Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

«Παντού είναι μέτωπο...» Τι σχέση έχει αυτός ο σχεδιασμός με την Κύπρο;

Ρίτσαρντ Μάγιερς
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Μάγιερς, στις 7 Απρίλη 2004 έκανε την εξής δήλωση: «Παντού είναι μέτωπο πια. Ολοι μας σε Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη, Μαδρίτη, Ουζμπεκιστάν, στην Κων/πολη πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή στον πόλεμο αυτό»....


Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου βασίζεται στα εξής, όπως συζητήθηκε στο Αμερικάνικο Κογκρέσο:

1) Θα δημιουργηθεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας. Η Αμερική θα είναι μέλος της Τράπεζας και θα βάλει τα κεφάλαια. Μ' αυτό τον τρόπο θα ελεγχθεί η οικονομία των χωρών, αλλά και θα εξασφαλιστούν τα αμερικάνικα συμφέροντα σε «επενδύσεις και εμπόριο».

2) Θα δημιουργηθεί Ιδρυμα Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας. Το Ιδρυμα αυτό θα λειτουργήσει ως Πέμπτη Φάλαγγα και έχει σκοπό να δυναμώσει την αμερικανική πολιτική με την αντιπολίτευση μέσα στις χώρες που είναι στόχος.

3) Δημιουργία του Ιδρύματος της Δημοκρατίας. Οι μονοπωλιακές εταιρίες θα είναι
τα μέλη του Ιδρύματος και, ταυτόχρονα, θα βάλουν και τα κεφάλαια.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η Αμερική από τις 31 Γενάρη 2005 θα ξεκινήσει να ελέγχει την πορεία αυτών των χωρών όπως προβλέπεται. Και όχι μόνον. Αναφέρεται ακόμα πως εάν μία από αυτές τις χώρες υποστηρίξει την τρομοκρατία δεν μπορεί να πάρει οικονομική βοήθεια, αλλά και θα θεωρηθεί εχθρική πράξη. Η απειλή είναι ανοιχτή και σαφής.

Ο βρώμικος ρόλος της Τουρκίας

Ο 2ος στρατηγός στην ιεραρχία του τουρκικού στρατού, Ιλκέρ Μπασμπού, στις 27 Μάη είχε δηλώσει πως το σχέδιο της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής είναι να ξεριζωθούν οι αιτίες που δημιουργούν την τρομοκρατία. Τις ίδιες μέρες, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Χιλμί Οζκιόκ είχε τονίσει το εξής: «Αν μελετήσουμε τις περιοχές του κόσμου όπου υπάρχουν κρίσεις και αστάθεια, θα δούμε πως η Τουρκία είναι πολύ κοντά σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο».

Η Τουρκία είχε προσκληθεί στη Σύνοδο των G8 ως χώρα συνεργάτης που είχε γίνει πρόσφατα. Ο Ερντογάν πριν πάει στις ΗΠΑ, στο αεροδρόμιο, είχε κάνει την εξής δήλωση: «Οι χώρες της περιοχής πρέπει να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες. Συμφωνούμε για το στόχο, γιατί ευθυγραμμίζεται με την πολιτική που έχουμε για τη Μέση Ανατολή. Υποστηρίζουμε τις στρατηγικές για τη δημοκρατία».

Εδώ και πολύ καιρό, η ημερήσια εφημερίδα «Evrensel» έγραφε αποκαλυπτικές ειδήσεις, πως οι ΗΠΑ ζητούν απ' την Τουρκία να γίνει στρατηγικό κέντρο της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής, αλλά και να παραχωρήσει καινούριες βάσεις και να στείλει στρατιώτες στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Η κυβέρνηση της Τουρκίας είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις. Στις 14 Μάη όταν ο υπουργός Εξωτερικών διέψευδε την «Evrensel», την ίδια στιγμή τα στελέχη του Πεντάγωνου δήλωναν πως οι ΗΠΑ ζήτησαν απ' την Τουρκία να στείλει στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ήδη έχει δηλώσει πως διευρύνεται ο ρόλος της Τουρκίας στο Αφγανιστάν. Και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό θέμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κων/πολη. Ολες οι πληροφορίες δείχνουν πως η Αμερική έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο συμφωνίας με την Τουρκία, όπου η Αμερική ζητά καινούριες βάσεις, αλλά μόνιμες πολεμικές δυνάμεις. Οι βάσεις αυτές θα είναι κεντρικές για τα Βαλκάνια, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή. Η συμφωνία αυτή θα γίνει μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων, δηλ. καθαρά στρατιωτική συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί ούτε την άδεια, ούτε την έγκριση της τουρκικής Βουλής. Ωστόσο, ο στρατηγός Οζκιόκ, σε πρόσφατη δήλωσή του, είχε πει ότι στις πράξεις που προέρχονται απ' τις στρατιωτικές συμφωνίες δε χρειάζεται η έγκριση της Βουλής.
Στο σχέδιο της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής που παρουσιάστηκε στο Αμερικάνικο Κογκρέσο αναφέρεται ο ρόλος της Τουρκίας με τα εξής λόγια: «Πρέπει να υποστηριχτεί η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Η Τουρκία παίζει ένα βασικό ρόλο για την ανάπτυξη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία». Τα λόγια αυτά δείχνουν το βρώμικο ρόλο που θα αναλάβει η Τουρκία. 

 Στρατιώτης που κοστίζει 23 σεντς

Η Τουρκία το 1950 έστειλε στρατιώτες στην Κορέα. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ομολογούσε πώς βλέπει την Τουρκία: «Οι πιο φτηνοί στρατιώτες για το ΝΑΤΟ είναι οι Τούρκοι στρατιώτες. Το κόστος ενός Τούρκου στρατιώτη για μας είναι 23 σεντς». Δε χρειάζεται κανένα σχόλιο. Μόνο πρέπει να υπενθυμίσω ότι τότε με 23 σεντς μπορούσε να αγοράσει κανείς 2 κιλά κρεμμύδια. Ο βρώμικος ρόλος των υπηρετών του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται. Σήμερα δεν είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Το ψάρι στο αγκίστρι

Ξέρουμε όλοι ότι η ιστορία διδάσκει πολλά και είναι μία επανάληψη με καινούριες μορφές και τρόπους. Γι' αυτό είναι σημαντικό να υπενθυμίσω ένα δεύτερο γεγονός απ' την ιστορία: Η Τουρκία το 1947 κάνει την πρώτη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ο ιδιοκτήτης της μονοπωλιακής πετρελαϊκής εταιρίας Νέλσον Α. Ροκφέλερ στέλνει μία επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αμερικής Αϊζεν Χόβεν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τους στρατιωτικούς συμμάχους μας και να δημιουργήσουμε και νέους. Πρέπει να εφαρμόσουμε μία οικονομική διεύρυνση, που μπορεί να μας εξασφαλίσει πολιτική και στρατιωτική κυριαρχία, όπως στην Αφρική και στις άλλες περιοχές όπου δεν υπάρχει ανάπτυξη. Προτεραιότητα πρέπει να έχουν αυτοί που έχουν φιλικές σχέσεις μαζί μας και που είναι δεμένοι μαζί μας με στρατιωτικές συμφωνίες. Η βοήθεια προς αυτές τις χώρες πρέπει να είναι στρατιωτική, γιατί το ψάρι που έχει πιαστεί στο αγκίστρι δεν έχει ανάγκη να φάει. Σ' αυτό το ζήτημα έχω τις ίδιες απόψεις με το υπουργείο Εξωτερικών. Ας πούμε - για την Τουρκία - βοήθεια μπορεί να δημιουργήσει ανάποδα αποτελέσματα από αυτά που ζητάμε. Δηλ., μπορεί να δημιουργήσει τις αντιλήψεις ανεξαρτησίας και να αποδυναμώσει τις στρατιωτικές συμφωνίες. Σε τέτοιες χώρες - όπως η Τουρκία - μπορούμε να δώσουμε κατευθείαν οικονομική βοήθεια, όμως αυτό πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο, ούτως ώστε οι κυβερνήσεις που είναι εξαρτημένες σε μας να μπορούν να μείνουν στην εξουσία και να κρατήσουν ακίνδυνους τους εχθρούς μας».

Ηταν δύο ιστορικά παραδείγματα. Το ίδιο παιχνίδι παίζεται σήμερα. Το καθήκον των λαών είναι να δημιουργήσουν το δικό τους μεγάλο μέτωπο. Οι σημερινές συνθήκες και καταστάσεις δείχνουν ότι αυτό είναι εφικτό.
Σεΐτ ΑΛΝΤΟΓΑΝ
Ανταποκριτής της ημερήσιας εφημερίδας «Evrensel»
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
το είδα




<<<      ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - ΑΡΤ FM 23/3/2013 



 Eκπομπή " Ενώπιον του Ελληνικού Λαού ", Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου , 21 ΜΑΡ 2013      >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »