Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Αμερικάνικα ελικόπτερα απομάκρυναν τους ηγέτες του ISIS από την επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ

Αμερικάνικα ελικόπτερα απομάκρυναν τους ηγέτες του «Ισλαμικού Κράτους» από την επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ, στην επαρχία της Hasakah στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το πρακτορείο SANA.

Σύμφωνα με τις πηγές του, το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου μερικά ελικόπτερα πέταξαν στις βόρειες περιοχές του Ντέιρ αλ-Ζορ, κατέβηκαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το στρατόπεδο Es Sad και προσγειώθηκαν κοντά στο φράγμα του El Basel νότια της πόλης της Al-Hasakah.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι διοικητές του ISIS , κατέφυγαν στις Δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Υποστηρίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηγέτες της οργάνωσης εκκενώνονται με Αμερικανικά ελικόπτερα.

Τον Νοέμβριο, αρκετοί κάτοικοι του Mayadin είπαν στο RIA Novosti ότι οι δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της επιχείρησης του Συριακού στρατού για την απελευθέρωση της πόλης, ελικόπτερα των ΗΠΑ παρέλαβαν τους ξένους διοικητές του ISIS .

Επιπλέον, σύμφωνα με μια στρατιωτική-διπλωματική πηγή, τον Αύγουστο, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βοήθησε να
μεταβούν στο βόρειο τμήμα της Συρίας πάνω από είκοσι πολέμαρχους και στενούς συνεργάτες των μαχητών του ISIS* που βρίσκονταν στην επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ. Στον Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αυτές οι πληροφορίες ονομάστηκαν ψευδείς.


Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι μιμείται την καταπολέμηση της τρομοκρατίας . Οι Αμερικανοί είπαν ότι αρνήθηκαν να χτυπήσουν τους τρομοκράτες που εγκατέλειπαν την πόλη Al-Bukemal καθώς οι εξτρεμιστές «παραδόθηκαν οικειοθελώς σε αιχμαλωσία» και υπόκεινται στις διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης των « αιχμαλώτων πολέμου».

ΠΗΓΗ
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ