Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Λαβρόφ: Δυτικές δυνάμεις απαγορεύουν τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων να πάρει δειγματοληψιες! Στοχεύουν στην εξολόθρευση του Άσαντ βασιζόμενοι σε ένα ψέμα!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT

Η προσπάθεια των δυτικών χωρών να εκτροχιάσουν τη διερευνητική πρωτοβουλία της Ρωσίας στη Συρία για να εξεταστει ο τόπος του υποτιθέμενου χημικού συμβάντος στην επαρχία Idlib εκθέτει το στόχο τους να ανατρέψουν τη συριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση, διότι τώρα είναι προφανές ότι οι ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιούνται για να απομακρυνθούν από την εφαρμογή του ψηφίσματος 2254, το οποίο προβλέπει πολιτική διευθέτηση με τη συμμετοχή όλων των Συρίων. Και επιδιώκει να στραφεί προς τη μακραίωνη ιδέα της αλλαγής καθεστώτος «, δήλωσε ο Λαβρόφ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi στην Αστάνα.
Η απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καλεί για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς στη Συρία και μια ειρηνευτική διαδικασία που θα περιλαμβάνει νέο σύνταγμα και ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η απόφαση έδειξε «πλήρη ανικανότητα» από τους δυτικούς συναδέλφους του, οι οποίοι στην πραγματικότητα «απαγορεύουν στον OPCW να αποστέλλει τους εμπειρογνώμονές του στο χώρο του συμβάντος. »

«Χθες [20 Απριλίου], οι εμπειρογνώμονες από τον
Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων [OPCW] επισκέφθηκαν τις περιοχές της ύποπτης χημικής επίθεσης στη Συρία αλλά μπλοκαρίστηκαν από δυτικές αντιπροσωπείες χωρίς καμία εξήγηση», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ισχυρίζονται ότι οι εμπειρογνώμονες τους έχουν λάβει δείγματα από τον τόπο του συμβάντος, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Το Λονδίνο, το Παρίσι και το OPCW δεν έδωσαν απαντήσεις στις ερωτήσεις μας για το πού πήραν αυτά τα δείγματα, που τα πήγαν ή που τους παραδόθηκαν», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμπεράσματα απο την οργάνωση [OPCW] που υποτιμάται», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Την Πέμπτη, το εκτελεστικό συμβούλιο του OPCW απέρριψε συντριπτικά μια πρόταση από τη Ρωσία και το Ιράν για μια νέα έρευνα σχετικά με το χημικό συμβάν Idlib.
Η πρόταση είχε τροποποιηθεί για να συμφωνήσει με τα δυτικά αιτήματα να διεξαχθεί η έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση από την υπάρχουσα αποστολή εντοπισμού του OPCW, αλλά νικήθηκε παρ ‘όλα αυτά.

Το σχέδιο πρότασης που είδε η AFP κάλεσε τον OPCW «να διαπιστώσει εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στον Χαν Σέιχουν και πώς παραδόθηκαν στον τόπο του περιστατικού που αναφέρθηκε».

Και οι δύο αποστολές ελέγχου των γεγονότων του OPCW, οι οποίες έχουν ως αποστολή να εξετάσουν το περιστατικό του Idlib, είναι επικεφαλής των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίουο Λαβρόφ κάλεσε «μια πολύ περίεργη σύμπτωση» που «αντίκειται στις αρχές ενός διεθνούς οργανισμού».

Νωρίτερα τον Απρίλιο, ένα περιστατικό στη συριακή πόλη Khan Shaykhun σκόπευε να σκοτώσει περισσότερους από 100 ανθρώπους και να τραυματιστεί αρκετές εκατοντάδες. Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει ευθέως τη φήμη για τη Δαμασκό, υποστηρίζοντας ότι έκρυψαν αποθέματα χημικών όπλων από το OPCW, αφού δεσμεύθηκαν να τα παραδώσουν το 2013.

Η Μόσχα, ωστόσο, δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθεί διεξοδική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιτόπιας επιθεώρησης σε περιοχή που βρίσκεται σε εξέγερση, πριν περάσει σε οποιαδήποτε συμπεράσματα. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι το περιστατικό μπορεί να ήταν μια επιχείρηση false flag (ψεύτικο) που θα προκαλούσε επίθεση των ΗΠΑ εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας.

Ο ίδιος οργανισμός πριν λίγο καιρό έβγαλε το συμπέρασμα πως οι αντάρτες ευθύνονταν για χημικές επθέσεις και όχι ο Άσαντ..!Άρα μπορούμε να υποθέσουμε πως επίτηδες η Ουάσιγκτον δεν επιτρέπει έρευνα στη Συρία !

Έκθεση της OPCW:Οι ανταρτες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα – όχι ο Άσαντ

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) επιβεβαίωσε τα ίχνη του αερίου σαρίν που χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία δεν συνδέονται με τα πρώην αποθεμάτα χημικών όπλων της Συριακής κυβέρνησης. Η έκθεση επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της Συριακής κυβέρνησης ότι ο αρμόδιος για τη χημική επίθεση , καθώς και 11 άλλες περιπτώσεις χημικών επιθέσεων ήταν, ήταν η συριακή αντιπολίτευση.

Η έκθεση τεκμηριώνει επίσης τους ισχυρισμούς του περασμένου μήνα από Ahmed al-Gaddafi αλ-Qahsi, εξάδελφος του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος είπε ότι τα χημικά όπλα που χρησιμοποιούνταν στο περιστατικό είχαν κλαπεί από τη Λιβύη και αργότερα λαθραία πέρασαν στη Συρία μέσω της Τουρκίας από αντάρτες.

Η ανακοίνωση :

«Σε μία περίπτωση, η ανάλυση μερικών δειγμάτων αίματος υποδηλώνει ότι τα άτομα ήταν σε κάποιο σημείο εκτέθηκαν σε σαρίν», δήλωσε ο Αχμέτ Üzümcü, επικεφαλής του ΟΑΧΟ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι το αέριο σαρίν που εξέτασε έφερε διαφορετικά χαρακτηριστικά με εκείνο που ανήκαν στο παρελθόν από την κυβέρνηση της Συρίας.
Το 2013, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Αραβικός Συνδέσμος έσπευσαν να κατηγορήσουν Μπασάρ αλ-Άσαντ και το συριακό στρατό.

Στη συνέχεια, η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε με τη Ρωσία και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παραδώσει και να καταστραφούν τα χημικά αποθέματά της με ασφάλεια.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ