Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η οικονομική πολιτική του Σόρος και του Βαρουφάκη στοχεύει στην κατάργηση των κρατών και των κρατικών τραπεζών



Η οικονομική πολιτική του Σόρος και του Βαρουφάκη στοχεύει στην κατάργηση των κρατών και των κρατικών τραπεζώνκαι στην απόλυτη εξουσία του διεθνούς κεφαλαίου σε συνεργασία με κεντρικές τράπεζες και μη εκλεγμένες πολιτικές κάστες όπως είναι η Κομισιόν.Κεντρικά σημεία της ομιλίας του Βαρουφάκη στις 13 Απρίλη 2012 στο Βερολίνο στα πλαίσια της Διάσκεψης του Ινστιτούτου για Νέα Οικονομική Σκέψη για «Το Μέλλον της Ευρώπης».



Παρακολουθείστε την ομιλία του: Ο Βαρουφάκης λέει τα εξής:


Στο 3:47 παρουσιάζει το δίλημμα


«Ή η παρούσα καταστροφική πορεία ή ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ.»


Στο 4:00 λέει ότι το δίλημμα που προείπε δεν ισχύει.


Στο 5:30 κι εξής ισχυρίζεται ότι οι οικονομολόγοι της ΕΕ οφείλουν να παραδεχθούν ότι:


α. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην ΕΚΤ να τυπώσει ευρώ ούτε να χρηματοδοτήσει απευθείας τα κράτη-μέλη και


– Να μην υπάρξουν εγγυήσεις της ΕΚΤ για ζητήματα χρέους  των κρατών-μελών


-Να μην υπάρξει αγορά κρατικών ομολόγων από κεντρικές τράπεζες.


-Να μην υπάρξει καμμία ανάμιξη της ΕΚΤ στους
μηχανισμούς EFSF και ΕSM (δηλαδή στους παράτυπους οργανισμούς που δημιούργησε η ΕΕ για να δανείζει ευρώ σε χώρες μέλη της ΕΕ μέσω της δευτερογενούς  αγοράς με μεγάλα επιτόκια κατά παράβαση του άρθρο 123 της Συνθήκης της Λισαβόνας).


β. Οι χώρες με πλεόνασμα δεν θα συμφωνήσουν με το θέμα των αμοιβαία εγγυημένων Ευρωπαϊκών ομολόγων


γ. Η oμοσπονδιοποίηση δεν είναι λύση. Μπορεί να είναι στόχος, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα.


Η λύση που προτείνει ο Βαρουφάκης συμφωνεί με τις ιδέες του George Soros στον οποίο παραπέμπει, πάντα συμφωνώντας,  τακτικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.


Από το 7:30 ο Βαρουφάκης προτείνει  να μεσολαβεί η ΕΚΤ μεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ και  διεθνών  χρηματαγορών για το χρέος τους, ως ακολούθως:


α. Kατά τον Βαρουφάκη η ΕΚΤ μπορεί να ανακοινώσει ότι κάθε φορά που θα λήγει ένα ομόλογο η ΕΚΤ θα εξυπηρετεί το τμήμα του ομολόγου που πληροί τα κριτήρια του Μάαστριχτ. Δεν θα το αγοράζει. Θα το «εξυπηρετεί». Που θα βρεί τα χρήματα η ΕΚΤ; Θα τα δανεισθεί στις διεθνείς χρηματαγορές εκδίδοντας ομόλογα στο όνομά της, ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η χώρα-μέλος που θα δέχεται τέτοιο διακανονισμό του χρέους της από την ΕΚΤ, λέει ο Βαρουφάκης, θα ανοίγει ένα λογαριασμό στην ΕΚΤ που θα την δεσμεύει νομικά να αποπληρώνει τα ομολογιακά της χρέη προς την ΕΚΤ στην ημερομηνία λήξης τους.


β. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων και το Ευρωπαικό Κεφάλαιο Επενδύσεων να εκδίδουν δικά τους ομόλογα επίσης προτείνει ο Βαρουφάκης .


Από το 13:50 κι εξής ο Βαρουφάκης λέει ότι αυτά που είπε μπορούν να γίνουν χωρίς να ανακατευθούν καθόλου οι χώρες-μέλη, αλλά μόνο με συνεργασία ΕΚΤ, ΕΤΕ, ΕΚΕ, ΕSM και Κομισιόν. H διανομή κεφαλαίων να γίνεται στις περιφέρειες, κι όχι στις κυβερνήσεις.


Λέει επί λέξει τα εξής, μεταξύ άλλων, ο Βαρουφάκης:


“Πρέπει απλώς να πετάξουμε τις εθνικές κυβερνήσεις έξω από αυτό το παιχνίδι (της ανακεφαλαίωσης) των τραπεζών. Και μπορούμε να το κάνουμε εύκολα αυτό. Τα EFSF κ ΕSM μπορούν να ανακεφαλαιώνουν τις τράπεζες απευθείας και να πετυχαίνουν σωστή διανομή και να την διατηρούν αυτή τη διανομή μέχρις ότου αυτές  οι τράπεζες να είναι έτοιμες να υπαχθούν στον ιδιωτικό τομέα. Τότε, μπορεί η ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα.


Και η Εuropean Banking Authority τότε μπορεί να πάψει να είναι ένα βλακώδης οργανισμός, να ξεφορτωθεί τις εθνικές τραπεζικές αρχές και να επιθεωρεί ο ίδιος αυτή την αποεθνικοποίηση των εθνικών τραπεζών. Πάλι καμμία συμμετοχή από τα κράτη-μέλη. Εν συντομία αυτό που προτείνω (λέει ο Βαρουφάκης πάντα) είναι αποκεντρωμένος Ευρωπαϊσμός (διαίρει και βασίλευε)”


Oι επεξηγήσεις εντός παρενθέσεων έχουν προστεθεί.


Στο 16:00 είναι ειρωνικότατη η δήλωση του Βαρουφάκη (μετά από όλα όσα έχει ήδη πει), ότι κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ θα έχει «εθνική κυριαρχία» και θα κανονίζει τις δικές της υποθέσεις μόνη της…

 Πηγή: ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ