Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Παιδιά νηπιαγωγείου έως και 3 ετών στη Βρετανία θα διδάσκονται βιβλία που αμφισβητούν το φύλο τους

Τα νηπιαγωγεία στη Βρετανία ενθαρρύνουν τα παιδιά να αμφισβητούν το φύλο τους διαβάζοντας ιστορίες που προκαλούν τα στερεότυπα των ανδρών και των γυναικών.

Τα βιβλία, συμπεριλαμβανομένων χαρακτήρων που πιστεύουν ότι είναι λάθος φύλο, θα αναγνωσθούν σε παιδιά τόσο μικρά όσο και τριών ετών καθώς η ομάδα ενσωμάτωσης των ΛΟΑΤ ”Educate and Celebrate” τα έβαλε σε λίστες ανάγνωσης νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, μεταδίδει η Daily Mail.

Το Educate and Celebrate, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας, υποστήριξε δεκάδες σχολεία για
την υιοθέτηση τουαλετών και στολών ουδέτερου φύλου. Οι ιστορίες ενθαρρύνουν τα κορίτσια να εξετάσουν μια καριέρα ως πυροσβέστες και τα αγόρια να μαγειρεύουν δείπνο για τις οικογένειές τους.


Ένα βιβλίο απ’ αυτά μιλάει για ένα αρκουδάκι που ονομάζεται Thomas, το οποίο λέει «στην καρδιά μου, πάντα γνωρίζω ότι είμαι κορίτσι αρκουδάκι», σύμφωνα με την The Sunday Times.




Ένα άλλο στον κατάλογο είναι ένα βιβλίο με εικόνες που ονομάζεται ”Είσαι αγόρι ή είσαι κορίτσι;”.


Ο κύριος χαρακτήρας της ιστορίας, o Tiny, αμφισβητεί την ταυτότητα του φύλου του και θέματα συζήτησης αναφέρονται στο πίσω μέρος του βιβλίου, όπως: “Έχει σημασία αν ο Tiny είναι αγόρι ή κορίτσι; Θα έπρεπε να επιτραπεί στον Tiny να παίζει ποδόσφαιρο και να ντύνεται σα νεράϊδα;”.




Ο πρόεδρος του οργανισμού ”Εκστρατεία για την πραγματική εκπαίδευση”, Chris McGovern, χαρακτήρισε την κίνηση λάθος.


«Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις των ανθρώπων που χρησιμοποιούν και προωθούν αυτό το υλικό, αλλά είναι λανθασμένες», είπε. «Προκαλούν ενήλικες νευρώσεις για το φύλο σε παιδιά που δεν ενδιαφέρονται για το φύλο. Τα παιδιά δεν έχουν θέματα σχετικά με το φύλο τους σε 99,9% των περιπτώσεων. Οι ενήλικες πρέπει να σταματήσουν να σκέπτονται ότι τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο με όπως αυτοί. Δεν τον βλέπουν έτσι. Μπορούν να παίξουν ότι είναι γκόμπλιν τη μια μέρα, ένας δράκος την επόμενη. Δεν βλέπουν τον κόσμο με τον τρόπο που τον βλέπουν οι ενήλικες κάνουν και το να προκαλείς ενήλικες νευρώσεις σχετικά με το φύλο στα παιδιά είναι καταστροφικό και σκληρό».


Έχει επίσης καταρτιστεί ένας κατάλογος ανάγνωσης για τους μεγαλύτερους μαθητές έως την ηλικία των 11 ετών, συμπεριλαμβανομένων της μικρής νουβέλας Gracefully Grayson, της οποίας ο κεντρικός χαρακτήρας είναι «ένα κορίτσι εσωτερικά, κολλημένο στο σώμα λάθος φύλου».


Επίσης εμφανίζεται στον κατάλογο και ο George, για ένα αγόρι που «ξέρει ότι δεν είναι αγόρι», το οποίο εμφανίζεται δίπλα στο βιβλίο ”Τζέιμι: Η ιστορία μιας τρανσέξουαλ σταχτοπούτας”.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ