Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΑΥΤΗ είναι η μικρότερη μελισσοκόμος-Με το μέλι της γλυκαίνει Ελλάδα, Ευρώπη κι Αμερική!

Το «Μέλι Αγγελικής» κάνει θραύση στο εξωτερικό

Όποιος είπε ότι στην Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχουν ικανοί νέοι με όραμα και επιχειρηματικό μυαλό, τότε σίγουρα δεν έχει ακουστά την 15χρονη Αγγελική Μεϊμαράκη, την μικρότερη –και πιο επιτυχημένη- μελισσοκόμο στην Ελλάδα!

Η μικρή Αγγελική, κατάγεται από οικογένεια μελισσοκόμων κι έτσι από μικρή έμαθε πως η διατροφική αξία του μελιού είναι μεγάλη. Αποφάσισε, λοιπόν, να ασχοληθεί με αυτό που της έμαθε ο προπάππους της, δηλαδή την παραγωγή μελιού. Ξεκίνησε τη «γλυκιά» αυτή παραγωγή στο χωριό της, στο Δασκαλειό Κερατέας, μαζί με τη συμμαθήτριά της Ιωάννα Τσαντίλα και τις οικογένειές τους, πριν από τρία χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Realnews, τα δυο μικρά κορίτσια, ήταν αυτά που «ανάγκασαν» τους γονείς τους να δημιουργήσουν την εταιρεία.

Πλέον το «Μέλι της Αγγελικής», που είχε έδρα να
Γλυκά Νερά Αττικής, ταξιδεύει σε Ευρώπη κι Αμερική, με το 70% του ετήσιου τζίρου να προέρχεται από τις εξαγωγές.

Σήμερα, το μέλι της μικρής αυτής μελισσοκόμου, βρίσκεται στα ράφια ντελικατέσεν καταστημάτων της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας και της Αμερικής, ενώ διατίθεται και σε πρεσβείες πολλών χωρών ανά τον κόσμο, όπως της Ιταλίας, της Ισπανίας κ.ά.




Στην Ελλάδα, τα προϊόντα της διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε ντελικατέσεν μαγαζιά, ενώ υπάρχει και υποκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Όλα τα Σαββατοκύριακα τα περνάω στο χωριό μου. Πριν από τρία χρόνια ανακοίνωσα στον πατέρα μου ότι θα ήθελα και εγώ να βοηθάω στα λίγα μελίσσια που είχαμε για να βγάζουμε το μέλι της οικογένειάς μας», λέει η μικρή Αγγελική για την αρχή του γλυκού εγχειρήματός της, ενώ παράλληλα εκμηστευρεύεται ότι τα αγαπημένα της προϊόντα είναι το θυμαρήσιο μέλι αλλά και το μέλι με σοκολάτα που είναι εξαιρετικά σπάνιο κι ως εκ τούτου περιζήτητο.

«Όνειρό μου είναι, όπως λένε ότι η Μερσεντές είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, έτσι να λένε και για το μέλι μας πως είναι το καλύτερο του κόσμου», καταλήγει η μικρή Αγγελική.


Πηγή
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ