Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μήνυση για προδοσία της χώρας στον Πάγκαλο [βίντεο]



Την ποινική δίωξη και τη σύλληψη του Θεόδωρου Πάγκαλου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, λόγω δημόσιων αποκαλύψεων που έκανε για τις δραστηριότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ζήτησε ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης , πρώην γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος του ΕΣΥΝ και πρώην μην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Γ.Σ του Ο.Η.Ε.

Ο κ. Τάτσης ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης και την σύλληψη του πρώην Υπουργού Εξωτερικών για την τέλεση αδικημάτων των άρθρων 141 και 146 του ΠΚ, και
άλλα.

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Άρθρο 141  Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο

αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάψου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών. 

Άρθρο 146 Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας : Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείτια με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. 

Τι υποστήριξε ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του :

«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)…»

«Η ΕΥΠ ήταν, προς τιμήν της. Έγραψε μια ένδοξη σελίδα. Παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις δύο πρεσβείες, της Άγκυρας και της Αθήνας. Πλάκα μου κάνετε; (σ.σ. αν το έκανε νομίμως). Μα τι με ρωτάτε τώρα; Προφανώς κατασκόπευαν και με τεράστια επιτυχία! Κι αν το έστελναν μόνον στον υπουργό Εξωτερικών; Προφανώς και υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα σε κάθε κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας και ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ – που μπορεί να είναι ο υπουργός Εσωτερικών ή Προεδρίας, διότι κάποτε ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος».

Σχετικά: 

Και τρίτη μήνυση κατά Ευάγγελου Βενιζέλου για την δήλωση περί κατοχής αμυντικών σχεδίων

ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Όλες οι μηνύσεις ( 75+)

το είδα




<<<    Η πολιτική ορθότητα προκαλεί ακρωτηριασμό σκέψης. Ακτιβίστρια κατά του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων σοκάρεται όταν διαπιστώνει ότι οι Βρετανοί δέχονται να υποστηρίξουν τον ακρωτηριασμό, μόνο και μόνο για να μην τους πουν «ρατσιστές»



 ΠΕΡΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ