Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η Γκούτα Δαμασκού απελευθερώθηκε σχεδόν ολοκληρά: Οι εικόνες που δεν θα δείξουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ...

Ανατολική Γκούτα.
Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, τα μίντια εξακολουθούν να μιλούν για «αντάρτες», για «κατάρρευση των ανταρτών» και να παρουσιάζουν την Γκούτα ως «εμβληματικό προπύργιο της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης».

Μια "συριακή αντιπολίτευση", η οποία αρπάζει τους πολίτες ως ομήρους, τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα και τους εκτελεί όταν προσπαθούν να διαφύγουν, παρουσιάζεται ωστόσο ως θύμα του "αιματηρού καθεστώτος".






Αντίθετα, αυτές τις εικόνες αγωνιστικών πολιτών που ευχαριστούν το συριακό στρατό για την απελευθέρωσή τους, ποτέ δεν θα τις δείτε στα δελτία ειδήσεων των τηλεοράσεων ...


Την ίδια στιγμή, η AFP (Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων) μας δείχνει πιο ευχάριστα την εκκένωση των τζιχαντιστών προς την Ιντλίμπ οι οποίοι παρουσιάζονται ως θύματα, "στερημένα από τα πάντα", "μετά από περισσότερο από ένα μήνα θανατηφόρων βομβαρδισμών".

Ήμασταν θεατές του σχεδόν ίδιου τεράστιου χάσματος ανάμεσα στη προπαγάνδα των δυτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και στη πραγματικότητα στο έδαφος κατά την απελευθέρωση του Χαλεπίου το 2016.

Βίντεο: [λογοκριμμένες εικόνες] ο συριακός στρατος εισέρχεται στην ανατολική Γκούτα


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
Πηγή : Fawkes News
french.almanar.com.lb/
το είδα


 Μα τι έγιναν οι «400.000 μετριοπαθείς αντάρτες της Γκούτα»;

Σύμφωνα με τον Τύπο και τις δυτικές κυβερνήσεις, η Ανατολική Γκόυτα φιλοξενούσε «400.000 μετριοπαθείς αντάρτες».

Ωστόσο, η συρορωσική στρατιωτική επιχείρηση εκκαθάρισης των ομάδων τζιχαντιστών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παύσης των εχθροπραξιών με τους Σύρους αντάρτες (ψήφισμα 2401 του ΣΑ του ΟΗΕ), δίνει ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Μέχρι σήμερα, όπου απελευθερώθηκε το 90% του εδάφους και φαίνεται απίθανο να εμφανίζονται μαζικά νέοι άνθρωποι να εξέλθουν από τα ερείπια:

· 105.000 Σύριοι πιστοί στη συριακή Δημοκρατία έχουν απελευθερωθεί από το ζυγό των τζιχαντιστών.
· Άλλοι 7.000 άνθρωποι, πιθανώς ξένοι τζιχαντιστές και οι οικογένειές τους, έφυγαν υπό συνοδεία στην Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.500 με τα ελαφρά όπλα τους.


Ήτοι μέχρι στιγμής, συνολικά 113.000 κάτοικοι. Είμαστε πολύ μακριά από τους 400.000 που ανέφεραν τα Κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κανείς δεν παρουσιάστηκε ως «μετριοπαθής αντάρτης» και να ζητήσει την προστασία της Ρωσίας.

Οι απελευθερωμένοι Σύροι μαρτυρούν την υποδούλωση από τους τζιχαντιστές των ανδρών σε ηλικία για να σκάψουν οχυρώσεις και σήραγγες και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις οποίες υποβλήθηκαν.

Οι τζιχαντιστές συνοδεύονταν από τακτικούς Βρετανούς και Γάλλους στρατιώτες. Οι τελευταίοι δεν συνελήφθησαν, εκκενώθηκαν χωριστά σε μια «ανθρωπιστική» συνοδεία που διοργάνωσε γι 'αυτούς ο ΟΗΕ.

Ο ίδιος τύπος έκθεσης είχε γίνει στο Χαλέπι τον Δεκέμβριο του 2016.

Δεν υπήρξε ποτέ εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, αλλά μια εξωτερική επίθεση που σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους Δυτικούς [ 1 ].

[ 1 ] « Επίθεση μεταμφιεσμένη σε εμφύλιους πολέμους », Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος, 28 Φεβρουαρίου 2018.

Δίκτυο Βολταίρος | 26 Μαρτίου 2018 
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ