Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ρ.Τ.Ερντογάν αποκάλυψε σε προεκλογική του συγκέντρωση πριν λίγο > "Mαχητικό αεροσκάφος F-16 της Αεροπορίας μας κατέρριψε συριακό αεροσκάφος που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο μας"

Την πρώτη κατάρριψη εχθρικού μαχητικού αεροσκάφους
φαίνεται ότιπέτυχε η τουρκική Αεροπορία, καθώς όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν αποκάλυψε σε προεκλογική του συγκέντρωση πριν λίγο ότι "Mαχητικό αεροσκάφος F-16 της Αεροπορίας μας κατέρριψε συριακό αεροσκάφος που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο μας".

«Ένα συριακό αεροπλάνο παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και το έπληξαν. Γιατί; Διότι αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, το χτύπημα μας θα είναι γερό», σχολίασε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Κάποτε ελπίζουμε να υπάρξει κάποιος ελληνόψυχος πρωθυπουργός και να ανακοινώσει το ίδιο για τα τουρκικά μαχητικά!

Αρχικά είχε λεχθεί ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από επίγεια αντιαεροπορικά πυρά, είτε των ανταρτών είτε ττου τουρκικού Στρατού, αλλά τα πράγματα είναι πιο σύνθετα αφού η εμπλοκή μαχητικού F-16 δείχνει διάθεση κλιμάκωσης από την πλευρά της Τουρκίας.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ελέγχεται από τους αντάρτες, επικαλούμενο
κατοίκους της περιοχής ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο αντιαεροπορικά βλήματα εκτοξεύθηκαν από τουρκικό έδαφος και έπληξαν το αεροσκάφος
Αρχικά, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία και μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι Σύροι αντάρτες, αλλά η δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε τελείως διαφορετική διάσταση στο περιστατικό.
Είναι είναι δεύτερη κατάρριψη που πετυχαίνουν τα τουρκικά μαχητικά από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση, αλλά η πρώτη αφορούσε ελικόπτερο Mil Mi-17.
Η κατάσταση στην Συρία δεν αποκλείεται να κλιμακωθεί δεδομένης της αναταραχής στην Ουκρανία. Δηλαδή δεν αποκλείεται οι ΗΠΑ να επιδιώξουν γεωστρατηγικό αντιπερισπασμό, αν και στην Α.Μεσόγειο αυτή την στιγμή είναι συγκεντρωμένες πολύ περισσότερες και ισχυρότερες ρωσικές ναυτικές δυνάμεις απ'ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο...
Ως "κραυγαλέα επίθεση κατά της χώρας" καταδίκασε η Συρία την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της.

Η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ