Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Λίμπερλαντ: Ένα σχέδιο του Σόρος

Η εμφάνιση ενός υποψήφιου μικρό-Κράτους, στο πρότυπο της Ανδόρας, του Βατικανού, του Αγίου Μαρίνου, του Λιχνεστάιν, και του Λουξεμβούργου, στα κροατο-σερβικά σύνορα που χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, και τους αδελφούς Κόχ, δημιουργεί σκέψεις ότι τα μικρο-Κράτη μπορεί να χρησιμεύσουν ως εργαλείο για τον περαιτέρω κατακερματισμό των «παλαιών Κρατών».

Το νέο ιδιωτικό «κράτος» η «Liberland» ανακηρύχθηκε από έναν Τσέχο ονόματι Βιτ Γέντλικα (Vit Jedlicka) ο οποίος διεκδικεί ένα νησάκι στη δυτική όχθη του ποταμού Δούναβη μεταξύ της Κροατίας και της Σερβίας, το οποίο διεκδικούν και οι δυο χώρες.

Ο Τζέντλικα που είναι μέλος του Τσεχικού Κόμματος των Ελευθέρων Πολιτών (Czech Free Citizens' Party), στηρίζει τη διεκδίκηση του στην Liberland στην αρχή του «terra nullius» που σημαίνει Γη που δεν ανήκει σε κανέναν.

Ο κ. Τζέντλικα , ενώ υποστηρίζει τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), αλλά αντιτίθεται στους πολλούς κανονισμούς της
Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, τη μαζική ιδιωτικοποίηση των κρατικών οργανισμών, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών υποστηρίζει τους λιγότερους φόρους και την οικολογία.

Η σύμβαση του Μοντεβίδεο του 1933 ορίζει ότι για την κρατική υπόσταση χρειάζονται : α) μόνιμος πληθυσμός β) ένα καθορισμένο έδαφος γ) κυβέρνηση και δ) η ικανότητα να συνάπτουν σχέσεις με τα άλλα κράτη.

Το κράτος , «Liberland» διαθέτει τρεις από τις τέσσερις προϋποθέσεις για ένα κράτος. Εχει μια καθορισμένη περιοχή, ένα «πληθυσμό», και μια «κυβέρνηση». Η τέταρτη απαίτηση, η ικανότητα να σύναψης σχέσης με άλλες χώρες, μπορεί να ικανοποιηθεί από επίσημες επαφές μεταξύ Liberland με την τσεχική κυβέρνηση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι ο νέα πρόεδρος της Κροατίας, και πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, Κολίντα Γκραμπάρ Κοτάροβιτς, μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο σε αυτό.

Τα σχέδιο της " Liberland" υποστηρίζουν το Τσεχικό Δημοκρατικό Κόμμα ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους και το Τσεχικό Κόμμα Πειρατών, το οποίο αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών, και το Ιδρύμα Open Society.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »