Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η διαφθορά φωλιάζει στη Μεγάλη Στοά αλλά το Κράτος Δικαίου κοιτάζει αλλού

Το αφορολόγητο «Τεκτονικό Ίδρυμα» συστήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο «διεφθαρμένος» Υπουργός Υγιεινής που εξόντωσε τον Καρυτάκη, ο μασόνος Μιχάλης Κύρκος, (ο μπαμπάς του Κομμουνιστή Λεωνίδα).

Tο Διάταγμα προκλήθηκε μετά από αίτηση, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 1927 των ιδρυτών Μιλτ. Πουρή, Σπύρου Βελλή, Σπύρου Νάγου, Αθαν. Ιωάννου, Χρήστου Λαδά, Αντων. Αδριανόπουλου, Νικ. Νώε, Πάνου Χατζηπάνου, Δημ. Παπούλια και Γεωργίου Ράλλη.
Το διάταγμα δημοσιεύτηκε στο υπ' αριθ. 2 ΦΕΚ της 4 Ιανουαρίου 1928, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Ζαΐμη, της οικογενείας των δανείων της Αγγλίας. Το αφορολόγητο ίδρυμα μέχρι το 2015 δεν είχε καν ΑΦΜ και δεν απέδιδε ΦΠΑ.

Το «Τεκτονικό Ίδρυμα» διοικείται από ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο ονομάζεται Αδελφάτο, και αποτελείται από τα εκάστοτε εκλεγμένα μέλη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Με λίγα λόγια , Ίδρυμα και «ΜΣΤΕ» έχουν ουσιαστικά την
ίδια διοίκηση, όπως ορίζεται άλλωστε από το σχετικό ΦΕΚ. άλλωστε από το σχετικό ΦΕΚ. Το 2009 ιδρύθηκε και σωματείο με την επωνυμία «Τεκτονική Αδελφότητα» και διακριτικό τίτλο «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» που έχει διαφορετική διοίκηση από τη ΜΣΤΕ. Με την υπ’ αριθμόν 1345/2017 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. διορίστηκε στο σωματείο με την επωνυμία Τεκτονική Αδελφότητα και διακριτικό τίτλο Μεγάλη Στοά της Ελλάδος προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο τον Βασίλειο Κούτση.



Τον Νοέμβριο του 2015, η τότε διοίκηση του Ιδρύματος, με Μεγάλο Διδάσκαλο τον Γεώργιο Βασιλογεώργη, η οποία είχε προκύψει από τις αρχαιρεσίες του 2013, ανέθεσε στην εταιρεία ορκωτών λογιστών , «Crowe Horwarth», τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τα έτη 2012-2015, που διαπίστωσε έλλειμμα το οποίο ανερχόταν σε 292.000 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2016 η Στοά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά όσο και αγωγή, καθως και ασφαλιστικά σε βάρος του λογιστή που εκδικάστηκαν λίγους μήνες μετά , και το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του λογιστή.

Εν συνεχεία, ο Λογιστής της «αφορολόγητης» Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μήνυση κατά του Μεγάλου Διδάσκαλου για το διάστημα 2013, έως το διορισμό προσωρινής διοίκησης , Γιώργου Βασιλογεώργη , του Μεγάλου Επόπτη (2013-2016), του Μεγάλου Θησαυροφύλακα , του Μεγάλου Διδάσκαλου, του Σημερινού Μεγάλου Θησαυροφύλακα, και άλλων και τους κατηγορεί, για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η οποία με απειλές και εκβιασμούς, τον ενέπλεξε σε οικονομικό σκάνδαλο καταχρήσεων άνω των 2.000.000 ευρώ.

Επειδή είναι Μεγάλοι Τέκτονες, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παραμένουν ανώνυμα και δεν έχουν συλληφθεί.

Στη «ΜΣΤΕ» και στο «Ίδρυμα» εκλέχτηκε από τον Ιανουάριο 2016 η διοίκηση με Μεγάλο Διδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Πολίτη, η θητεία της οποίας λήγει το 2019.

Ο λογιστής της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, ζήτησε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αστυνομική προστασία, για τον ίδιο και την οικογένεια του, διότι η εγκληματική οργάνωση απειλεί τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει ο λογιστής, μπήκε στη Στοά και ορίστηκε ως λογιστής, το 2003 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Τεκτονικού μεγάρου της Ελευσίνας, στο οποίο χάθηκαν μεγάλα ποσά, αφού είχε προϋπολογισμό 190.755 ευρώ και «δαπανήθηκαν» τελικά 880.410 ευρώ.

Το σκάνδαλο με το έλλειμμα ξέσπασε σύμφωνα με τον λογιστή το 2013, και ήταν 350.000 ευρώ, και για την συγκάλυψη του έγιναν «παραπλανητικές γενικές συνελεύσεις», «στοχευμένοι και περιορισμένοι έλεγχοι με προσυμφωνημένες εντολές από μασόνους ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι είχαν συγγενικές και φιλικές σχέσεις με μέλη της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς».
Έτσι βγήκε το πόρισμα του 2015.
Επειδή ο Λογιστής είχε στοιχεία η «ένοχη διοίκηση» ζήτησε τη διενέργεια νεου οικονομικού ελέγχου από το 2006 και μετά.
Οι ελεγκτές που ανέλαβαν και την πρώτη έρευνα διαπίστωσαν ότι η συνολική τρύπα στα οικονομικά και των τριών νομικών προσώπων ξεπερνούσε το 1,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 1,4 εκατ. αφορούσε την περίοδο 2006-2012.
Το έλλειμμα είχε προκύψει μεταξύ άλλων από διπλές εγγραφές για «υποτροφίες» και «βοηθήματα», από τη μη λογιστικοποίηση των συνδρομών, εικονικές πιστώσεις για πληρωμές προς το ΙΚΑ κλπ.

Όπως αναφέρει ο λογιστής, στην μηνυτήρια αναφορά του, τον Ιανουάριο του 2016 κλήθηκε εκτάκτως, μια Κυριακή, να προσέλθει στο κτίριο της οδού Αχαρνών, και εκεί τον περίμεναν 4 μπράβοι που τον οδήγησαν στον 5ο όροφο, όπου τον περίμεναν ο Μεγάλος Θησαυροφύλακας, ο Μεγάλος Επόπτης και δύο δικηγόροι, οι οποίοι του ανακοίνωσαν την ύπαρξη ελλείμματος 350.000 ευρώ και του είπαν ότι έπρεπε να τους βοηθήσει να μην πάνε φυλακή.
Του ζήτησαν να παραδεχθεί ότι εκείνος υπεξαίρεσε τα 350.000 ευρώ. Τον απείλησαν, «ότι εάν δεν το κάνει θα τον συντρίψουν και θα τον εξαφανίσουν», και του είπαν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να βγει από το κτίριο αν δεν υπογράψει έγγραφη ομολογία».

Κάτω από τις απειλές, λέει ο λογιστής επειδή φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσουν αναγκάστηκε να αντιγράψει ιδιοχείρως το έτοιμο κείμενο που του έδωσαν για να ομολογήσει ότι υπεξαίρεσε τα χρήματα.
Ο λογιστής αναφέρει και ότι είχε δώσει 200.000 ευρώ η υπάλληλο του κτιρίου της οδού Αχαρνών η οποία ήταν γραμματέας της Μεγάλης Στοάς και στενή συνεργάτης κορυφαίου Τέκτονα.

Το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κανενός από τους εμπλεκόμενους Τέκτονες στο «Σκάνδαλο της Ελευσίνας», και στην υπεξαίρεση δεν έχει δεσμευτεί η περιουσία.

Μόνο ο λογιστής αντιμετωπίζει την «τυφλή δικαιοσύνη», όπως αποφάσισε πριν από αυτήν, η Στοά.

Οι «καλοθελητές» και οι «παρατρεχάμενοι» της διεφθαρμένης και αφορολόγητης συμφωνούν ότι «για όλα φταίει ο λογιστής» και ενημερώνου το χαζό πόπολο οτι «μαίνεται» τάχα, «Πόλεμος εξουσίας στην ελληνική μασονία» και ότι «και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές επιθυμούν να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση για να διαπιστωθεί εάν εκτός του λογιστή προκύπτουν ευθύνες και για άλλα πρόσωπα».

Το συμπέρασμα είναι ότι «όλοι είναι τίμιοι και ηθικοί πλην του κλέφτη λογιστή».

ΥΓ. Το ερώτημα είναι πως θα ξέρουμε ότι οι δικαστές που θα αποφασίσουν είναι ανεξάρτητοι και δεν επηρεάζονται από τη Στοά.

πηγή

1 σχόλιο:

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ