Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΝΑΔΩΝ.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες και οι πολυεθνικές εταιρείες προωθούσαν τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες υποστήριζοντας ότι η τοξίνη Bt δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, καθώς η πρωτεΐνη διασπάται στο ανθρώπινο έντερο.
Αλλά η παρουσία αυτής της τοξίνης στο αίμα του ανθρώπου δείχνει ότι τελικά αυτό δεν συμβαίνει.
Η κατανάλωση σε ΓΤ καλαμπόκι, σόγια, πατάτες, είναι απόλυτα ασφαλές, με την προϋπόθεση να μη σε πειράζει μια ισχυρή τοξίνη που στροβιλίζεται στην κυκλοφορία του αίματος σας, και επίσης στο κυκλοφορικό σύστημα του αγέννητου μωρού σας....
Καινούργιες αμφιβολίες έχουν προκύψει για την ασφάλεια των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών , σε μια νέα μελέτη αναφοράς για την παρουσία τοξίνης της BT, που χρησιμοποιείται ευρέως στις ΓΤ καλλιέργειες , στο ανθρώπινο αίμα για πρώτη φορά.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Sherbrooke στον Καναδά, έχουν ανιχνεύσει την εντομοκτόνο πρωτεΐνη Cry1Ab, που κυκλοφορεί στο αίμα των έγκυων καθώς επίσης και μη εγκυμωνουσών γυναικών. Έχουν εντοπίσει επίσης την τοξίνη στο αίμα του εμβρύου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να περάσει στην επόμενη γενιά
Η Τοξίνη Cry1Ab ανιχνεύθηκε στο 93% και 80% των μητρικών και εμβρυϊκών δειγμάτων αίματος, αντίστοιχα και σε 69 % των δοκιμασμένων δειγμάτων αίματος από τις μη εγκυμονούσες γυναίκες.

http://hellasxg.blogspot.com/2012/06/blog-post_7149.html 

http://afipnisoy.blogspot.com/2012/06/blog-post_2980.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ