Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ αναπηρικό αμαξίδιο made in Greece!

Δύο αδέρφια από τη Λάρισα, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Πετρωτός και ο software engineer Μάριος-Ερμής Πετρωτός, δημιούργησαν το καινοτόμο αναπηρικό αμαξίδιο Laddroller. H πρωτοπορία του είναι η δυνατότητα που δίνεται στο χρήστη να λαμβάνει με πολύ απλό τρόπο την όρθια στάση!

Της Στεφανίας Τσουμάνη

Η ιδέα του σχεδιασμού του Laddroller προέκυψε όταν, πριν από πέντε χρόνια, ζητήθηκε από το Δημήτρη να ανακαινίσει πλήρως την κατοικία μιας οικογένειας της οποίας ένα μέλος, εξαιτίας ενός ατυχήματος, χρησιμοποιούσε αποκλειστικά αναπηρικό αμαξίδιο στην καθημερινότητα του.

Το Laddroller βρέθηκε μεταξύ των δέκα καλύτερων στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε πέρυσι το αμερικανικό ίδρυμα τεχνολογίας ΜΙΤ της Μασσαχουσέτης, αλλά και ανάμεσα στις 12 μόνο ομάδες παγκοσμίως, στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων, που
πληρούσαν τις απαιτήσεις για τη συμμετοχή στο Cybathlon, τους πρώτους βιονικούς Ολυμπιακούς αγώνες που οργανώθηκαν από το ΕΤΗ, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης τον περασμένο Οκτώβριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ



το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ