Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Wall Street Journal: Νέες πληροφορίες ότι το Ισραήλ παρέχει άμεση βοήθεια και χρήματα σε Σύριους αντάρτες

Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τα Ισραηλινά κατεχόμενα Όρη του Γκολάν δείχνει ένοπλους άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες αντάρτες μαχητές, που στέκονται στη Συριακή πλευρά του Γκολάν, στη διέλευση των συνόρων Quneitra, στις 29 Αυγούστου 2014. AFP PHOTO / JACK GUEZ

Το Ισραήλ προμηθεύει τακτικά Σύριους αντάρτες κοντά στα σύνορά του με μετρητά, καθώς και με τρόφιμα, καύσιμα και ιατρικές προμήθειες, ανέφερε η εφημερίδα The Wall Street Journal την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με ομάδες ανταρτών και η βοήθειά τους περιλαμβάνει μυστικές πληρωμές σε διοικητές που βοηθούν να πληρωθούν οι μισθοί των μαχητών και να αγοράσουν πυρομαχικά και όπλα, σύμφωνα με συνεντεύξεις με περίπου μισή ντουζίνα μαχητές της Συρίας.

Μία ανώνυμη πηγή δήλωσε στην εφημερίδα ότι το Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια στρατιωτική μονάδα που επιβλέπει την υποστήριξη στη Συρία και
κρατά έναν ειδικό προϋπολογισμό για τη βοήθεια.

Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει την αναφορά.

Όπως αναφέρει το Israel National News, το Ισραήλ νοσήλευσε στο παρελθόν στα νοσοκομεία του περίπου 3.000 τραυματίες Σύριους, πολλοί από τους οποίους μαχητές, και έχει παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια όπως τρόφιμα και ρούχα σε πολίτες κοντά στα σύνορα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, μισή ντουζίνα αντάρτες και τρεις άνθρωποι εξοικειωμένοι με τη σκέψη του Ισραήλ που μίλησαν στην Wall Street Journal ισχυρίστηκαν ότι η συμμετοχή της χώρας είναι πολύ βαθύτερη και πιο συντονισμένη από ό, τι ήταν γνωστή στο παρελθόν και συνεπάγεται την άμεση χρηματοδότηση των μαχητών της αντιπολίτευσης κοντά στα σύνορά της για χρόνια.

Είπαν επίσης ότι οι μυστικές συναλλαγές του Ισραήλ με τους αντάρτες άρχισαν ήδη από το 2013 υπό τον πρώην υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν και ότι συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

“Το Ισραήλ στάθηκε δίπλα μας με έναν ηρωικό τρόπο”, δήλωσε ο Μοατάσεμ Αλ Γκολάνι, εκπρόσωπος της αντάρτικης ομάδας Fursan al-Joulan ή Ιππότες του Γκολάν. ”Δεν θα είχαμε επιβιώσει χωρίς τη βοήθεια του Ισραήλ”.

Ο Αλ Γκολάνι δήλωσε ότι η συνεργασία άρχισε όταν τραυματίες από τις τάξεις της ομάδας κατάφεραν να φτάσουν στα Ισραηλινά σύνορα όπου ζήτησαν βοήθεια από Ισραηλινούς στρατιώτες που μιλούσαν αραβικά. Οι πληγωμένοι μεταφέρθηκαν για ιατρική περίθαλψη στο Ισραήλ, ανοίγοντας το μυστικό κανάλι.

Η ομάδα Fusan al-Joulan λέγεται ότι έχει περίπου 400 μαχητές και διατηρεί χαλαρές συμμαχίες με τέσσερις άλλες ομάδες στη Συριακή πλευρά των συνόρων με το Ισραήλ, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν όλες λάβει κάποια βοήθεια από το Ισραήλ. Σε αντίθεση με την Fursan al-Joulan, μερικές από τις ομάδες επωφελούνται από τη δυτική υποστήριξη και συνδέονται με κάποια ιδιότητα με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο στόχος του Ισραήλ είναι να κρατήσει τους μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν και είναι σύμμαχοι στο Συριακό καθεστώς, όπως η Χεζμπολάχ, μακριά από τα σύνορα 45 μιλίων στα Όρη του Γκολάν, ανέφεραν οι τρεις άνθρωποι.

Ο διοικητής της Fursan al-Joulan, ο οποίος βγαίνει με το ψευδώνυμο Abu Suhayb, δήλωσε στην The Wall Street Journal ότι η ομάδα του παίρνει περίπου 5.000 δολάρια το μήνα από το Ισραήλ. Δεν συνδέεται με τον υποστηριζόμενο από τη Δύση Ελεύθερο Συριακό Στρατό και δεν λαμβάνει χρηματοδότηση ή όπλα από τη Δύση.

Το γραφείο του πρωθυπουργού παρέπεμψε ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα στην IDF, η οποία δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με το εάν έστελνε μετρητά ή ασχολήθηκε άμεσα με διοικητές ανταρτών στην περιοχή Γκολάν.

Η IDF είπε μόνο στην εφημερίδα ότι «δεσμεύεται να εξασφαλίσει τα σύνορα του Ισραήλ και να αποτρέψει την εγκαθίδρυση τρομοκρατικών κυττάρων και εχθρικών δυνάμεων … εκτός από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύριους που ζουν στην περιοχή».

Όπως αναφέρει η εβραϊκή Haaretz, ενώ η ιατρική βοήθεια του Ισραήλ σε τραυματίες Σύριους που φτάνουν στα σύνορα είναι δημόσια γνωστή από την αρχή του εμφυλίου πολέμου, οι νέες πληροφορίες που περιγράφουν το βάθος της Ισραηλινής υποστήριξης για τους αντάρτες θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις με τη Συριακή κυβέρνηση και τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Ασαντ, με τον οποίο το Ισραήλ τεχνικά βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου εδώ και δεκαετίες.

Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν τις δηλώσεις του ίδιου πρώην Ισραηλινού υπουργού άμυνας Μοσέ Γιααλόν το 2016 ότι θα προτιμούσε την ISIS παρά το Ιράν καθώς και πιο πρόσφατα ότι η ISIS ζήτησε συγγνώμη που επιτέθηκε κατά λάθος στον Ισραηλινό στρατό στο Γκολάν, αλλά και το γεγονός ότι τον Μάιο Ισραηλινοί όλμοι βρέθηκαν από τον Συριακό στρατό στη Χομς της Συρίας.

Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2016 το Ισραήλ είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τον ηγέτη της Συριακής αντιπολίτευσης, ενώ φέτος τον Φεβρουάριο Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν ξανά θέσεις του Συριακού στρατού στη Δαμασκό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »