Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πώς η Αυστρία σχεδιάζει να αποτρέψει την εισβολή των μεταναστών στην Ευρώπη – όταν στη Λιβύη έχουν συγκεντρωθεί 1.000.000 άνθρωποι

Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Αυστρίας, θα πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας – η οποία δημοσιοποιεί παντού τα εξής: «Δεν υπάρχει τρόπος να μπείτε στη χώρα – η Αυστραλία δεν θα γίνει η καινούργια σας πατρίδα». Στα πλαίσια αυτά, ο Αυστριακός προτείνει τα παρακάτω – όπου πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι, σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων της χώρας επέλεξε πρόσφατα την ακροδεξιά:
Ο στόχος
(α) Δημιουργία μίας ισχυρής προστασίας των συνόρων της ΕΕ – όπου η Αυστραλία διδάσκει ότι, τα θαλάσσια σύνορα μπορούν να ελεγχθούν.

(β)  Η Ευρώπη θα αποφασίζει μόνη της ποιός μπορεί να έλθει – όχι οι διακινητές.

(γ)  Η διάσωση των μεταναστών που ναυαγούν θα εξασφαλίζεται μεν, αλλά δεν θα είναι συνώνυμη με ένα εισιτήριο εισόδου στην ΕΕ.

(δ) Περισσότερη βοήθεια στις χώρες που υποφέρουν – επιτόπου όμως. Παράλληλα, παροχή ασύλου σε ανθρώπους από περιοχές πολεμικών συγκρούσεων, αλλά μόνο στα πλαίσια του εφικτού (η Αυστραλία παρέχει άσυλο σε 11.000 μετανάστες ετησίως, από εμπόλεμες περιοχές)  .
Τα μέτρα
(α) Κοινά ευρωπαϊκά σώματα προστασίας των συνόρων, αποτελούμενα από
δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας όλων των χωρών της ΕΕ.

(β)  Στενή συνεργασία με τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα με τη Λιβύη, έτσι ώστε να διενεργούνται επιχειρήσεις επί τόπου, για να εμποδίζονται οι διακινητές.
Το αξίωμα της νησιωτικής λύσης
Για πολλές δεκαετίες το νησί Ellis αποτελούσε την πύλη εισόδου στις Η.Π.Α. Όποιος συλλαμβάνεται ως παράνομος μετανάστης, θα οδηγείται σε ένα στρατόπεδο της Λέσβου ή της Lampedusa. Θα μένει εκεί έως ότου επιστρέψει εκούσια στη χώρα του, με μία χρηματική ενίσχυση – ή έως ότου σταλεί πίσω, μέσω της συμφωνίας επαναπροώθησης με τρίτες χώρες (πηγή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ