Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης στο Stern: Αποθεώνει Μέρκελ και Σόιμπλε

«Αν ένα χρέος δεν μπορεί πλέον να εξοφληθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα»


«Δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας στο εγγύς μέλλον» είναι ο τίτλος αποσπάσματος συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.
Σύμφωνα με προδημοσίευση, ο Γ. Βαρουφάκης επιμένει στο σχέδιό του για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ περιγράφει την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ως «με διαφορά» την εξυπνότερη πολιτικό σήμερα στην Ευρώπη και τους Γερμανούς ως «καλύτερους Ευρωπαίους από τους Γάλλους και τους Έλληνες».

«Παρά την κριτική, ο Βαρουφάκης επιμένει στο σχέδιό του για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Λέει ότι "αν ένα χρέος δεν μπορεί πλέον να εξοφληθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα χρέους" και ότι για αυτό "θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί όλα τα πιθανά ονόματα" καθώς και η γερμανική και η ελληνική γλώσσα είναι πολύ ευρηματικές. "Το αποφασιστικό είναι ότι τα ελληνικά χρέη, στο εγγύς μέλλον δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν" δηλώνει» επισημαίνει το περιοδικό.

Ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ασκεί κριτική στην κατάσταση της δημοκρατίας στην Ευρώπη. «Αν στην
Ευρώπη υποφέρουμε από ένα έλλειμμα, αυτό είναι το έλλειμμα δημοκρατίας» δηλώνει και προσθέτει ότι «τους θεσμούς, οι οποίοι αποφασίζουν για τις τύχες των ανθρώπων, τους αλλάζουμε σε ζώνες χωρίς δημοκρατία» και «από αυτό επωφελούνται οι μαύρες δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται με επαινετικά λόγια τόσο στην Ανγκελα Μέρκελ, όσο και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι με διαφορά, η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» δηλώνει, ενώ για τον Γερμανό ομόλογό του εκτιμά ότι είναι «ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία, ένας πιστός ευρωπαϊστής και βαθιά φεντεραλιστής». Όσο για τους Γερμανούς, τους θεωρεί «καλύτερους Ευρωπαίους από τους Γάλλους ή ακόμη και από εμάς τους Έλληνες».

Σε ό,τι αφορά τον εαυτό του, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι θέλει να συνεχίσει να ζει την καθημερινότητά του, παρά τα νέα του καθήκοντα. «Θέλω να συνεχίσω να οδηγώ τη μοτοσικλέτα μου και να πηγαίνω στο σπίτι με τα πόδια» τονίζει, ενώ απορρίπτει την ανταλλαγή πυρών στην πολιτική αντιπαράθεση. Σε μια συζήτηση, το θέμα είναι να μαθαίνει ο ένας από τον άλλον, σημειώνει. «Αλλά κοιτάξτε τις συζητήσεις στη Βουλή ή στην τηλεόραση. Το θέμα είναι να εξοντώσεις τον άλλον και να τον καταστρέψεις. Αν γίνω έτσι, πρέπει κάποιος να με πυροβολήσει» δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΒΗΜΑ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ