Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Απλά για ένα όνομα; – Σκόπια και το βιβλίο των Τούρκων στρατιωτικών με τίτλο ”Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική”

Το 1993, ο Τούρκος συνταγματάρχης Kurmay Baskanligi και ο συμπατριώτης του στρατηγός Erdogan Oznal συνέγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική» (MAKEDONYA YUNAN DEĞİLDİR).

Το βιβλίο αυτό χρησιμοποιείται εδώ και κάποιο καιρό από τα Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης στα πλαίσια προπαγάνδας για την μη ελληνικότητα της Μακεδονίας, ισχυριζόμενα ότι έχει συντριπτικά στοιχεία πως η Αθήνα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη Μακεδονία ως χώρα.

Το γεγονός αυτό κάνει απόλυτα σαφές ακόμη και στον πιο αδαή ότι για τα Σκόπια και τους υποστηρικτές τους στο θέμα της ονομασίας, δηλαδή τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Τουρκία, και το ΝΑΤΟ, η διαμάχη δεν αφορά ”απλά ένα όνομα”.

Λίγες ημέρες πριν κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως  «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας”, επειδή η Ελλάδα είναι λάθος».

H στήριξη βέβαια της Τουρκίας στα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας δεν
είναι κάτι καινούριο καθώς ήδη στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως ”Μακεδονία”, ενώ η Τουρκία έχει επενδύσει και πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ στα αεροδρόμια των Σκοπίων.

Τα Σκόπια βέβαια χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια διάφορα μέσα προπαγάνδας.

Ένα από αυτά είναι και μια σειρά ντοκιμαντέρ 40 επεισοδίων με τον τίτλο ”Οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες” όπου και πάλι γίνεται προσπάθεια αποκόλλησης της Μακεδονίας απ’ την Ελλάδα.



Το ντοκιμαντέρ αυτό γυρίστηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Lloyd Harrison Entertainment Group, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ένας Αυστραλός με καταγωγή από τα Σκόπια που ονομάζεται Jim Stefan. Ο Jim Stefan, με πραγματικό όνομα Jiminov Stefanovski, είχε καταδικαστεί το 2002 στην Αυστραλία για χρηματική απάτη και παράνομη κατοχή όπλων, ενώ εμπλέκεται και με πολιτικά κόμματα της χώρας.

Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν μερικές φορές και ελληνικές παραγωγές που με κάποιο τρόπο συνάδουν στην δική τους προπαγάνδα. Ένα από τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ ”1821” του ΣΚΑΙ, ανέβηκε στο Youtube με τίτλο ”Το ντοκιμαντέρ που σόκαρε την Ελλάδα”.


Ταυτόχρονα Σκοπιανοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν οποιαδήποτε στοιχεία ή ορισμούς μπορούν να βρουν που εξυπηρετούν τον δικό τους σκοπό απο-ελληνοποίησης της Μακεδονίας, ανεξαρτήτως αν είναι ψευδή ή ερμηνεύονται επίτηδες ψευδώς, όπως είναι η εβραϊκή εγκυκλοπαίδεια ή ακόμη και η ίδια η αρχαία ελληνική ιστορία την περίοδο που υπήρχαν πόλεις-κράτη.









Γίνεται λοιπόν απόλυτα κατανοητό ότι το, ενίοτε κυβερνητικό, επιχείρημα πως ”δεν κινδυνεύουμε από ένα όνομα”, μπορεί να ακούγεται λογικό στα χείλη αυτών που το λένε, δεν ισχύει όμως για ένα μεγάλο μέρος του λαού των Σκοπίων που έχουν αμετακίνητη άποψη μετά από χρόνια πλύσης εγκεφάλου και προπαγάνδας.

Γίνεται επίσης κατανοητό, ανακεφαλαιώνοντας, πως όσοι τάσσονται για όποιο λόγο υπέρ της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, τάσσονται αυτομάτως και υπέρ όσων εποφθαλμιούν το διχασμό της Ελλάδας, αλλά και υπέρ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ, Βρετανίας, και ΝΑΤΟ.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ