Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο στωικός Μπέζος κι ο Σενέκας

Ρήση του Ρωμαίου Σενέκα: «Ο μεγαλύτερος πλούτος, είναι να περιορίσουμε τις επιθυμίες μας».
Διαβάστε την συνέντευξη του Μπέζου ΕΔΩ
ή αλλιώς:
-Πώς θα γίνω πλούσιος μπάρμπα;
-Μα κόβοντας το φαί, γιόκα μου!
Τη ρήση του Σενέκα θυμήθηκε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Μπέζος θέλοντας να μας νουθετήσει επειδή "δεν αλλάζουμε με τίποτα" ως λαός και υπονοώντας φυσικά τη μη συναίνεσή μας, ως λαός, στο μνημονιακό έγκλημα...

Ο Μπέζος λοιπόν προκειμένου να μας δείξει το "σωστό δρόμο", επιστρατεύει το στωικό φιλόσοφο της Ρωμαικής εποχής, Σενέκα, και ευνοούμενο φυσικά της τότε αυλής του Αυτοκράτορα.
Ίσως στην αντίσταση αντιπροτείνει την στωικότητα ως προτιμητέα συμπεριφορά του λαού μας απέναντι στην ανελέτη επίθεση που δέχεται.
Την ίδια στωικότητα πρότεινε στο ρωμαικό λαό κι ο ευνοούμενος της ρωμαικής αυτοκρατορικής αυλής, Σενέκας.
Είναι εύκολο να λες στο λαό να στερηθεί τα υλικά αγαθά, όταν τα έχεις ήδη εξασφαλίσει εσύ διά βίου.
Είναι εύκολο όταν είσαι ένας

ολόκληρος πνευματικός κόσμος ευνοούμενος της σύγχρονης αυτοκρατορικής αυλής.

Πιθανώς ο συμπαθής ηθοποιός να θυμήθηκε την εποχή που έπαιζε τον Ζάχο Δόγκανο και μας προτείνει ως λαός να υιοθετήσουμε στα ευρωπαικά δρώμενα το ρόλο του χαζού ανηψιού Πετράκη και όχι αυτόν της ατίθασης αρραβωνιαστικιάς του, Λίλης.


Ο χαζός ανηψιός του Δόγκανου, Πέτρος, ήταν ένα καλό παιδί, υπάκουο, με κατανόηση, σεβασμό στους πάντες, ανοχή στις προσβολές, με γραβάτα και κουστούμι, ένας φέρελπις νέος που τον πλήρωνε όποτε ήθελε ο εργοδότης θείος του, Ζάχος Δόγκανος.
Αντιμετώπιζε τη συνεχή γελοιοποίησή του και τη θυματοποίησή του με στωικότητα και με παράπονο...

Η ατίθαση αρραβωνιαστικιά του Πέτρου, Λίλη, αντιθέτως είναι ανυπάκουη, είχε τα νεύρα της, δε σήκωνε πολλά-πολλά, διεκδικούσε το δίκιο της, τα έβαζε με οποιονδήποτε ανεξαρτήτως θέσης, συγγένειας και ηλικίας, μια νεαρή κοπέλα με εκκεντρικό ντύσιμο και με έντονες τάσεις ανεξαρτησίας.
Όταν της "πολυέμπαιναν", τότε αντιδρούσε έντονα με λόγια και πράξεις.

Ο Γιάννης Μπέζος λοιπόν, υποψήφιος και με τη ΔημΑρ στις εκλογές, προτείνει την πολιτική συμπεριφορά "Πέτρου".

Ο νοών νοείτω λοιπόν για τις τάσεις εθνικής οσφυοκαμψίας μεγάλου μέρους του πολιτικού και του πνευματικού κόσμου.

Για τους Μπέζους της σημερινής πολιτικής ζωής οφείλουμε να είμαστε ο χαζός Πετράκης του σήριαλ της Ευρωζώνης.
Κι αν δεν υπακούσουμε έτσι, τότε θα πρέπει να γίνουμε το "Ξιφουνόν", ο σιωπηλός, αενάως ανέκφραστος κι αμίλητος κωμικός δευτερορολίστας του σήριαλ.

ΥΓ.: Η ανάρτηση απευθύνεται σε όλους όσοι πριν καμιά δεκαετία συνήθιζαν να τρώνε βλέποντας επαναλήψεις σήριαλ στον ΑΝΤ-1.

toixo-toixo
το είδα http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_7012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »