Σελίδες

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δικαστές στα νύχια της εκτελεστικής εξουσίας χωρίς στήριξη από τα κόμματα.

του Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητος από δημοσιεύματα – καταγγελίες την Κυριακή 9 Νοεμβρίου του 2014, γύρω από τις διώξεις δικαστικών λειτουργών επειδή προσπαθούσαν να κάνουν αυτό το οποίο της είχε αναθέσει η κυβέρνηση αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Πρόκειται για ένα εθνικό πλέον πρόβλημα το οποίο άπτεται ευθέως της υποστάσεως όχι της σαχλαμπούχλας δημοκρατίας αλλά του κράτους οπερέτα και αυτής τούτης της Δικαιοσύνης.

Ο γράφων εδώ και δεκαετίες εκφράζει της δυσπιστία του στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία όμως έχει και τα δίκαιά της.

Έχει απέναντί της ένα χυδαίο άρθρο 86 του συντάγματος. Έχει απέναντί της τη σκόπιμη εγκατάλειψη της από τη διεφθαρμένη εκτελεστική εξουσία. Έχει απέναντί της την κάθε λογής υπονόμευσή της από την ίδια αλλά και τη νομοθετική που λειτουργούν επιλεκτικά σε βάρος της.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητος θα έπρεπε να προκαλέσουν πολιτικό και κοινωνικό σεισμό με
πρωταγωνιστή τον Τύπο, τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα.

Όμως σιωπή, σιωπή, σιωπή!


Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να φέρουν το εθνικό θέμα στη βουλή και να ζητήσουν εξηγήσεις.

Δεν αρκεί να καταγγέλλουν γενικώς και αορίστως το διεθνές κεφάλαιο.

Έχουν χρέος να υπερασπίσουν τους διωκόμενους δικαστές με συγκεκριμένες ενέργειες. Είναι αδιανόητο να καταγγέλλουν οι δικαστές αυτά που καταγγέλλουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο Τύπος τους να κάνουν την πάπια. Παραφράζοντας ένα παλιό επαναστατικό άσμα θα έλεγα ότι: Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά ρίχνονται πάνω στη Δικαιοσύνη. Ποιοι και πως θα την υπερασπιστούν;

ΣΗΜ. Το θέμα της Δικαιοσύνης και της λειτουργίας της είναι πάντα επίκαιρο και η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει.

Υ.Γ. Δημοσιεύεται ετεροχρονισμένα

Αθήνα 09/03/2015
Πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Φωτό από το CandiaNews

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου