του Facebook περιέχει εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες. Δεν θα ήταν συνετό να το κρατήσουμε σε μια εξαγόμενη μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι μετά τη λήψη των δεδομένων Facebook, το αρχείο σφαλμάτων δεν θα πέσει σε λάθος χέρια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »