Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στα χέρια των πολυεθνικών και το...ψωμί !

Στο πλαίσιο της "απελευθέρωσης" των επαγγελμάτων, στο οποίο υποχρεούται η χώρα μας λόγω του μνημονίου, απελευθερώνεται η δραστηριότητα του ψησίματος αρτοσκευασμάτων (bake-off), ενώ καταργείται κάθε δυνατότητα μεταβίβασης της άδειας επαγγελματία πωλητή σε 
λαϊκή αγορά.

Μετά από πολλά χρόνια η «μάχη» για το ψωμί παίρνει τέλος με την ψήφιση ρύθμισης που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι αρτοποιοί από τη μία πλευρά υποστηρίζουν τα μέτρα περιορισμού του bake-off αναδεικνύοντας την ξεχωριστή ποιότητα που έχουν τα φρέσκα προϊόντα των φούρνων και οι αρτοβιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ, από την άλλη πλευρά, υποστήριζαν την ανάγκη κατάργησης των περιορισμών ώστε να είναι ευχερής η διαδικασία ψησίματος κατεψυγμένων αρτοποιητικών προϊόντων στις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι μικρές επιχειρήσεις Ελλήνων, δηλαδή οι φούρνοι καλούνται πλέον να
αναταγωνιστούν τα μεγαθήρια των πολυεθνικών υπεραγορών. Πάμε δηλαδή επί της ουσίας σε μία ακόμη κατηγορία μικρών επιχειρήσεων -οικογενειακών συνήθως – που θα πάνε για ... κλείσιμο και φούντο. Και μία ακόμη κατηγορία "υπηρεσιών" που θα ενσωματωθούν πλέον στο πλαίσιο λειτουργίας των πολυεθνικών. Θέλουν μία Ελλάδα γεμάτη εξαρτώμενους από τις πολυεθνικές, Έλληνες υπαλλήλους που δεν θα μπορούν να αντισταθούν σε τίποτε. Να μην πούμε για το πόσα τελικά θα χάσει λόγω φόρων το ελληνικό κράτος. Αλλά και πολύ σημαντικότερο το πώς θα τεθεί σε ... κίνδυνο η ίδια η υγεία των Ελλήνων. Εδώ στο κρέας που τρώγαμε είχε άλογο, φανταστείτε τι έχει να γίνει με το ψωμί. Και έτσι για να το θυμόμαστε η αποκάλυψη για το άλογο, ξεκίνησε από το εξωτερικό, όχι από την Ελλάδα...

Από "Ελεύθερο Κόσμο"
ΠΗΓΗ
το είδα




<<<     “Ελληνικός” Χρυσός Α.Ε. Η αλήθεια 



 Ο Χίτλερ αντιρατσιστής    >>>




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »