Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Οι Ειδήσεις Google θα αποκρύπτουν τις ειδήσεις του RT και του Sputnik από τους χρήστες

Google Logo

ΜΟΣΧΑ, 21 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Οι συλλέκτες ειδήσεων της Google θα μάθουν πώς να ταξινομούν τα στοιχεία ειδήσεων από την RT και την Sputnik για την καταπολέμηση της 'ρωσικής προπαγάνδας'. Αυτό αναφέρεται από την ιστοσελίδα VICE [1] με αναφορά στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Αλφάβητου της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει την Google Inc., Eric Schmidt.

  Στο φόρουμ για τη διεθνή ασφάλεια στο Halifax του Καναδά, ο Schmidt είπε ότι η Google σκοπεύει να αντισταθεί στη 'διάδοση της παραπληροφόρησης'. Η εταιρεία επεξεργάζεται ένα
σύστημα αξιολόγησης ιστότοπων ειδήσεων το οποίο θα παράγει έκδοση Ειδήσεων Google σύμφωνα με την εσωτερική αξιολόγηση της πηγής. Ο Schmidt τόνισε ότι μια τέτοια πολιτική θα επηρεάσει πρωτίστως την RT και το Sputnik.

'Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε ιστότοπους. Αυτό δεν είναι το στυλ δουλειάς μας. Δεν είμαι υποστηρικτής της λογοκρισίας, είμαι οπαδός της κατάταξης ', λέει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
[ Νωρίτερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει τοποθετήσει το RT Αμερικής στον κατάλογο των ξένων πρακτόρων σύμφωνα με την νομοθεσία περί ξένων πρακτόρων του 1938, με πολλά άλλα ξένα δημόσια μέσα όπως το Βρετανικό BBC, το Κινέζικο CCTV, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 24, τον Γερμανικο ραδιοφωνικό σταθμό Deutsche Welle, να μην έχουν καταχωρηθεί στην ιδιότητα αυτή. Η επικεφαλής συντάκτρια του RT και Sputnik Margarita Simonyan δήλωσε ότι το τηλεοπτικό κανάλι επέλεξε μεταξύ εγγραφής και ποινικής υπόθεσης και συγχαίρει την 'Αμερικανική ελευθερία του λόγου και όλους όσους εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτή'.]

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε αργότερα ότι επεξεργάστηκε μορφές και μεθόδους για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Ο επικεφαλής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Νικολάι Νικηφόροφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα αντικατοπτρίζει το θέμα των Αμερικανικών αρχών να αναγνωρίσουν την RT ως ξένο πράκτορα.

Την περασμένη Τετάρτη, η Κρατική Δούμα υποστήριξε την τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα ξένα μέσα ενημέρωσης που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό, μπορούν να αναγνωριστούν στη Ρωσία ως «ξένοι πράκτορες». Ο επικεφαλής της επιτροπής για την πολιτική πληροφόρησης της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Λεβίν, σημείωσε ότι σύμφωνα με το νόμο για τους ξένα μέσα ενημέρωσης, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν θα υπόκεινται στον Νόμο περί ξένων πρακτόρων.

References
↑ VICE
  ( https://motherboard.vice.com/en_us/article/pa39vv/eric-schmidt-says-google-news-will-delist-rt-sputnik-russia-fake-news )
https://ria.ru/
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »