Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ρωσικό στοπ στα μεταλλαγμένα της Μονσάντο!

Μετά την συγκλονιστική μελέτη για τις επιπτώσεις στην κατανάλωση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων (διαβάστε εδώ) η «Αρκούδα» ανέστειλε τις εισαγωγές του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού που διανέμονταν από την περιβόητη αμερικανική εταιρεία «Monsanto».
Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι ο κολοσσός της βιοτεχνολογίας κατέχει σήμερα τη μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια αγορά, με απόλυτη κυριαρχία στη διατροφική αλυσίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και με ένα όνομα που έχει πολύ συχνά αμαυρωθεί από τη μακρά ιστορία μόλυνσης του περιβάλλοντος από τοξικές ουσίες και τις κατηγορίες για θανάτους που έχουν προκληθεί από τα φυτοφάρμακα που παρήγαγε η συγκεκριμένη εταιρεία. Οι «στείροι» σπόροι της Μονσάντο που έχουν εφοδιαστεί με το λεγόμενο γονίδιο εξολόθρευσης από την εταιρεία βιοτεχνολογικής «γεωργίας» καλλιεργούνται σ’ όλον τον πλανήτη σε πάνω από 55 εκατομμύρια εκτάρια γης.
Στη Ρωσία, όμως, η οργάνωση προστασίας καταναλωτών ανακοίνωσε ότι σταματά άρδην όλες τις εισαγωγές της συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε πως το ινστιτούτο διατροφής θα προχωρήσει σε άμεση εκτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας των Γάλλων επιστημόνων.
 Το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα της Monsanto αποτελεί σίγουρα ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της «μεγάλο-εταιρείας», η οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι τα προϊόντα της δε διαφέρουν σε τίποτα από τα φυσικά παραγόμενα, χωρίς να πείθει κανένα πάντως.
το είδα http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ